Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αναπλάσεις Αγίας Ευθυμίας, ελπίζουμε η απόφαση να μην ήρθε αργά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άμφισσας στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2010 αποφάσισε, με μεγάλη πλειοψηφία, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας που να δίνει το δικαίωμα σ’ αυτή (τη Ν.Α.Φ.) να δημοπρατήσει το έργο των Αναπλάσεων στην Αγία Ευθυμία. 
Όπως είναι γνωστό, για το έργο έχει γίνει μελέτη από τη Ν.Α.Φ. κι έχει ενταχθεί στο Νομαρχιακό Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 250.000 €. Η δημοπράτησή του, μέχρι τώρα, σκόνταφτε στον τύπο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφόταν και, ως εκ τούτου, στο ποιος θα πιστωθεί το έργο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Ευτυχώς, έστω και την τελευταία στιγμή, πρυτάνευσε η λογική και πάρθηκε η σωστή ...
απόφαση που στην ουσία λέει: Αφού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας “ωρίμασε” το έργο και το χρηματοδοτεί αυτή θα πρέπει και να το δημοπρατήσει. Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί έπρεπε να περάσει τόσος πολύτιμος χρόνος για να παρθεί αυτή η απόφαση.
Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, που έχει δώσει μεγάλο αγώνα γι’ αυτό το έργο, εκφράζει, κατ’ αρχήν, την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας. Δεν μπορεί, όμως, να εκφράσει, ακόμη, τις ευχαριστίες του γιατί ο καιρός που απομένει για να μπορέσει να δρομολογηθεί το έργο είναι πολύ λίγος και οι φόβοι μας μήπως δεν “προκάνουμε” είναι μεγάλοι.
Ας ελπίσουμε οι φόβοι μας να αποδειχθούν αβάσιμοι κι όλες αυτές οι “αντιφάσεις” την μόνη επίπτωση που θα έχουν να είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.
http://blog.agiathimia.com/?p=196

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου