Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτό κείμενο για διαβούλευση απο τους "Πολίτες στο Προσκήνιο"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ

Η δημοτική κίνηση "Πολίτες στο Προσκήνιο" φιλοδοξώντας αυτές οι εκλογές να χαρακτηρισθούν από προγραμματικό λόγο καταθέτουν σε δημόσια διαβούλευση το παρακάτω "ανοικτό" κείμενο.
Απευθυνόμαστε στον κάθε πολίτη. Που πιστεύει στην ανάγκη μιας οργανωμένης παρέμβασης στα κοινά του Δήμου. Στην ανάγκη συμμετοχής της κοινωνίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Συμμετοχικό προυπολογισμό : Εφαρμοζεται με επιτυχία στην Ευρώπη κ απαιτεί δραστική ενεργοποίηση των πολιτών. Μέσα από συνελεύσεις των δημοτών γίνεται δεσμευτικό ...
ποιά έργα κ προτεραιότητες θα υλοποιήσει η διοίκηση του Δήμου. Κάθε γειτονιά συμμετέχει,ελέγχει κ προτείνει μεσα από εκλεγμένους αντιπροσώπους. Αποφεύγονται,συνεπώς, η διαφθορά, η κατασπατάληση κ το ρουσφέτι. "Πλαταίνει" έτσι η Δημοκρατία, γίνεται απτή η χρηστή διαχείριση των πόρων του εργαζομένου.
Κοινωνικη αλληλεγγύη : Κανείς μόνος στην κρίση. Δίπλα στον άνεργο,το μαγαζάτορα,τον επιτηδευματία. Κατάργηση των χρηματικών συνδρομών στους παιδικούς σταθμούς. Ενίσχυση του Νοσοκομείου Άμφισσας με το αναγκαίο ανθρώπινο κ υλικό εξοπλισμό. Διεκδίκηση των-κατα 60% μειωμένων-κονδυλίων για τη λειτουργία των σχολείων.
Παιδεία-πολιτισμός-ποιότητα ζωής: Επέκταση του ρόλου κ της αποτελεσματικότητας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένταξη του ΤΕΙ οργανικά στην κοινωνική κ πνευματική ζωή του τόπου. Άπλωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Άμφισσας σε Γαλαξίδι,Ιτέα,Γραβιά με την αναγκαία αρωγή του Δήμου. Έμφαση στην αξιοποίηση του οικισμού της Χάρμαινας, στέγαση της Πινακοθήκης Παπαλουκά στο νεοανακαινισθέν
κτίριο δίπλα στη Μητρόπολη της Άμφισσας, προβολή της παρακαταθήκης του "Θιάσου" του Αγγελόπουλου κ του "Γυαλί-καφενέ". Αξιοποίηση του χώρου της ΕΥΔΑΠ για τον αθλητισμό κ την αναψυχή. Πεζοδρόμηση των ιστορικών κέντρων των πολεων μας κ αποδοσή τους στους πολίτες. Όχι άλλη Γιαγτζή.
Αλλαγή του χαρακτήρα των "Φωκικών", ώστε να σέβονται την ιστορία της Άμφισσας. Επένδυση ποικιλότροπα στον πολιτισμό.

Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η

ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ: Η προστασία του συνιστά αδιαπραγμάτευτη αξία για όλους μας. Να σταματήσουν άμεσα οι εξορύξεις σε προστατευόμενη περιοχή , να διεκδικήσει ο Δήμος ποσοστό επί του τζίρου των μεταλλευτικών επιχειρήσεων. Το δίλημμα είναι σαφές κ προβάλλει επιτακτικό: Ασύδοτα μεταλλεία ή ήπια αγροτουριστική ανάπτυξη. Η ολοκληρωμένη κ ισόρροπη ανάπτυξη του τρίπτυχου "Βουνό-θάλασσα-αρχαιολογικοί χώροι" με τα πρωτογενή κοιτάσματα αρθρώνει συνδυασμό σπάνιο. Αγριόγιδο της
Γκιώνας-Λαζόρεμα-Ρεκά-Βαθιά Λάκα. Κήρυξη της περιοχής σε προστατευόμενη.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Διασφάλιση της λειτουργίας του Γηροκομείου Άμφισσας, αναβάθμιση της Βοήθειας στο σπίτι. Ενίσχυση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς. Κατασκευή κόμβων επί της οδού Άμφισσας -Ιτέας. Παράκαμψη Ιτέας-ενοποίηση της πόλης, στο συνολικότερο έργο Ιτέας-Ναυπάκτου. Παράκαμψη Δελφών-ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου. Υλοποίηση του οδικού άξονα Δελφών-Δεσφίνας. Ανάδειξη του παραλιακού μετώπου Γαλαξίδι-Ιτέα-Κίρρα- Άγιος Μηνάς.
Βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού σε Άμφισσα-Ιτέα ώστε να προκύψει ενιαία σύγχρονη μονάδα άρδευσης του Ελαιώνα. Δημιουργία ΧΥΤΥ, μνημόνιο έκθεσης της πλήρους αποτυχίας των νομαρχιακών αρχόντων.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ολοκλήρωση του αναδασμού στον κάμπο Γραβιάς-Πολυδρόσου. Αξιοποίηση του ελαιώνα με αντισταση στα συμφέροντα που το πολεμούν. Προώθηση αυτόνομων συνεταιριστισμών παραγωγών-καταναλωτών κ επέκταση των βιολογικών προιόντων.
Προωθούμε μια ανάπτυξη με κοινωνική αποδοτικότητα κ ανταποδοτικότητα.

ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ": Προσαρμόζουμε τον "Καλλικράτη" στους ανθρώπους κ 'οχι τους ανθρώπους στον "Καλλικράτη". Είμαστε αντίθετοι γιατί:
Συστάθηκε για λόγους δημοσιονομικούς κ επιφέρει εκ νέου αφαίμαξη στους οικογενειακούς προυπολογισμούς. Απορρίπτει την απλή αναλογική παγιώνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, ενώ προλειαίνει το δρόμο για την είσοδο ιδιωτών στην κοινωνική πρόνοια των δήμων.

Επιδιώκουμε μαζί σας ένα Δήμο που θα συνδιαμορφώνει με τους πολίτες τον προυπολογισμό κ τις προτεραιότητες των έργων. Οι προτάσεις μας είναι ώριμες από καιρό. Το λόγο έχουν οι συλλογικότητες. Οι ενημερωμένοι κ συνειδητοποιημένοι πολίτες!

Στις 7 Νοέμβρη επιλέγουμε να αποτελέσουμε: Μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης του προβλήματος..

Π Ο Λ Ι Τ Ε Σ Σ Τ Ο Π ΡΟ Σ Κ Η Ν Ι Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου