Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια δέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια δέχτηκε από ομάδα περίπου 30 ατόμων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" είχε προγραμματίσει για σήμερα επίσκεψη στις περιοχές από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι την πλατεία Αμερικής. Κατά την άφιξή του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ομάδα 30 ατόμων που βρισκόταν στο ...
χώρο μπροστά από την εκκλησία, φώναξαν συνθήματα εναντίον του ενώ πέταξαν πέτρες, γιαούρτια και ξύλα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άτομα που μετείχαν στα επεισόδια, πέταξαν στον χώρο φυλλάδια της "Χρυσής Αυγής". Από τη ρίψη των αντικειμένων, προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί υποψηφίων του συνδυασμού του Αλέκου Αλαβάνου ενώ σοβαρότερα χτύπησε νεαρή κοπέλα μέλος της κίνησης "Απελάστε το ρατσισμό".

Οι εκπρόσωποι της Ελεύθερης Αττικής κατήγγειλαν ότι η αστυνομία -η οποία ήταν παρούσα στα επεισόδια με δύναμη περίπου 50 ανδρών- δεν προστάτευσε τον Αλέκο Αλαβάνο και τους ίδιους.

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, προκειμένου να υπάρξει επίσημη απάντηση στα όσα καταλογίζουν στις αστυνομικές αρχές τόσο στελέχη της παράταξης "Ελεύθερη Αττική" όσο και ο επικεφαλής της.

Αλαβάνος: Υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας
Το περιστατικό που σημειώθηκε σε βάρος τους στον Άγιο Παντελεήμονα περιέγραψε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Αλέκος Αλαβάνος. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή υπήρχε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Όμως όπως κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το που έφτασαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οι μοτοσικλετιστές εξαφανίστηκαν.

Ερωτώμενος αν πιστεύει πως η αποχώρηση των αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένη απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο. Δε λέω ότι το σχεδιάσανε.... Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχουνε πλατείες που είναι άβατο για τον κόσμο. Πιστεύω ότι η αστυνομία σε αυτή την περιοχή αποδέχεται και κομμάτια της τουλάχιστον συναλλάσσονται με τις εγκληματικές συμμορίες που υπάρχουν εκεί. Εμείς πιστεύουμε ότι σε όλους τους χώρους πρέπει να υπάρχει ελευθερία πρόσβασης. Υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας".

Καμίνης: Τα ρατσιστικά στοιχεία έχουν πλέον αποθρασυνθεί
Πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χαρακτήρισε την Αθήνα ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Καμίνης. "Στον Αγ. Παντελεήμονα "κάποιοι" θεωρούν την πλατεία σπίτι τους, άσυλο επικίνδυνων για τη δημοκρατία ιδεών. Η επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο δείχνει ότι τα ρατσιστικά στοιχεία έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να μπει ένα τέλος στους θυλάκους βίας της Αθήνας.", ανέφερε σε δήλωσή του.

Υπόλογη η κυβέρνηση τονίζει το ΚΚΕ
Τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλ. Αλαβάνου καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ. "Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της", τόνισε.

Δημοκρατική Αριστερά: Απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές
"Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, από ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα", εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά. "Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας είναι απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές", πρόσθεσε.

Καταδικάζει την επίθεση ο ΣΥΝ
Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση του ο ΣΥΝ, ο οποίος υποστηρίζει πως παρόμοιες πρακτικές "θα μας βρουν όλους απέναντι".

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Μετά τις κατ’ εξακολούθησιν ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, οι γνωστές ακροδεξιές ομάδες που λυμαίνονται την περιοχή επιτέθηκαν εναντίον του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου. Πέρα από την απερίφραστη καταδίκη μας για την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του, δηλώνουμε πως τέτοιου είδους πρακτικές θα μας βρουν όλους απέναντι. Ταυτόχρονα, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τις ευθύνες της αστυνομίας, που με τη στάση της καλύπτει και ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στην περιοχή. Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μεγάλες.

Γ. Πεταλωτής: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας
"Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άσκηση βίας εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Αλέκου Αλαβάνου, όπως και κάθε μορφή βίας. Όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία.", ανέφερε σε δήλωσή του κυβερνητικός εκπρόσωπος.
http://lamianews.blogspot.com/2010/10/blog-post_9541.html 

2 σχόλια:

  1. Μια ημέρα έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος στον Άγιο Παντελεήμονα, ακραία στοιχεία προσπάθησαν να εμποδίσουν σήμερα την υποψήφια δήμαρχο της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου να περιοδεύσει στις μη προνομιούχες περιοχές της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αττικής και την Πλατεία Βικτωρίας.

    Όπως καταγγέλλει η κ. Πορτάλιου, εμποδίστηκε από ακραία στοιχεία και δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την περιοδεία που είχε εξαγγείλει και στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Μιχαήλ Βόδα.

    Η κ. Πορτάλιου δήλωσε ότι βρέθηκε στις γειτονιές του 6ου διαμερίσματος "για να παρουσιάσει τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης σε Ελληνες και μετανάστες", επισήμανε δε, ότι "η Ανοιχτή Πόλη δεν θεωρεί καμία περιοχή της Αθήνας άβατο" και καταδίκασε "τις επιθέσεις που έγιναν χθες στα μέλη της "Ελεύθερης Αττικής" και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Αλαβάνο".

    Ακόμη υπογράμμισε ότι "όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές του μνημονίου, που δημιουργούν φτώχεια και ανεργία και πιστεύουμε ότι με την αντίσταση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή και τη δημιουργία του λαϊκού κόσμου θα αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη και τη ζωή μας".

    Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Α' Πειραιά, ο οποίος δήλωσε "η φωνή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ακούστηκε πολύ δυνατά στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα με την περιοδεία της Ελένης Πορτάλιου" και πρόσθεσε ότι " σκοταδιστές τραμπούκοι" προσπάθησαν "για μια ακόμη φορά να παραστούν ως αγανακτισμένοι πολίτες. Οι γειτονιές της Αθήνας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης" , κατέληξε.

    Την σημερινή επίθεση εναντίον της κ. Πορτάλιου καταδίκασε και ο Γιώργος Καμίνης δηλώνοντας τα εξής: "Καταδικάζουμε και δεν θα σταματήσουμε να καταδικάζουμε εκείνους που επιχειρούν να εμποδίσουν την ελεύθερη επικοινωνία ανθρώπων και ιδεών. Καταδικάζω την επίθεση που δέχτηκε η κα. Ελένη Πορτάλιου και μέλη του συνδυασμού της, στην διάρκεια περιοδείας στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και της Πλατείας Βικτωρίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγανακτισμένοι πολίτες είναι, όπως μας ενημερώνουν τα καλά μας τα κανάλια.
    Όπως τις παλιές καλές εποχές του '60.
    Έχουν μεγάλη ευθύνη και αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα γι' αυτή την κατάσταση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-δημοσιοκάφροι-Δήμος) που επεκτείνεται σα γάγγραινα στις γειτονιές της Αθήνας (βλέπε πλατεία Αττικής) κι αυτοί βέβαια που τους στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα (ΛΑΟΣ, μπάτσοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις).
    Δυστυχώς αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή