Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα έργα στο ΤΕΙ της Άμφισσας

Με δύο ανακοινώσεις η μία απο την Νομαρχία Φωκίδας και η άλλη απο τον Δήμο Άμφισσας, ο Φουσέκης και ο Ασημακόπουλος διεκδικούν οτι με τις ενέργειές τους προχώρησαν το έργο.
Σκεφτείτε τι ανακοινώσεις θα έβγαζαν στην περίπτωση που τελείωνε κιόλας το έργο.
Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ένα ξεθωριασμένο σκηνικό που στήνεται κάθε φορά πριν από κάθε εκλογές και έρχεται να μας θυμίσει την αναποτελεσματικότητα αυτών που ...
διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου μας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Έκδοση οικοδομικής άδειας κτιριακών
εγκαταστάσεων Τ.Ε.Ι. Άμφισσας

Εκδόθηκε στις 31/08/2010 η αριθμ. 270/2010 οικοδομική άδεια που αφορά την αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας στην Άμφισσα και παρελήφθη από τους αρμόδιους τεχνικούς του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. που έχει οριστεί ως επιβλέπουσα υπηρεσία της κατασκευής του έργου. Σημειωτέον ότι η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε με ευθύνη και δαπάνες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας είχε παραδοθεί στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας ολοκληρωμένη για πρώτη φορά την 07.05.2009 και παρελήφθη οριστικά και μετά τις διορθώσεις που έγιναν καθ’ υπόδειξη του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. την 26.10.2009. Το χρονικό διάστημα από 26.10.2009 έως και σήμερα αναλώθηκε για την εξεύρεση και καταβολή των χρημάτων για την ολοκλήρωση της πράξης αναλογισμού, απαραίτητης ενέργειας για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και της διάνοιξης του Δημοτικού δρόμου προς το Τ.Ε.Ι.. Η μελέτη της πράξης αναλογισμού έγινε με ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και με δαπάνες αυτής.
Ευελπιστούμε ότι το ΤΕΙ Λαμίας, ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που είχαν και έχουν την αποκλειστική ευθύνη της ένταξης, χρηματοδότησης, δημοπράτησης και κατασκευής του έργου θα ολοκληρώσουν τις ενέργειες μέχρι παραδόσεως του κτιρίου το συντομότερο δυνατό χρόνο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας όπως και μέχρι σήμερα έχει πράξει, δηλώνει ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει σε οτιδήποτε άλλο ήθελε της ζητηθεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Άμφισσας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα λεγόμενα κάποιου πολιτικού της συντηρητικής παράταξης ήταν ότι σε 5-10 χρόνια όλα ξεχνιούνται.
Απ’ ότι φαίνεται και σύγχρονοι τοπικοί πολιτικοί της ιδίας παράταξης το ίδιο πιστεύουν. Έτσι σήμερα θα πρέπει να ξεχάσουμε το τι συνέβη μέχρι σήμερα.
Θα πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι ασχολήθηκαν και έφεραν το ΤΕΙ στην πόλη μας; Ποιοι ασχολήθηκαν και το ενέταξαν στο Γ ΚΠΣ; Ποιοι έφεραν την μελέτη, δημοπράτησαν το κτίριο και ποιοι επιτέλους έβαλαν τον θεμέλιο λίθο το 2002;
Μήπως ήταν ο τότε βουλευτής και υφυπουργός κ. Δημήτριος Θάνος, ο τότε νομάρχης Καραχάλιος Απόστολος, η τέως Δήμαρχος Γιώτα Γαζή, ο τότε Αντινομάρχης Ασημάκης Ασημακόπουλος;
Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα χωρίς «επικοινωνιακά τρικ» και χωρίς όμορφα περιτυλίγματα.
Ποιοι έδιωξαν τον εργολάβο για 200.000,00€ για παραλείψεις που τόσο περίπου κόστιζαν; (Πράγματι υπήρχαν παραλείψεις, όμως η απαλλαγή του εργολάβου έγινε χωρίς να υπολογίσουν την αλλαγή που είχε συμβεί πολεοδομικά στην Φωκίδα (αλλαγή ΓΟΚ) που σήμαινε την απαξίωση της προυπάρχουσας μελέτης).
Έτσι δεν μπορούσε να ξαναδημοπρατηθεί το έργο με την ίδια μελέτη και με την «συγκατάθεσή» τους το παρέπεμψαν στις καλένδες.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο αείμνηστος τότε νομάρχης Τάκης Ανδρίτσος προς τιμήν του είχε δηλώσει ότι αυτά τα χρήματα μπορώ να τα βάλω ο ίδιος από τα χρήματα της Νομαρχίας.
Ποιος δεν γνωρίζει ότι την εξουσία ασκούσε ο τότε Βουλευτής κ. Ι.Μπούγας και βέβαια ο νυν νομάρχης κ. Ν. Φουσέκης;
Μετά από 7 χρόνια ο νυν Νομάρχης επαίρεται ότι τελείωσε και παρέδωσε τα σχέδια και ευθύνη του εξεδόθη η άδεια του ΤΕΙ.
Για τα χαμένα 7 χρόνια και τις δυσμενείς επιπτώσεις απέναντι στον λαό της Άμφισσας ποιος φέρει την ευθύνη;
Ο Δήμος Άμφισσας ασχολήθηκε επιμελώς για την εξεύρεση χρημάτων της πράξης αναλογισμού, (αποζημιώσεις για τις διανοίξεις δρόμων) και διεκπεραίωσε ταχύτατα όχι μόνο την χρηματική κάλυψη αλλά και τις λανθασμένες αποτυπώσεις της πράξης αναλογισμού σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Και αυτό για να μην υπάρξει περίπτωση υποβολής ενστάσεων, διαπραγματευόμενοι με συμπολίτες μας ιδιοκτήτες. Έτσι η άδεια οικοδομής του ΤΕΙ εξεδόθη από την Πολεοδομία Άμφισσας.
Τον αριθμό της άδειας οικοδομής του ΤΕΙ, τηλεφωνικά ο Δήμος Άμφισσας τον απέστειλε για ενημέρωση στην Περιφέρεια μισή ώρα μετά την έκδοση της αδείας και ενετάχθει στο τεχνικό δελτίο με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που προϋπήρχαν για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Ο Δήμος Άμφισσας σε συνεργασία με την Βουλευτή Φωκίδας κα Αφροδίτη Παπαθανάση πιέζει για την συνέχιση του έργου που είναι σίγουρο ότι θα τελειώσει, γιατί αυτοί που το ξεκίνησαν, το αγαπάνε, το πονάνε και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν και θα το τελειώσουν.
Αυτά για να μην μασάμε τα λόγια μας.
Καλό είναι να κομπορημονούμε αλλά καλύτερα είναι να τρέχουμε να προλαβαίνουμε και να παρουσιάζουμε τα πράγματα όπως έχουν.

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΧΑΣΑΝ και οι δύο να ξεκινήσουν με το αμίμητο γκελεσταθικό απόφθεγμα "κατόπιν ενεργείων μου"...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή