Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ Κ. Ν.ΠΑΠΠΑ.

Διαβάστε μια επιστολή που μας στάλθηκε πιθανότατα με ψευδώνυμο.
Σχετίζεται με την κόντρα μεταξύ Παππά και Φουσέκη, υπερασπίζοντας την θέση του Φουσέκη.


Με δύο δημόσιες επιστολές λιβέλους, εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Δελφών κ. Ν. Φουσέκη , που επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν μνημεία διαστρεβλώσεων, ατεκμηρίωτων καταγγελιών, πολιτικών αντιφάσεων και ακροβατισμών, ο κ. Ν. Παππάς, αυτό-προσδιοριζόμενος μάλιστα και ως στέλεχος της Ν.Δ, επιχειρεί να υπονομεύσει την υποψηφιότητα της Ν.Δ στο Δήμο των Δελφών.
Είναι πράγματι δύσκολο έως αδύνατο, ο καλοπροαίρετος αναγνώστης, της εφημερίδας «ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» και της ιστοσελίδας IteaNet, να παρακολουθήσει νηφάλια, τις ...
επιστολές του κ. Ν. Παππά. Την ακατάσχετη καταγγελιολογία του, τα απαράδεκτα υπονοούμενα που εκτοξεύει προς πολλούς αποδέκτες, μη εξαιρουμένου και του Αρχηγού της Ν.Δ κ. Σαμαρά, τους «αεράτους» ελιγμούς του, για να διατηρήσει καλές σχέσεις και με το «χωροφύλαξ»- κοινωνία τη Φωκίδας και με τον «αστυφύλαξ»- κόμμα της Ν.Δ, την επίρριψη όλων των ελλείψεων της Φωκίδας στον κ. Ν.Φουσέκη, ως μόνου συμμέτοχου στην άσκηση της τοπικής εξουσίας, αγνοώντας τις ευθύνες της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και συγκεκριμένα των μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που κυβερνούν, με αδιέξοδες πολιτικές, επί πενήντα και πλέον χρόνια τον τόπο. Παράλληλα επιχειρεί, με έντονα λαϊκίστικο τρόπο, την ποδηγέτηση του λαού της Φωκίδας που αγαπά και συμπονά, και για αυτό οι παροτρύνσεις του προς τους πολίτες της να τιμωρήσουν πολιτικά και να καταψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές εκείνους που επέδειξαν ασέβεια, προς τον κόσμο και το Δελφικό τοπίο !! Δηλαδή τη Ν.Δ που επίσης αγαπά και αποδέχεται.
Ο άνθρωπος δίνει την εντύπωση ενός αντιφατικού προσώπου που μάλλον έρχεται από άλλο πλανήτη. Δεν υπάρχουν για αυτόν, οξυμένα και άλυτα, για πολλά χρόνια, προβλήματα του λαού της Φωκίδας και της αγροτιάς του Νομού, δεν υφίσταται βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα, στασιμοπληθωρισμός, ύφεση, καταβαράθρωση της αγροτικής οικονομίας, ανεργία, νέα φτώχεια, διεθνής διασυρμός, «Καλλικράτης», σύστημα διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική του «Μνημονίου» και το αμερικανικής προέλευσης δόγμα(ΔΝΤ) της περιορισμένης οικονομικής κυριαρχίας , θα τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή , την ευημερία, και τη βιωσιμότητα του τόπου μας. Το μεγάλο πρόβλημα για αυτόν είναι η επιχειρούμενη προσπάθεια τροποποίησης του Δελφικού Τοπίου, στα ανατολικά σύνορά, ακριβώς στο βράχο, που ανέχθηκε ο κ. Ν. Φουσέκης!!.
Επειδή ο κ. Ν. Παππάς ενοχλήθηκε από την απάντηση του Νομάρχη, στα ίδια μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την πολιτική του διαδρομή, τις σχέσεις του με ηγεσίες πολιτικών σχηματισμών, τους επιδιωκόμενους σκοπούς του μετά την συνταξιοδότησή του, την επαφή του με την Φωκίδα, τους διορισμούς του με παχυλούς μισθούς, αλλά και τις προτάσεις που δεχόταν για συναλλαγή από τις ηγεσίες της Ν.Δ, όπως άλλωστε ο ίδιος αποκάλυψε στην δεύτερη επιστολή του, δηλώνει «ευθαρσώς» ότι δεν θέλει τίποτα, δεν επιδιώκει τίποτα, απλά κίνητρό του είναι οι αρχές του, η αξιοπρέπειά μου και η αγάπη μου για τη Φωκίδα και την Πατρίδα. Για αυτό σηκώνει το ανάστημά του κάθε φορά που προκαλείται από βάναυσες συμπεριφορές. «Τώρα ασχολούμαι ξανά γιατί προκαλούμαι» ισχυρίζεται με στόμφο.
Είναι προφανές, ότι και οι απόψεις, που εξέφρασε για το άτομό του δημόσια ο κ. Παππάς, αποτελούν επίσης μνημείο αντιφατικότητας και ασυνάρτητης πολιτικής αντίληψης που ακυρώνουν παντελώς την αξιοπιστία των γραφόμενών του σε βάρος του κ. Ν. Φουσέκη.
Εκεί όμως που οι επιστολές του αναδεικνύουν το ποιόν του ανδρός και ανατρέπουν τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του, είναι η περιγραφή των συναλλαγών του με την εξουσία καθώς και η ευκολία του να σπιλώνει συνειδήσεις . Αποδέχεται ότι, θέσεις του προσφέρθηκαν πάρα πολλές (από ποιόν και γιατί άραγε;) αφού «κλωτσούσε» και μερικές από αυτές, τους διορισμούς του στην ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΒΟ, και ακόμα ότι ο κ. Έβερτ του έδινε τα πάντα για να εγκαταλείψει τον φίλο κ. Σαμαρά, τον οποίο σήμερα καρφώνει ανερυθρίαστα, ως συναλλασσόμενο με τοπικό επιχειρηματία, προκειμένου να αναδείξει τον υποψήφιο Δήμαρχο των Δελφών. Για να ενισχύσει δε αυτή την κατηγορία του σε βάρος του κ. Σαμαρά, τονίζει, ότι ο «κόσμος βοά» αφού ο κ. Ν. Φουσέκης, πριν να γίνει Δήμαρχος, ήταν κάποτε υπάλληλος στους Βωξίτες Παρνασσού.
Παρά ταύτα, μερικά ερωτήματα που αναφύονται από τις επιστολές του κ. Ν. Παππά πρέπει να απαντηθούν. Όπως για παράδειγμα, γιατί αυτό το πάθος του κ. Παππά εναντίον του κ. Φουσέκη;, μήπως για την έλλειψη οράματος για την Φωκίδα που του καταμαρτυρεί στη δεύτερη επιστολή του;, η για την ασέβειά του προς το Δελφικό τοπίο;.
Γιατί ενεργεί ως «ταύρος εν υαλοπωλείω» σε βάρος της Ν.Δ και του υποψηφίου της στους Δελφούς;
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά καθώς και οι λόγοι που ωθούν τον κ Παππά να ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο, που ο ίδιος περιγράφει βγαίνουν αβίαστα από τα ίδια τα κείμενά του. Είναι εθισμένος στις πρακτικές των συναλλαγών , της διαμεσολάβησης και της καταγγελιολογίας. Μετά την συνταξιοδότηση του κατανόησε πλήρως «τη γοητεία της εξουσίας» των θέσεων και των εδρών, για αυτό τις υιοθέτησε στις επαφές του με ηγετικά κλιμάκια των κομμάτων. Πρακτικές που ισχυροποιούνται, σε συνθήκες πολιτικής κινητικότητας ,κομματικών διεργασιών, κρίση και απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, όπως αυτές ισχύουν σήμερα στην Ελλάδα και διανοίγουν πιο εύκολα δρόμους διεκδίκησης θέσεων από «τα πάνω», χωρίς να μπαίνει κανείς στη βάσανο της ετυμηγορίας των πολιτών μέσω εκλογών, για να κριθεί αναλόγως των πράξεών του ,από τις επιτυχίες ή τα λάθη του όπως επέλεξε, ο Ν.Φουσέκης. Όσο για τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Ν Παππά περί αγάπης για την Πατρίδα, τη Φωκίδα, και τον κόσμο της , τις αρχές και την αξιοπρέπειά του, όλα αυτά αποτελούν προπέτασμα καπνού για τους ανθρώπους, που πρώτα από όλα και πιο ψιλά από όλα, τοποθετούν το προσωπικό συμφέρον, η επένδυσή του οποίου είναι μια μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία, με κέρδη και ζημίες, όπως ακριβώς στην περίπτωση του κ. Ν.Παππά..
28/09/10
Γιάννης Δελφικός

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι:
Είμαστε ενάντια στους χαρακτηρισμούς που αναφέρει εναντίων του Παππα ο συγγραφέας της, μιας και δεν συμφωνούμε με φράσεις που προσβάλουν τον οποιονδήποτε. Τοποθετήσαμε την επιστολή της ενδο ΝεοΔημοκρατικής σύγκρουσης, σαν δείγμα πολιτικής ασυνέπειας.
Η οικονομική κρίση δεν ήρθε απο το πουθενά, δεν ήταν σεισμός που δεν μπορούσε να προβλεφθεί.
Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ σαν κόμματα αλλά και σαν ανθρώπινο δυναμικό έχουν τεράστιες ευθύνες για την διάλυση της χώρας και τον προκλητικό πλουτισμό των λίγων. Η οικονομική κρίση δεν είναι ελαφρυντικό για κανέναν Φουσέκη ή Παππά , αυτοί οι άνθρωποι είναι κομμάτι του μηχανισμού που την δημιούργησε και συγκεκριμένα της ΝΔ και δεν έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την νοημοσύνη του κόσμου.

5 σχόλια:

  1. Ο συγγραφέας της επιστολής ζει σε άλλο Νομό! Εκτός τους βολεμένους Νεοδημοκράτες, ποιος άλλος από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας θέλει τον Φουσέκη για Δήμαρχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συγγραφέας της επιστολής, σίγουρα ανήκει στους καλοπληρωμένους τελάληδες του κ.Φουσέκη.
    Ο κ. Φουσέκης ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν να φέρει την Φωκίδα από την τρίτη, από το τέλος, θέση που κατείχε στην τελευταία.
    Η αλήθεια αυτή προκαλεί πόνο σε κάθε πατριώτη δημιουργώντας του την ανάγκη να εξωτερικεύσει τον πόνο του αυτό.
    Ο κ. Φουσέκης κατάφερε την Φωκίδα των απέραντων παραλιών για το καλοκαίρι, του καλύτερου χιονοδρομικού κέντρου της Ελλάδας δίπλα της για το χειμώνα και με το κόσμημα του παγκόσμιου πολιτισμού που ακούει στο όνομα ΔΕΛΦΟΙ, ενάντια στο οποίο δεν δίστασε να ασελγήσει ο κ. Φουσέκης, μέσα στην καρδία της, να την οδηγήσει στην τελευταία θέση ανάπτυξης στην Ελλάδα.
    Τα εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε ο κ. Φουσέκης ανάπτυξη δεν δημιούργησαν.
    Αφού ξοδεύτηκαν τα χρήματα για να πάνε πίσω την ανάπτυξη της Φωκίδας, κάθε λογικός και υπεύθυνος πολίτης αυτού του τόπου και όχι καλοπληρωμένος τελάλης, δεν πρέπει να προβληματιστεί, που πήγαν τα λεφτά.
    Η τα χρήματα ακολούθησαν άνομους δρόμους ή ο κ. Φουσέκης και η παρέα του τα κατασπατάλησαν προς κατευθύνσεις που δεν αναπτύσσουν τον τόπο και τον πάνε πίσω.
    Ότι και να συμβαίνει από τα παραπάνω δείχνει, τουλάχιστον, την αναμφισβήτητη ανικανότητα του κ. Φουσέκη και της παρέας του να διοικήσει τον τόπο.
    Την ανικανότητα αυτή του κ. Φουσέκη τονίζει ο κ. Παππάς, αλλά τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια προσπαθούν να μειώσουν το αναμφισβήτητο κύρος του κ. Παππά αφού το αφεντικό τους ο κ. Φουσέκης δεν είναι σε θέση να αντικρούσει, με επιχειρήματα τις σαφέστατες θέσεις του κ. Παππά.
    Δυστυχώς είναι σταθερή η τακτική που ακολουθούν όλα τα παλαιοκομματικά κοράκια που κατασπάραξαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στο σημερινό τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. ΠΑΠΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ, ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.
    Ο κ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΣ, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΦΑΡΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 9:57, παραληρείς! Όσοι παίρνουν το μέρος του Φουσέκη τους λες "τελάληδες" και όσοι τον συκοφαντούν είναι σοβαροί πολίτες!Έλεος πια!
    "Απέραντες παραλίες"! Που τις είδες τις απέραντες ρε φίλε! Προσγειώσου!Ούτε η Χαλκιδική είμαστε ούτε η Κεφαλονιά ούτε καν η Ηλεία!Το χιονοδρομικό που κολάει; Ζεις εδώ ή έρχεσαι 3-4 φορές το χρόνο σαν τον Παππά που έλεγε σε παρέες του στην Αθήνα πριν τρείς μήνες "Θα πω εγώ στον Αντώνη ποιον θα βάλει δήμαρχο στην Άμφισσα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 9:57
    Γραφικό το παραλήρημα σου....
    Κάνεις ένα αχταρμά από τελάληδες, εκατομμύρια,απέραντες !!!! παραλίες (αλήθεια πού είναι να κάνουμε κανένα μπανάκι και να μην σκίζουμε τα πόδια μας στα βράχια και τους αχινούς), παπαγαλάκια, σπατάλες, ασέλγειες, κοράκια....
    Για ποιά λεφτα μιλάς, που να πήγαν αλήθεια τα άτιμα; Πες μας εσύ που ξέρεις, τεκμηριωμένα όμως... οχι πια άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα. Τι να πεις όμως... απέραντες παραλίες.... απέραντες σπατάλες...απέραντο παραλήρημα...

    Αλήθεια, που ξεφύτρωσε αυτός ο αυτόφωτος προϊστάμενος σου ο Παππάς; Γιατί δεν καταιβαίνει στιις εκλογές να αναμετρηθεί τίμια; Μήπως δεν του φτάνει για σοβααρά πράγματα το κιτρινιάρικο φως του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή