Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πέταξαν παπούτσι στον πρωθυπουργό και πλάκωσαν στο ξύλο τον Μίχαλο

Πέταξαν παπούτσι στο Γιώργο Παπανδρέου

Απροσδόκητο περιστατικό για τον Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου. Eνώ έβγαινε από την έξοδο της έκθεσης, ένας ένδρας εκσφενδόνισε εναντίον του παπούτσι, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πέντε άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και ακινητοποίησαν τον άνδρα - ηλικίας γύρω στα 60 - που αντιστεκόταν, καθηλώνοντάς τον στο έδαφος. Στο σημείο έφτασαν παράλληλα αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. (ομάδα Ζητά και ΜΑΤ) .

Μαζί με τον άνδρα βρισκόταν και η κόρη του που είναι εκπαιδευτικός καθώς και ένας άλλος άνδρας. Ο άνδρας αφού ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες ...
ασφαλείας, άρχισε να φωνάζει τις λέξεις "προδότες" και "χούντα", με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες των ΜΑΤ και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο άνδρας είναι ιατρός ακτινολόγος από τη Φλώρινα και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Κατά την κράτησή του στην ασφάλεια δήλωσε ότι είναι μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου του Σ. Παπαθεμελή και ότι προέβη στην πράξη αυτή γιατί ο πρωθυπουργός "αθέτησε τις υποσχέσεις του" και "ξεπούλησε τη Μακεδονία". Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σύλληψη παρών ήταν και φίλος του, αγρότης, που είχε διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπαθεμελή.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως διατήρησε την ψυχραιμία του και σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι η χώρα μας προχωρά με σταθερά βήματα στην κατεύθυνση μίας οικονομίας που στηρίζεται στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη. "Θα κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και καλύτερη γιατί αξίζει πολλά" δήλωσε.και τους άφησε όλους κόκαλο


Επίθεση κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου

Άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, ιδιοκτητών φορτηγών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν κατά του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όταν άγνωστοι τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κοντάρια σημαίας.

Η Αστυνομία, προκειμένου να τους απομακρύνει, έκανε χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο κ. Μίχαλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι συντεχνίες αποδεικνύεται ότι αποτελούν, όχι μόνο το μεγάλο αγκάθι αλλά δρουν και ως κακοποιά στοιχεία. Τέτοιες προσπάθειες δεν θα σωπάσουν τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες».

Ο Παναγόπουλος την γλύτωσε
19:30: Ενώ η κεφαλή της πορείας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ βρισκόταν στην Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους κάποιος περαστικός επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, φωνάζοντας «Μην ξεπουλήσετε πάλι την εργατιά όπως στο Σύνταγμα, να μείνουμε εδώ όλο το βράδυ». Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προσήλθε στο Βελλίδειο. (Να χειροκροτήσει τον αρχηγό) Πέραν τούτου χωρίς επεισόδια ακόμα συνεχίζονται οι πορείες.

1 σχόλιο: