Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Για την απαλλαγή -άνευ δίκης- των εμπρηστών της συναγωγής....


 Τεράστια ερωτηματικά αφήνει η απαράδεκτη "προσωρινή" (!) παύση της ποινικής δίωξης που είχε ασκηθεί σε βάρος πέντε ατόμων για το διπλό εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής -των Χανίων τον Ιουανιάριο του 2010- όπως αποφάσισε την περασμένη βδομάδα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων.



 Ας θυμίσουμε ότι πρόκειται για δύο πολίτες των ΗΠΑ, τον ομογενή 3ης γενιάς "Πιτ Κατσιλομάτη"  του οποίου ο πατέρας -σύμφωνα με τα πρακτικά της Ελληνικής βουλής οπως κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- είναι Υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Αϊντάχο", ενός άλλου –άγνωστης ταυτότητας- πολίτη των ΗΠΑ ο οποίος φυγαδεύτηκε από την πρώτη μέρα στην Ιταλία, δύο Βρετανών του ...
33χρονου Ricky Bryan και του 23χρονου Craig Forsyth και ενός 22χρονου  Έλληνα, ο οποίος δούλευε στο λιμάνι των Χανίων και είχε γραφτεί ότι είχε σχέση με την τροφοδοσία της Αμερικάνικής Βάσης.



.Η απόφαση να μην περάσουν καν από δίκη οι εμπρηστές ώστε να πέσει φως στην υπόθεση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση με βάση το ειδικό βάρος του εγκλήματος, τα στοιχεία και τις ομολογίες.  Ας θυμίσουμε το ανακοινωθέν της Αστυνομικης Διεύθυνσης Χανίων:

 "Κατόπιν μεθοδευμένης και συντονισμένης προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης ο οποίος την 01:15 της 05/01/2010 εισήλθε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα αυτής προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές είναι ένας (1) άνδρας Πολίτης Η.Π.Α., ο οποίος αναζητείται. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω τόπο και χρόνο δύο (2) άνδρες Υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ένας (1) άνδρας ημεδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν και ένας (1) άνδρας Πολίτης Η.Π.Α., ο οποίος αναζητείται, ήταν συνεργοί του ανωτέρω δράστη και ανέμεναν αυτόν εξωτερικά εποπτεύοντας το χώρο.

    Επιπρόσθετα την 04:00 της 16/01/2010 ο ένας από τους προαναφερόμενους συλληφθέντες Πολίτης Ηνωμένου Βασιλείου εισήλθε από παραπλεύρως ευρισκόμενο θερινό κατάστημα, το οποίο δε λειτουργούσε , σε αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και αφού παραβίασε θύρα πρώτου ορόφου αυτής, προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του αρχείου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ οι υπόλοιποι προαναφερόμενοι δράστες επιτηρούσαν το χώρο." 



 Εκτός του βιντεοσκοπικού υλικού από τις γύρω κάμερες υπάρχει και η ομολογία του ¨Ελληνα συνεργού ο οποίος τα είπε όλα με "το νι και με το σίγμα". Ενώ ήταν άκρως αποκαλυπτικός και κατά την αναπαράσταση που ακολούθησε! Ωστόσο η ομολογία του δεν κρίθηκε επαρκής καθώς σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που προσκόμισε αντιμετωπίζει αναπηρία 67% λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων! Ο εργοδότης του ισχυρίστηκε ότι τον απασχολούσε κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους ενώ ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχθηκε στην Ασφάλεια Χανίων!
 Ακόμα όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της περιφέρειας Κρήτης ταξίαρχος Φώτης Λιοτσάκης, ο 33χρονος Ricky Bryan από τη Μεγάλη Βρετανία, φερόμενος ως εγγέφαλος  δεν αποδέχεται την κατηγορία, αν και, όπως παραδέχθηκε στους αστυνομικούς, τρέφει αρνητικά αισθήματα για τη συναγωγή.   Ενώ ο 24χρονος γιός υπουργού πολιτείας των ΗΠΑ βρέθηκε στην Ελλάδα με τη δικαιολογία ότι ήθελε να πάρει  πιστοποιητικό πρακτικής άσκησης στη διδασκαλία αγγλικής φιλολογίας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση του δικαστικού Συμβουλίου "ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ σε βάρος των ανωτέρω κατηγορουμένων, τόσο για το κακούργημα του εμπρησμού από κοινού και κατ' εξακολούθηση όσο και για το συναφές πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, ωστόσο οι ενδείξεις αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές και επαρκείς  κατά την έννοια του άρθρου 313 του ΚΠΔ ώστε να δικαιολογήσουν την παραπομπή τους στο ακροατήριο. Περαιτέρω, όμως, δεν αποκλείεται η δυνατότητα να ενισχυθούν στο μέλλον οι ενδείξεις αυτές με νέα στοιχεία, ώστε να μετατραπούν σε σοβαρές και επαρκείς που να δικαιολογούν και να επιβάλλουν την παραπομπή τους». Έλεος δηλαδή.
Το δικαστήριο διέταξε την απόλυση του 33χρονου Βρετανού που κρατούνταν προφυλακισμένος καθώς και την άρση των περιοριστικών όρων εξόδου από τη χώρα που είχαν επιβληθεί στους άλλους 3 συλληφθέντες. Και αν τους ξαναδεί κανείς να μας γράψει.  Για μια υπόθεση τόσο σοβαρή για την οποία είχε βγάλει ακόμα και το "Στειτ Ντεπάρτμεντ" των ΗΠΑ ανακοίνωση και την πίεση που υπάρχει σε αυτά τα ζητήματα από το Ισραηλίτικο Συμβούλιο για διελεύκανση της υπόθεσης η απόφαση να "απαλλαχτούν" άνευ δίκης αποτελεί δικαστικό πραξικόπημα και προκαλεί εύλογες απορίες κάτω από τι καθεστώς πιέσεων και συμβιβασμών επετεύχθη.

 Η απαλλαγή έγινε –εντάξει δεν λέμε ότι το είχαν σχεδιάσει- την ίδια μέρα την πρώτης επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι όσο και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα περιέργως στις επίσημες ιστοσελίδες τους δεν έχουν καν την είδηση της απαλλαγής (σε άλλες περιπτώσεις θα χαλούσαν τον κόσμο), ούτε κάποια ανακοίνωση.

 Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία ότι δύο Αμερικανοί και δύο Βρετανοί υπήκοι ήταν πίσω από τον εμπρησμό, το ΠΣΕ χαρακτήρισε "συνωμοσιολογικά σενάρια που απορρέουν από τον αντισημιτισμό" όσους κατέληξαν στο πιο λογικό συμπέρασμα ότι πρόκειται για προβοκάτσια μυστικών υπηρεσιών. Οπότε τώρα δεν αμφισβητούν την απόφαση απαλλαγής των κατηγορούμενων (πρακτόρων ή μη)  παρά τις ομολογίες και τα στοιχεία και  εμφανίζονται πρόθυμοι να υποστηρίξουν ανεπισήμως ότι οι συλλήψεις έγιναν πρόχειρα κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινούς γνώμης και ότι τελικά μπορεί και να μην ήταν αυτοί οι δράστες... (μακάρι να διαψευστώ σε αυτό).
 Γιατί εντάξει ένας ομολόγησε και έκανε απόλυτα ακριβή αναπαράσταση, αλλά μετά τον βγάλανε τρελό....   Και ο βρετανός είπε ότι μισεί τη συναγωγή αλλά δεν έβαλε αυτός τη φωτιά...

Να και το σχετικό δημοσίευμα του -κάθε άλλο παρά λαϊκίστικου- Βήματος με τίτλο "Προβοκάτσια ο εμπρησμός της συναγωγής" κατά παραδοχή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης. 





Ο μεγαλύτερος "κρυφός αντισημίτης» είναι αυτός που προτιμάει να είναι ελεύθεροι οι εγκληματίες χωρίς δίκη, χωρίς ποτέ να μάθει κανείς τι συνέβη –εκτός αν κάποιος μπορεί να περιμένει 100 χρόνια να αρθεί το απόρρητο των σημερινών αρχείων της CIA- παρά να παραδεχτεί ότι μπορεί και να έγινε προβοκάτσια  από τους συμμάχους του Ισραήλ.  Άλλο όμως η αφοσίωση στις κυβερνήσεις και τις κυρίαρχες κατευθύνσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και άλλο ο πραγματικός διεθνιστικός αγώνας κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού σε όλες του τις μορφές και τις μεταμφιέσεις. 
 

Από evriteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου