Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Τέλειωσε και φέτος η εργολαβία με τα σκουπίδια των δρόμων

Πως θα σας φαινόταν να περπατούσατε  στον δρόμο και να μαζεύατε τα μπουκαλάκια και τα άλλα σκουπίδια και κάθε ένα χιλιόμετρο δρόμου να παίρνατε 160 ευρώ ;
Θεωρείτε αυτήν την δουλειά δύσκολη, ή κακοπληρωμένη.
Αν δυσκολευόσασταν θα μπορούσατε  να περπατήσετε  μόνο 300 μέτρα και να παίρνετε ένα πενηντάρικο.
Ούτε αυτό σας αρέσει;

Η απάντηση είναι οτι αυτή η δούλειά είναι και δύσκολη και κακοπληρωμένη γιατί τα 160 ευρώ το χιλιόμετρο τα πάιρνει ο εργολάβος, ο εργαζόμενος αν πάρει τον βασικό και τα ένσημα είναι ευχαριστημένος.

Με κόστος 160 ευρώ το χιλιόμετρο τελείωσε και φέτος η εργολαβία του καθαρισμού των δρόμων. Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα έπαιρνε ο κάθε εργαζόμενος και πόσα χιλιόμετρα περπατούσε την ημέρα αλλά ξέρουμε ότι το κόστος που χρεώνονται οι πολίτες αυτές τις υπηρεσίες είναι πανάκριβο και προς όφελος των ιδιωτών που αναλαμβάνουν αυτές τις εργασίες..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τέταρτη συνεχή χρονιά (από το 2007), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας ολοκληρώνει τον ετήσιο καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του νομού μας από τα απορρίμματα σε μήκος 279 χιλιόμετρων.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας ολοκληρώνει εντός ολίγων ημερών τον καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού μας από κάθε είδους ...
απορρίμματα σε ένα μήκος δρόμων 279 χιλιομέτρων.
Η συλλογή των απορριμμάτων γίνεται με χειρονακτική εργασία και το έργο θα κοστίσει περίπου 45.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εργασία αυτή πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, από το 2007 ξεκίνησε μια προσπάθεια καθαρισμού των επαρχιακών και εθνικών δρόμων του Νομού από απορρίμματα, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα.
Ταυτόχρονα η συλλογή των απορριμμάτων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιών ενώ βελτιώνει και την εικόνα που παρουσιάζει ο τόπος μας, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και ο αριθμός των επισκεπτών είναι μεγάλος και θα πρέπει να αποκομίσουν την καλύτερη εικόνα για τον τόπο».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο: