Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Νεώτερα από το "μακελειό" στις Ράχες Φθιώτιδας

"Μακελειό" εξελίχτηκε την περασμένη νύχτα στην τοποθεσία Φούρνοι, ένας οικισμός ανάμεσα στα χωριά Παραλία Ραχών και Αχλάδι στη Ανατολική Φθιώτιδα. Ένας 69χρονος όλη τη νύχτα πυροβολούσε, σκότωνε, τραυμάτιζε και γύριζε από σπίτι σε σπίτι πυροβολώντας αδιάκριτα ζητώντας και άλλο αίμα. Ένα ζευγάρι συγγενών του είναι ανάμεσα στα θύματα του όπως επίσης τραυματίες είναι ένας ακόμη 50χρονος και μια 28χρονη γυναίκα. Ο δράστης πυροβολούσε αδιάκριτα περιπολικά της αστυνομίας, αυτοκίνητα που ...βρίσκονταν εκεί, ακόμη και τα ΕΚΑΜ που οργάνωσαν ολόκληρη επιχείρηση και τον τραυμάτισαν για να τον συλλάβουν [...]


Χρόνια υπήρχε ένταση μεταξύ γειτόνων στην περιοχή. Όλοι οι γείτονες κάτι είχαν να προσθέσουν για το δράστη και τις έριδες που δημιουργούσε. Ζούσε στην περιοχή και τον ήξεραν για περισσότερα από 15 και 20 χρόνια. Κανείς τους όμως δεν ήθελε να έχει κάποιες σχέσεις μαζί του. Όσοι είχαν στο παρελθόν τις διέκοψαν.
Ο δράστης και τα θύματα ήταν γείτονες και συγγενείς αλλά δεν είχαν σχέση για περισσότερο από 3 χρόνια. Τα σπίτια τους ήταν το ένα δίπλα στο άλλο. Στο σπίτι των θυμάτων μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν γλέντι λόγω γιορτής.

Ο δράστης περίπου τα μεσάνυχτα έφυγε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε στη θάλασσα για ψάρεμα με την βάρκα του. Τα θύματα έφυγαν από το σπίτι τους και πήγαν στην παραλία τους που είναι σε απόσταση 30 μ. για να συνεχίσουν το γλέντι. Λίγο μετά τις 2,30 τα ξημερώματα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο δράστης βγήκε από τη θάλασσα και κατευθύνθηκε προς την παρέα που βρίσκονταν στην παραλία. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε ανάμεσά τους.
Ωστόσο ο δράστης με κάποιο αιχμηρό όργανο πιθανά με μαχαίρι το οποίο όμως δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από την αστυνομία επιτέθηκε σε έναν 50χρονο οδηγό ταξί που ήταν μαζί με την παρέα και τον τραυμάτισε. Στη συνέχεια έφυγε από την παραλία πήγε στο σπίτι του, πήρε την καραμπίνα και πάρα πολλά φυσίγγια και επανήλθε.
Εκεί εκτέλεσε εν ψυχρώ το ζευγάρι των γειτόνων του αλλά και τραυμάτισε μια 28χρονη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κείνο το σημείο έπαθε εμπλοκή το όπλο του αλλιώς θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς μιας και στην παρέα βρίσκονταν και άλλοι που πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Από εκεί και μετά ο δράστης κατευθύνεται σε άλλο σπίτι σε απόσταση 100 μέτρων για να λύσει τις διαφορές του και με τους υπόλοιπους γείτονες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζευγάρι των γειτόνων βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό έκλεισαν με ότι τρόπο μπορούσαν τις πόρτες του σπιτιού και κλείστηκαν στον δεύτερο όροφο.

Ο δράστης αφού έκοψε και άνοιξε τρύπα στην σήτα στον περίβολο έφτασε στο παράθυρο που είχε προστατευτικά κάγκελα, έσπασε το τζάμι χωρίς όμως να έχει δυνατότητα να μπει μέσα στο σπίτι. Όλο το σημείο μάλιστα είναι γεμάτο με αίματα του δράστη. Πήγε στην πόρτα του σπιτιού προσπάθησε να την σπάσει και απομακρύνθηκε όταν δεν μπόρεσε με την ανοίξει. Από κει και μετά κρυμμένος μέσα στην περιοχή πυροβολούσε αδιάκριτα ότι έβλεπε μπροστά του. Περιπολικά της αστυνομίας αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα έχουν πάνω τους τα σημάδια από τους πυροβολισμούς.

Ένας ιδιοκτήτης εταιρίας security που γνώριζε το δράστη προσπάθησε να τον πλησιάσει όταν αυτός ήταν ταμπουρωμένος στο σπίτι του αλλά ο δράστης αποφασισμένος του είπε «φύγε απ εδώ. Τράβα σπίτι σου. Το πρωί η αστυνομία θα μαζεύει πτώματα». Μάλιστα ο δράστης πυροβόλησε και το αυτοκίνητο του σεκιουριτά.

Στο σπίτι του βρίσκονταν η γυναίκα του δράστη και η κόρη του με το μικρό παιδί της. Λίγο αργότερα άλλοι συγγενείς απομάκρυναν την κόρη και το εγγόνι του δράστη όταν μπόρεσαν να προσεγγίσουν στο σπίτι.
Οι αστυνομικοί από πολύ νωρίς κάνουν κλοιό σε ολόκληρη την περιοχή και προσπαθούν να το περιορίσουν τις κινήσεις του. Ο ίδιος απειλούσε και πυροβολούσε εναντίον τους σε κάθε ευκαιρία. Ταμπουρωμένος πίσω από δέντρα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έτρεχε σαν το αγρίμι. Φώναζε και τα ονόματα εκείνων που ήθελε να εκτελέσει και ο ίδιος ακούστηκε που να λέει «θα τους εκτελέσω και θα αυτοκτονήσω….» Λίγο πριν τις 7 τα ξημερώματα έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις των ΕΚΑΜ. Μαζί τους και ειδικός διαπραγματευτής. Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το δράστη αλλά μάταια. Για περισσότερο από 15 λεπτά δεν μπορεσε να καταφέρει τίποτα. Δεν έβρισκε σημείο επαφής αφού δράστης απαντούσε με πυροβολισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε στην παραλία και άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα. Σε απόσταση ασφαλείας των ακολουθούσαν οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ και τον καλούσαν να παραδοθεί. Ο δράστης γύρισε προς την πλευρά τους και άρχισε να πυροβολεί πλέον και τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τον τραυμάτισαν και στη συνέχεια τον αφόπλισαν και τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται στην εντατική κλινική.

Εκτός από το ζευγάρι των νεκρών σοβαρά τραυματισμένοι είναι η 28χρονη η οποία ήδη μεταφέρθηκε από τη Λαμία στο Λαϊκό νοσοκομείο στην Αθήνα ένα παραμένει στο νοσοκομείο της Λαμίας ο 50χρονος. Ήδη έχει συλληφθεί και η γυναίκα του δράστη ενώ από νωρίς το πρωί εξελίσσονται οι έρευνες στην περιοχή παρουσία εισαγγελέα. Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί για τις αιτίες που προκάλεσαν το μακελειό κάνουν λόγο «για χρόνιες μικρό διαφορές».
 
Από lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου