Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πως αντιμετωπίζει το ΙΚΑ ασφαλισμένο και καρκινοπαθή το 2010


Πως αντιμετωπίζει το ΙΚΑ ασφαλισμένο και καρκινοπαθή το 2010 με σύνταξη με το ΕΚΑΣ 600€.
Πρώτο περιστατικό:
Ο πατέρας μου είναι καρκινοπαθής και από τον Ιούνιο αναγκάζεται να μετακινείτε Άμφισσα – Αθήνα (στο Γεννήματα) – για θεραπεία στην αιματολογική κλινική ανά 15 ημέρες. Από τα έξοδα μετακίνησης του ταξί που χρησιμοποιεί μια και δεν μπορεί να οδηγήσει ο ίδιος καλύπτουν μόνο την διαδρομή Αθήνα Άμφισσα με την αιτιολογία ότι για Άμφισσα Αθήνα ο Ταξιτζής μπορεί να κάνει διπλή μίσθωση και έτσι δεν τον πληρώνουν. Αν όμως έπαιρνε ταξί από ...
Αθήνα θα κάλυπταν και τις δυο διαδρομές.
Δεύτερο περιστατικό: χρειάστηκε δερματολόγο και μια και η Άμφισσα δεν έχει πήγε σε άλλη πόλη. Ο εκεί γιατρός μια και επειδή όπως δήλωσε θα πληρωθεί μετά ένα χρόνο από το ταμείο πηρέ αμοιβή 40 € ( με απόδειξη).όταν πήγε ο πατέρας μου να πάρει τα χρήματα από το ΙΚΑ του δικαιολόγησαν τα μισά 20 €.
Σε κάθε παράπονο η απάντηση είναι κάντε ένσταση….
Τρίτο περιστατικό: κατά την τελευταία μετάβαση του στο Νοσοκομείο για την προγραμματισμένη θεραπεία περίμενε μετά τις καθιερωμένες εξετάσεις σχεδόν 1 ώρα για την έναρξη της θεραπείας και αφού ήδη είχαν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σε ερώτηση μας προς τις νοσοκόμες και τον θεράποντα ιατρό γιατί η καθυστέρηση η απάντηση ήταν: ψάχνουμε για φάρμακα μια και λόγω οικονομίας δεν υπάρχει επάρκεια φαρμάκων!!!!!!!!! Φυσικά να μην αναφέρουμε για απολυμαντικά, για χειροπετσέτες σε τουαλέτες και στους θαλάμους βραχείας νοσηλείας, αυτά είναι πολυτέλεια.
Τελικά σε αυτή τη χωρά αν είσαι φτωχός μάλλον πρέπει να φροντίσεις να μην αρρωστήσεις αλλά αν συμβεί να φροντίσεις να πεθάνεις γρήγορα.
Σας ευχαριστούμε για το κοινωνικό κράτος σας κύριε Πρωθυπουργέ……μετά το ΔΝΤ δεν ξέρω όμως αν θα έχετε πολίτες για να κυβερνάτε.
Συγχαρητήρια.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Από ειδησεισ.gidi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου