Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η επίσημη τελετή των Πυθείων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δεύτερη χρονιά, στα πλαίσια του 5εθνούς Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «Πύθια Cup», η Τελετή Έναρξης έγινε στο Λιμάνι της πόλης. Ήταν μια Τελετή, κατά γενική ομολογία όσων την παρακολούθησαν, αντάξια του διεθνούς χαρακτήρα του θεσμού και του επιπέδου των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν.
Αφού έγινε αναφορά στον θεσμό και στα αρχαία Πύθι(ει)α, με πρωτοπόρα την Εθνική μας Ομάδα Συγχρονισμένης ...
Κολύμβησης και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου οι πέντε Εθνικές ομάδες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας και της Ελλάδας παρέλασαν κατά μήκος του κρηπιδώματος σηματοδοτώντας την έναρξη της Τελετής και στη συνέχεια έγινε η επίσημη παρουσίαση τους. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Ιτέας κ. Αριστείδη Ηλ. Παπαλάιου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον θεσμό του «Πύθια Cup» και στην σημασία του στην διεθνή κοινότητα της υδατοσφαίρισης υπενθύμισε ότι οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ιτέας είναι αφιερωμένες στον Ιωάννη Καποδίστρια και στην προσπάθειά του να αποκτήσει διοικητική οντότητα η πόλη της Ιτέας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γεώργιος Κατσαρός ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Πρόεδρου της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο κ. Κατσαρός τόνισε την πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, με την άνοδό της στην Α1 κατηγορία. Στη συνέχεια αντηλλάγησαν αναμνηστικά μεταξύ των δύο ανδρών και ο Δήμαρχος Ιτέας προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στους εκπροσώπους της ομάδας της Συγχρονισμένης Κολύμβησης και των ομάδων υδατοσφαίρισης.
Ακολούθησε επίδειξη Συγχρονισμένης Κολύμβησης από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική μας Ομάδα Κορασίδων η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες θεατές. Η βραδιά έκλεισε με παράσταση Σχολών Χορού από την Πάτρα και την Λειβαδιά, στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Χορού. Όλη η τελετή μεταδόθηκε τόσο στα ελληνικά όσο και στα Αγγλικά προς τιμήν των φιλοξενουμένων μας.
Αναμφισβήτητα η μεγάλη επιτυχία της Τελετής Έναρξης του Τουρνουά θέτει πολύ υψηλά τον πήχη για την συνέχεια του θεσμού και σηματοδοτεί για μία ακόμη φορά το επίπεδο των εκδηλώσεων στον Δήμο Ιτέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου