Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Από την Αριστερά πρόεδρος σε ομάδα ποδοσφαίρου,


Θεαματική όσο και εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό, στον οποίο αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος από σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, αποτελεί προσωπική επιλογή και εισήγηση του Γιάννη Βαρδονογιάννη, που σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέφει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ως απλό μέλος
Το Δ.Σ. της ΠΑΕ συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα για να εκλέξει το νέο πρόεδρο. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του «Τζίγγερ» και εκτός των...
άλλων θα εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό στις επαφές με την κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα. Ο νέος πρόεδρος του "τριφυλλιού" επρόκειτο να μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ συνοδευόμενος από τον μεγαλομέτοχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, καθώς και με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος ενημερώθηε τη Δευτέρα για την επιλογή και συμφώνησε απόλυτα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι ένθερμος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και επί σειρά ετών τακτικός επισκέπτης στο γήπεδο, ιδιαίτερα στα μεγάλα παιχνίδια των "πρασίνων".

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στα Κρέστενα Ηλεία το 1942 και είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων υπήρξε μέλος της νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου, ενώ άσκησε αντιστασιακή δράση την περίοδο της χούντας. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη το 1970, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών και αποφυλακίστηκε το 1973.
Το 1974 μετά τη μεταπολίτευση συντάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Αντιμοναρχικού Αγώνα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από το οποίο όμως διεγράφη το 1975 εξ αιτίας διαφωνιών με την πολιτική γραμμή. Μαζί με τον καθηγητή Σάκη Καράγιωργα και άλλους, ίδρυσαν την «Σοσιαλιστική Πορεία» της οποίας διετέλεσε εκπρόσωπος (1975-1979) και πήρε μέρος στη «Συμμαχία των Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων» στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 1977.
Το 1989 συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη συγκρότηση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού (1989-1993). Στις 19 Δεκεμβρίου 1993, στο έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού εξελέγη Πρόεδρος, επανεξελέγη τον Μάρτιο του 1996, και τον Ιούνιο του 2000. Παραιτήθηκε από την προεδρία του Συνασπισμού το 2004 και τον διαδέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού στις εκλογές του 1990 και βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1996, του 2000 και του 2004.

3 σχόλια:

  1. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙ.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ITEANET ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

    Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ MOTOROIL;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορίστε λοιπόν: η Αριστερά των σαλονιών, τώρα και στα αλώνια!!!!!
    Μια εύστοχη απάντηση του Ολυμπιακού τώρα θα ΄ταν να βάλει τον Ανδρουλάκη πρόεδρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mάς τη βγαίνει από αριστερά ο Παναθηναικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή