Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ SECURITY ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ έκθετο το υπουργείο προστασίας του πολίτη



Με δύο διμοιρίες ΜΑΤ, μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από 7 περιπολικά με τα πληρώματά τους και πάνω από 100 άνδρες της ειδικής ομάδας ΔΕΛΤΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας προστάτεψε δύο παράνομα νυχτερινά κέντρα , το WYNN και το VEGA να λειτουργήσουν ...χθες το βράδυ (Σάββατο 26 Ιουνίου). 




Nωρίτερα, στις 7 το απόγευμα η αστυνομία παρείχε τη συνδρομή της στο δήμο Ελληνικού να επανασφραγίσει τα δύο καταστήματα (τους έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας και έχουν σφραγιστεί από το 2008).
Μετά τη σφράγιση των καταστημάτων στο χώρο παρέμεινε αστυνομική δύναμη με σκοπό να εμποδίσει την επαναλειτουργία τους. Αυτός τουλάχιστον ήταν ο σκοπός της παρουσίας της αστυνομίας σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο ταξίαρχος στο δήμαρχο Ελληνικού.


Στις 11 το βράδυ ο δήμος Ελληνικού πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος της πεζογέφυρας. 



Περίπου στις 11.30 και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χώρο του πάρκινγκ και «περιφρουρούν» τη σφράγιση των κέντρων, υπάλληλοι τω ν κέντρων αρχίζουν να βάζουν κόσμο μέσα από τις εισόδους που βρίσκονται από τη μεριά της παραλίας και οι οποίες δεν φρουρούνται. 



Μόλις το γεγονός γίνεται αντιληπτό από τη δημοτική αρχή και καταγγέλλεται, αποκαλύπτεται και ο πραγματικός σκοπός της αστυνομικής παρουσίας στο χώρο που είναι η παροχή προστασίας στα καταστήματα από τους συγκεντρωμένους, ώστε παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά τη σφράγιση, να λειτουργήσουν. 



Μπροστά στα μάτια μιας απαθούς αστυνομικής δύναμης υπάλληλοι των κέντρων ψαρεύουν την πελατεία τους που καταφθάνει για διασκέδαση στην παραλιακή και την οδηγούν στα καταστήματα. Οι είσοδοι του πάρκινγκ μένουν αποκλεισμένες από τους συγκεντρωμένους αλλά τα κέντρα WYNN και VEGA συνδράμει ο τρίτος της παράνομης παρέας, το GALAZIO, μέσω του οποίου οδηγούνται τα αυτοκίνητα των πελατών στο χώρο του πάρκινγκ.


Η αποθράσυνση των ιδιοκτητών των παράνομων κέντρων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε απαιτούν από την αστυνομία συλλήψεις (!! )με ανυπόστατες προφορικές μηνύσεις. 



Οι πιέσεις της δημοτικής αρχής προς την αστυνομία, για να εκκενώσει τα καταστήματα και να εμποδίσει την είσοδο σε αυτά πελατών αποβαίνουν άκαρπες και όλα δείχνουν πως η αστυνομία ενεργεί κατόπιν «άνωθεν» εντολών, για να προστατεύσει την παράνομη λειτουργία των κέντρων.
Περίπου στις 1 το πρωί καταφθάνει στο χώρο δεύτερη διμοιρία ΜΑΤ με σκοπό να ενισχύσει τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις. Στο χώρο του Δυτικού αεροδρομίου μια ισχυρή δύναμη της ομάδας ΔΕΛΤΑ περιμένει εντολή να κινηθεί και αυτή, για να προστατέψει τα συμφέροντα της νύχτας.


Ο δήμος Ελληνικού δηλώνει ότι δεν σταματά τον αγώνα για την απελευθέρωση της παραλίας από τα παράνομα συμφέροντα των νυχτερινών κέντρων. Να βάλουν καλά στο μυαλό τους κάθε είδους μπράβοι ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.


Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει επιτέλους τέλος στην ανομία που επικρατεί στην παραλία Ελληνικού με την απροκάλυπτη ανοχή της Αστυνομίας. 
Από Δήμος Ελληνικού

1 σχόλιο:

  1. Τα ΜΑΤ για άλλη μια φορά στην υπηρεσία του πολίτη. Με την κλασική πάντα δικαιολογία ότι "εκτελούσαν άνωθεν εντολές". Τώρα αυτοί οι άνθρωποι είναι περήφανοι για το μεροκάματο που βγάλανε; Νιώθουν ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον; Ή μήπως η ιδιότητα του πιστού υπαλλήλου υπερέχει αυτής του υπεύθυνου πολίτη;
    Όσο για τη διαπλοκή των επίσημων φορέων (κράτος-Τ.Α.-αστυνομία-"δικαιοσύνη") με τον υπόκοσμο είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ακόμα και στην πόλη μας (θυμόμαστε την παλιά διεύθυνση της τωρινής "Θάλασσας").
    Μόνο όσοι θέλουνε , πείθονται από τα καραγκιοζιλίκια του ΓΑΠ που παρίσταντο τις προάλλες στην κατεδάφιση ενός παράνομου κένρου που είχε χρόνια να λειτουργήσει.
    Ως πότε θ' ανεχόμαστε τη γάγγραινα της ασυδοσίας στο όνομα της δήθεν "ανάπτυξης";

    ΑπάντησηΔιαγραφή