Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πρωτοβουλία για τα Αυτοδιοικητικά στην Φωκίδα κάνει εκδήλωση την Κυριακή στην Ιτέα


Μια νέα πρωτοβουλία ξεκινάει στην Φωκίδα.

Κάνουμε μια προσπάθεια για την δημιουργία "Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας" και θέλουμε να μπορέσουν να λειτουργήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όσες περισσότερες πόλεις της Στ. Ελλάδας και Εύβοιας εάν αυτό είναι δυνατό και εφικτό.

Είμαστε πολίτες που βρεθήκαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα, σε κινήσεις πολιτών που δημιουργήθηκαν για την προστασία του Κορινθιακού, σε εργατικές κινητοποιήσεις, σε ... κινήσεις για την υπεράσπιση των βουνών μας, σε προσπάθειες αντίστασης στον «Καλλικράτη», σε πολιτιστικούς Συλλόγους.

Βρεθήκαμε μαζί παρόλο που πιθανότατα πολλοί από εμάς ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα, αυτό συνέβη γιατί ξέρουμε ότι αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα πρέπει να ενωθούμε με κοινούς στόχους.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και για την τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι γνωρίζουν ότι σε ολόκληρη της Ευρώπη ξεκινάει μια προσπάθεια από τους οικονομικά ισχυρούς με πρόθεση να φορτώσουν την οικονομική κρίση στους εργαζόμενους, δυστυχώς με πρώτη χώρα εφαρμογής αυτού του σχεδίου την Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτών των μέτρων έχουμε και την μείωση της Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να παραχωρεί την διακυβέρνηση σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς που αδιαφορούν για το συμφέρον των κατοίκων και ενδιαφέρονται μόνο για κέρδη.
Αν στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουμε την Τρόικα, στην Αυτοδιοίκηση έχουμε τον «Καλλικράτη» με τον οποίο καταργείται ουσιαστικά η τοπική αυτοδιοίκηση και αντικαθίσταται από την τοπική διοίκηση και τους ιδιώτες.

Πολλές φορές νιώσαμε στο παρελθόν την άρνηση και την έλλειψη πληροφόρησης για όσα συνέβαιναν στον τόπο μας τόσο από την Νομαρχιακή όσο και τις Δημοτικές αρχές.

Αποφασίζουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε οι λύσεις να πέσουν
από τον ουρανό, ή να αφήσουμε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για μας, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε ανεξάρτητα από κομματικές απόψεις σε μια νέα προσπάθεια στην αυτοδιοίκηση με τον ίδιο τρόπο που παρεμβαίνουμε και στις άλλες εκδηλώσεις της ζωής μας.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια σε όλη την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια μετά από συνεννόηση με άλλες κινήσεις πολιτών από τους γύρω νομούς.

Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτήν την προσπάθεια και να εκθέσετε τις απόψεις σας για να δούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη συνεννόησης και κοινής δράσης.

Τον τόπο δεν μπορούν να τον αλλάξουν ούτε οι Δήμαρχοι ούτε οι
περιφερειάρχες όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν.

Οι πόλεις αλλάζουν από τους ενεργούς δημότες που είναι παρόντες,
δραστηριοποιούνται και αλλάξουν την ροή των γεγονότων. Ήρθε η ώρα της πράξης , της πολιτικής δράσης , της αντίστασης και της δημιουργίας


Σας περιμένουμε την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Παλαιό Δημαρχείο της Ιτέας στις 11:00

Βανδώρος Χρήστος

Καλύβας Ηλίας

Καράμαλης Γιώργος

Καλοθανάσης Ανδρέας

Κόλλιας Γιώργος

Μέγκου Παναγούλα

Παπαδημητρίου Ευθύμης.

Τσιάμης Αποστόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου