Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ύποπτη έκρηξη με νεκρό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 Είναι γνωστό ότι στις χώρες που εγκαθίσταται το ΔΝΤ χάνεται η δημοκρατία με διάφορους τρόπους. Το γεγονός αυτό δεν διστάζουν να το ομολογήσουν και διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν λένε δημόσια ότι  φοβούνται για την δημοκρατία σε χώρες με προβλήματα σαν της Ελλάδας.
Με αυτήν την σκέψη προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα χθεσινά γεγονότα.

Χθες το βράδυ είχαμε μια περίεργη έκρηξη με αναπάντητα ερωτηματικά στο γραφείο του ...
υπουργού Μ.Χρυσοχοίδη με μέθοδο, την οποία κατά κόρον χρησιμοποιεί η διεθνής μαφία, οι μυστικές υπηρεσίες,  οι ισραηλινοί, καθώς και διάφορες ακροδεξιές, αλλά και φανατικές ισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.
 Εάν πρόκειται για ενέργεια Ελληνικής οργάνωσης, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τέτοια μέθοδος. Στο μακρινό παρελθόν, στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στο «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών, ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνιους ή σε τούρκους και αρμένιους, δεν αποκλείεται να έγινε χρήση τέτοιου είδους βόμβας. Βόμβα-πακέτο είναι αμφίβολο εάν έχει χρησιμοποιήσει και το οργανωμένο έγκλημα και η «νύχτα» στην Ελλάδα, αφού προτιμούν την «εκτέλεση» με όπλο ή την παγίδευση αυτοκινήτων και σπιτιών.
Η βόμβα-πακέτο δείχνει «πολύ επαγγελματική δουλειά» και καλή κατασκευή. Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως, ο απλούστατος τρόπος που διάλεξαν οι δράστες για να την «στείλουν» στο γραφείο του υπουργού. Προφανώς, γνωρίζοντας ότι στο υπουργείο, στην Κατεχάκη, καθημερινώς πηγαίνει πάρα πολλές φορές κούριερ, την έστειλαν μέσω τέτοιας εταιρείας. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να γνωρίζουν κάτι τέτοιο, είναι να παρακολουθούν το υπουργείο ή να διαθέτουν σχετική πληροφόρηση. Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε το διάστημα λίγο πριν από το τέλος των δελτίων ειδήσεων.
Και βέβαια, το κύριο ερώτημα είναι εάν ελέγχθηκε το πακέτο και πόσο σοβαρά. Ενδεχομένως, ο αστυνομικός φρουρός, βλέποντας μια ακόμη φορά τον κούριερ να μην έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Να σημειωθεί ότι οι κούριερ, αφού δώσουν τις επιστολές ή τα πακέτα στον αστυνομικό, και ελεγχθούν από ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου, ανεβαίνουν οι ίδιοι στους ορόφους. Ένας ασυγκρίτως μικρότερης έκτασης έλεγχος γίνεται στην είσοδο του περιβάλλοντος χώρου του υπουργείου, μπροστά στη λεωφόρο Κατεχάκη, όπου κρατιούνται τα στοιχεία της ταυτότητας του επισκέπτη και συνήθως αφήνει το κινητό του. Εάν πάντως, ο αστυνομικός φρουρός ήλεγξε ως έπρεπε το δέμα, και το μηχάνημα δεν εντόπισε τον μηχανισμό, αυτό σημαίνει ότι επρόκειτο για «επαγγελματική» δουλειά. Πολύ πιθανόν θεωρείται όμως, ότι ούτε καν έγινε έλεγχος του πακέτου. Στη συνέχεια, αφού του παρέλαβε ο υπασπιστής του κ.  Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας ότι έχει προηγηθεί έλεγχος, το άνοιξε και σημειώθηκε η έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου