Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δελτίο τύπου του Δήμου Άμφισσας για το νερό στο Σερνικάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλες και φίλοι Σερνικακιώτες,
Μετά από αρκετές μέρες διακοπών παροχής ύδατος- εκνευρισμών και πολλές φορές χωρίς ψυχραιμία, φαίνεται ότι αποκαθίσταται σταδιακά το όλο σύστημα παροχής ύδατος.
Ήδη είναι η δεύτερη μέρα που το πρωί οι δεξαμενές βρίσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό πληρότητας, αφού αντιμετωπίστηκε η κατανάλωση της προηγούμενης ημέρας.
Σίγουρα θα χρειασθούν μερικές ακόμη ημέρες για τελική ρύθμιση ...
παροχής και των τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων Σερνικακίου- Αγίου Κων/νου- Αγίου Γεωργίου έτσι ώστε να επανέλθει το όλο σύστημα σε ηρεμία.
Είναι γεγονός ότι μετά την επιδιόρθωση της βλάβης του αγωγού από τα συνεργεία του Διυλιστηρίου ακολούθησε πρόβλημα με την παροχή ύδατος το οποίο δεν μπορούσε να εντοπιστεί λόγω εγκλωβισμού αέρα στα δίκτυα.
Είναι γεγονός ότι στον εκνευρισμό κάποιων οφείλεται ο αποσυντονισμός με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα και κλείσιμο βανών από μη ειδικούς.
Η επαναφορά στην ομαλότητα του συστήματος δεν είναι απλή υπόθεση. Το νερό που χύθηκε ήταν νερό από την βάνα υπερχείλισης λόγω του ότι κάποιος άνοιξε και αυτή τη βάνα μη έχοντας γνώση για το ποια ακριβώς βάνα ήταν. (Έτσι αναγκαστήκαμε και σε ανθρώπινη περιφρούρηση των δεξαμενών.)
Πάραυτα και για να μην δημιουργούνται καταστάσεις ανεξέλεγκτες, ελήφθη πρωτοβουλία, με την σύμφωνη γνώμη απαραίτητη από το Διυλιστήριο που είναι και το αρμόδιο από την Δημοτική Αρχή η οποία και προέβει στις παρακάτω ενέργειες:
Α. Σε αγορά ειδικού πιεστικού μηχανήματος (μπούστερ) που θα αυξήσει κατά πολύ την ωριαία παροχή ύδατος από το Διυλιστήριο προς τις δεξαμενές των τριών Διαμερισμάτων έως και 100%, σε ακραίες περιπτώσεις.
Β. ήδη έχουμε διανοίξει δρόμο προς την δεξαμενή Αγίου Κων/νου έτσι ώστε, εάν υπάρξει πρόβλημα να μπορούμε να ενισχύσουμε το σύστημα με μεγάλα βυτιοφόρα.
Γ. ήδη έχουμε διαμορφώσει ειδική βάνα σε βυτιοφόρο έτσι ώστε σε έκτακτη περίπτωση με σωλήνες πυροσβεστικού να ενισχύσουμε το σύστημα στον Άγιο Γεώργιο.
Τέλος επισημαίνουμε ότι :
1. Οι γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ στο Σερνικάκι δεν είναι σε καλή κατάσταση, να χρησιμοποιηθούν ως έχουν για πόσιμο νερό.
2. Εάν υπάρξει πρόβλημα νερού σε κτηνοτροφική μονάδα μπορεί οποιοσδήποτε να αποταθεί στον Δήμο στα τηλέφωνα 2265350038 και 2265350026 για να αποσταλεί βυτίο όταν υπάρξει, εάν υπάρξει νέο πρόβλημα.
3. Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι σε παρόμοιες καταστάσεις, όσον είναι δυνατόν.
Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Δ.Δ. Σερνικακίου κα Τσινταβή- Αγαπητού Παρασκευή τα μέλη του Συμβουλίου κ.κ. Δημήτριο Τσικνή και Ευστάθιο Σκουρλέτο για την αμέριστη συμπαράσταση και κινητικότητα τις κρίσιμες μέρες για την επίλυση του προβλήματος.
Ευχαριστούμε τους Δημοτικούς υπαλλήλους της υπηρεσίας ύδρευσης που με ευαισθησία σε ημέρες αργίας συνέδραμαν στο να εξασφαλίσουν την παροχή αν και δεν είχαν την εμπειρία στο κεντρικό δίκτυο του Διυλιστηρίου.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους για την κατανόηση που είχαν στην δύσκολη συγκυρία και να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου