Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ζητούν απο την Νομαρχία Φωκίδος την στέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Φωκίδας



ΘΕΜΑ: Στέγαση Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Φωκίδας

Σε έγγραφο μας ένα χρόνο πριν (10/6/2009) επισημαίναμε την αναγκαιότητα της μεταστέγασης του ΕΚΦΕ Φωκίδας λόγω της παραλαβής εξοπλισμού που είχε μετατρέψει τις αίθουσες σε αποθηκευτικό χώρο. Για λόγους ασφάλειας των μαθητών ήδη από το σχ. έτος 2008-2009 δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές εργαστηριακές ασκήσεις για τους μαθητές 1ου, 2ου Γυμνασίου Άμφισσας και Εσπερινού όπως ορίζουν οι σχετικές...
εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Επανήλθαμε με νέο έγγραφο στις 29-1-2010 γνωστοποιώντας ότι για το σχ. έτος 2009-2010 για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΕΚΦΕ ούτε τα επιμορφωτικά σεμινάρια δασκάλων και καθηγητών του νομού. Μετά από διαβεβαίωση των υπηρεσιών σας ότι θα εξασφαλιστεί χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος με δικές σας δαπάνες, υποβάλλαμε τις προδιαγραφές που σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. πρέπει να ισχύουν για εργαστηριακούς χώρους ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έκτοτε δεν λάβαμε απάντηση.
Επειδή μέχρι τις 15 Ιουνίου πρέπει να γίνει υποχρεωτικά η παραλαβή των επίπλων του σχολικού εργαστηρίου

Επειδή θα πρέπει κατά τη λειτουργία του εργαστηρίου να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των μαθητών (Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού) και των εκπαιδευτικών (καθηγητών και δασκάλων)
Επειδή το ΕΚΦΕ της Φωκίδας δεν μπορεί να υπολειτουργεί
Επειδή οι δραστηριότητες του ΕΚΦΕ Φωκίδας αφορούν όλο το νομό
Παρακαλούμε να αναλάβετε τη δαπάνη επισκευής και διαμόρφωσης του ήδη υπάρχοντος χώρου που στεγάζεται το ΕΚΦΕ -ως λύση ανάγκης- εντός του Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου