Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 4000 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αφορά, κυρίως, τις διευθύνσεις πρόνοιας και τις πολεοδομίες


Οι υπόλοιποι στην μεγάλη τους πλειοψηφία θα μεταφερθούν στις περιφέρειες

Τη δυνατότητα εθελοντικών μετατάξεων σε δήμους υπαλλήλων νομαρχιών οι οποίοι υπηρετούν κυρίως στις διευθύνσεις πρόνοιας και τις πολεοδομίες δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου οι υπόλοιποι νομαρχιακοί υπάλληλοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία θα μεταφερθούν στις ...
νέες αιρετές περιφέρειες. Κατά τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των νομαρχιακών υπαλλήλων οι εθελοντικές μετατάξεις αφορούν περίπου το 15 με 20% του συνόλου που ανέρχεται σε κάτω από 20.000.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο δίνεται προθεσμία μέχρι τις 8 Ιουλίου, προκειμένου το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των υπηρεσιών να υποβάλλει αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις προς τους δήμους. Απο τις εθελοντικές μετατάξεις εξαιρούνται οι υπάλληλοι που διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, καθώς και όσοι ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Παράλληλα, στην εγκύκλιο καθορίζεται ότι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων παραμένουν τα ίδια.

Τέλος, σε περίπτωση που το σύνολο των αποδοχών της νέας θέσης είναι μικρότερο, σε σχέση με εκείνες που λάμβανε ο υπάλληλος πριν τη μετάταξή του, διατηρούνται ως προσωπική διαφορά οι τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, όπως και τα κάθε είδους επιδόματα.

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντικές μετατάξεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 8 Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 31/12/2010, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υποχρεωτικές μετατάξεις, βάσει εγκυκλίου που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εθελοντικών.

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών κάντε κλικ εδώ : egkyklios_metatakseis.doc

Για να δείτε το υπόδειγμα αίτησης κάντε κλίκ εδώ : ypodeigma_aithshs.257.doc

Για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με την εγκύκλιο των μετατάξεων κάντε κλίκ εδώ :
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου