Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση των εργαζόμενων της S&B για τα μέτρα ...μείωσης κόστους της εταιρείας, αλλά και ανακοίνωση του ΚΚΕ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ S&Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ
Προς
ΝΟΜΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΤΕΑΣ
Η εργατική τάξη της περιοχής μας, οι εργαζόμενοι στα μεταλλείο της S&Β, έρχονται να βιώσουν ένα ακόμα μαρτύριο πέρα από αυτό που παίρνει η κυβέρνηση σε βάρος συνολικά των εργαζομένων της χώρας. Αυτό το μαρτύριο, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας,
Η διεύθυνση της εταιρείας ανακοίνωσε στο Σωματείο μας οτι διατίθεται να προβεί σε ... συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του κόστους, επιδιώκοντας να έχει θετική δικαστική απόφαση για το επιφανειακό κοίτασμα Βλαχοθανάσης, της περιοχής Καρουτών και βέβαια χωρίς να δεσμεύεται για την υλοποίηση των μέτρων αν η έκβαση είναι υπέρ της εταιρείας.
Τα μέτρο αυτό είναι:
•Κατάργηση εργολάβων σε μη παραγωγικό τμήματα (συνεργεία κ.λ.π.)
•Εσωτερικές μετατάξεις προς υπόγεια,.Διαθεσιμότητες
-Απολύσεις.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όποιο μέτρο παρθεί σε βάρος των εργαζομένων γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ανάγκη προσλήψεων για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κάλυψης των αναγκών της και όχι μείωσης του προσωπικού.
Μόλις προχθές ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Α τριμήνου του 2010 και συγκριτικά με το Α τρίμηνο του 2009 η κερδοφορία ξεπέρασε το 450% !!!!! όταν οι μισθοί μας και συνολικά το εισόδημα μας μειώθηκαν και λόγω μέτρων και λόγω ακρίβειας.
Καλουμε τους τοπικούς φορείς τος περιοχής (Δημοτικά Συμβούλια, Επαγγελματικές Οργανώσεις νο πάρουν θέση. Να μην αφήσουν την S&Β να λειτουργεί με τα στενά επιχειρηματικά κριτήρια εκμεταλλευόμενη έναν δημόσιο λαϊκό πλούτο. που είναι ο βωξίτης να τον λεηλατεί αυτη σε βάρος και του περιβάλλοντος και του λαού της περιοχής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα περάσει κανένα από τα μέτρα που έχει στο στόχαστρο της η εταιρεία αν όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι τηςS&Β, είμαστε απέναντί της αγωνιζόμενοι τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και για το μεροκάματο αλλά και τον ασφάλισή μας. Οι μέρες που έρχονται είναι τραγικές με τεράστιες επιπτώσεις στο εισόδημα και στη ζωή και των εργαζομένων της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και των επαγγελματιών τος περιοχής μος, Στο χέρι μας είναι υα αποτρέψουμε τέτοιες εξελίξεις
Τα ΔΣ.

Ανακοίνωση Ν.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για την S&B

“Οι αιτιάσεις για μετατάξεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις, είναι εκ του πονηρού.”

Ανακοίνωση με την οποία κατακεραυνώνει την πολιτική της S&B “που διασπείρει το φόβο του κλεισίματος με το γνωστό προσφιλή τους τρόπο(παραπληροφόρηση-παπαγαλάκια κλπ) εξέδωσε χτες η
Ν.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ του Κ.Κ.Ε.

Αναλυτικά ανακοίνωση :

Ε Ρ Γ Α Τ Ε Σ Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία S & Β του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Κυριακόπουλου, κατά τον προσφιλή της τρόπο (παραπληροφόρηση, παπαγαλάκια), αφού πρώτα έχει διασπείρει τον φόβο του κλεισίματος της επιχείρησης ή της πιθανής μείωσης προσωπικού, προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους της, χρησιμοποιώντας τους ίδιους της, τους εργαζόμενους.
Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται από όλους τους κεφαλαιοκράτες. Είδαμε προ ημερών εργάτες της ΕΛΜΙΝ άλλης μεταλλευτικής εταιρείας στη Φθιώτιδα-Φωκίδα να αποκλείουν το Δασαρχείο Λαμίας, γιατί δεν επέτρεψε το αυτονόητο, να συνεχίσουν οι εργασίες εντός της προστατευμένης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Οίτης, αν και η νομοθεσία που από κοινού έχουν ψηφίσει Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τους το επιτρέπει, ακόμη και σε περιοχές απείρου φυσικού κάλλους. Οι αποικιοκρατικές αυτές αντιλήψεις είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται κάθε φορά που οι εταιρείες αυτές θέλουν με αθέμιτα μέσα να αυξήσουν την κερδοφορία τους μη υπολογίζοντας τίποτα. Ξεχνούν βέβαια ότι εκμεταλλεύονται με την ανοχή του ιδίου του κράτους που είναι υποστηρικτές του και το ελέγχουν απόλυτα, Δημόσια περιουσία που ανήκει στο Λαό. Αξιοποιούνται και τα ντόπια πνευματικά τους παιδιά στην κατεύθυνση αυτή (π.χ Νομάρχης και Δήμαρχοι της Φωκίδας) και ευθαρσώς δηλώνουν: Τι θέλετε; να μην ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των εταιρειών για παραχωρήσεις για επιφανειακές εξορύξεις π.χ Βλαχοθανάσης, ή ανεργία.
Κανείς εργάτης δεν πρέπει να πέφτει σε τέτοιου είδους ψευτοδιλλήματα. Οι κεφαλαιοκράτες πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Δεν είχαν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ηθικούς ενδοιασμούς.
Παρότι η εταιρεία εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης δηλώνει πενταπλασιασμό των κερδών της, το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι αυτού του 2009, οι μετέπειτα αιτιάσεις για μετατάξεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις, είναι εκ του πονηρού. Απλώς με τα όπλα (Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και Εργασιακά) που το ίδιο το σύστημα (Κυβέρνηση και Ε.Ε) τους οπλίζει προσπαθούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Η ακόρεστη δίψα τους για κέρδος δεν θα έχει τελειωμό, όσο οι εργάτες δεν συνειδητοποιούν τη δύναμή τους.
Είναι κρίσιμο οι εργάτες σε αυτή την φάση να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να αντικρούσουν λογικές ότι για όλα μέχρι χθες έφταιγαν οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, που καλά κάνουν και τους τιμωρούν. Αυτές οι λογικές βοηθούν την διάσπαση του εργατικού λαϊκού κινήματος και τον αποπροσανατολισμό του από τις γεννεσιουργές αιτίες. Δυστυχώς έρχεται και η σειρά μας και εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, αν δεν δημιουργηθεί ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Αυτή η κατάσταση δεν παίρνει φτιασιδώματα, μόνο ανατροπή. Όσο μια χούφτα άνθρωποι θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και ειδικά τα δημόσια αγαθά τέτοια προβλήματα θα έχουμε. Ο ορυκτός πλούτος είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να διαχειρίζεται, από τον ίδιο το λαό. Δεν ήταν και δεν είναι περιουσία κανενός Κυριακόπουλου.
Για αυτό λέμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου