Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις στην πρόταση της ΚΕΔΚΕ για την Φωκίδα

Η πρόταση που έκανε η ΚΕΔΚΕ για την Φωκίδα ήταν η εξής:
1.Δήμος Άμφισσας με έδρα την Άμφισσα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άμφισσας, Καλλιέων, Γραβιάς και Παρνασσού.
2.Δήμος Ιτέας με έδρα την Ιτέα, αποτελούμενος από τους Δήμους Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Δελφών.
3.Δήμος Δωρίδας με έδρα το Ευπάλιο και ιστορική έδρα το Λιδορίκι, αποτελούμενος από τους Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδορικίου και Τολοφώνας.
Η πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ ήταν από την Νέα Δημοκρατία και η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο από τον Δήμαρχο Άμφισσας όσο και τον παραιτημένο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου.
Διαβάστε τις αντιδράσεις:...

Δήμος Άμφισσας ΠΡΟΣ: ΚΕΔΚΕ
Δήμαρχος Άμφισσας Επιτροπή Αξιολόγησης
Άμφισσα 19-05-2010 υπόψη κ. Κων/νου Τζανακούλη
Δημάρχου Λαρισαίων Α/Προέδρου


Κύριοι,
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την πρόταση της επιτροπής αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ, για το χωροταξικό και η οποία αφορά τον Νομό Φωκίδας.
Γνωρίζοντας την εμπειρία σας σχετικά με θέματα αυτοδιοίκησης και τις αντικειμενικές παραμέτρους που διέπουν το χωροταξικό της χώρας όπως αυτό συγκεκριμενοποιείται από τις αποφάσεις της ΤΕΔΚ- του συνεδρίου της Κυλλήνης και αφού λάβατε όπως αναφέρεται, τις προτάσεις του ΙΤΑ, σαφώς και δεν είναι δυνατόν να προτείνεται κάτι τόσο εντελώς διαφορετικό.
Απορρίπτει λοιπόν η επιτροπή σας, την πρόταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προβλέπει δύο (2) Δήμους και αντ’ αυτού, τελείως πρόχειρα και με κανένα επιχείρημα, προτείνετε τρεις (3) Δήμους, με τέλεια διαφοροποίηση των αρχικών προτάσεων και εσκεμμένη παραποίηση των αρχών τόσο του συνεδρίου της Κυλλήνης όσο και του ΙΤΑ.
Υιοθετώντας λοιπόν έμμεσα, προσωπικές προτάσεις και υπερφίαλες φιλοδοξίες αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής μας, η επιτροπή σας την παρουσιάζει ως δική της πρόταση. Να υπενθυμίσουμε την πρόταση του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών.
1.Συγκροτείται ο Δήμος Δελφών με πρωτεύουσα την Άμφισσα, αποτελούμενος από τους Δήμους 1. Άμφισσας, 2. Ιτέας, 3. Δελφών, 4. Δεσφίνας, 5. Γαλαξιδίου, 6. Παρνασσού, 7. Γραβιάς, 8. Καλλιέων.
2.Συγκροτείται ο Δήμος Δωρίδας με πρωτεύουσα το Ευπάλιο, αποτελούμενος από τους Δήμους 1. Ευπαλίου, 2. Τολοφώνας, 3. Βαρδουσίων, 4. Λιδορικίου.
Έρχεται τώρα η επιτροπή της ΚΕΔΚΕ παραποιώντας όλα τα κριτήρια που ψήφισαν στο συνέδριο της Κυλλήνης οι ίδιοι οι Δήμαρχοι που αποτελούν αυτήν την επιτροπή να προτείνει το εξής χωροταξικό για την Φωκίδα.
1.Δήμος Άμφισσας με έδρα την Άμφισσα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άμφισσας, Καλλιέων, Γραβιάς και Παρνασσού.
2.Δήμος Ιτέας με έδρα την Ιτέα, αποτελούμενος από τους Δήμους Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Δελφών.
3.Δήμος Δωρίδας με έδρα το Ευπάλιο και ιστορική έδρα το Λιδορίκι, αποτελούμενος από τους Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδορικίου και Τολοφώνας.
Δηλαδή, η μόνη αλλαγή που προτείνεται είναι να διασπαστεί σε δύο διαφορετικούς Δήμος ο προτεινόμενος από το Ν/Σ νέος ενιαίος Δήμος Δελφών.
Και όλα αυτά μετά από προσωπικές παρεμβάσεις τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι ευθύνονται, διότι δεν επέλεξαν την διαβούλευση με σκοπό την πλειοψηφική πρόταση, αλλά προτίμησαν την πλάγια οδό προς δικό τους προσωπικό συμφέρον.
Έλεος πια, με τον μεγαλοϊδεασμό κάποιων, οι οποίοι έχουν ποδοσφαιροποιήσει, ένα μεγάλο γεγονός όπως είναι το σχέδιο Καλλικράτης και δεν λένε να απαγκιστρωθούν με τίποτε από τον οποιοδήποτε θώκο τους, λες και τον έφεραν από το σπίτι τους.
Έλεος πια, με αυτούς που δηλητηριάζουν το μυαλό μικρών παιδιών μαθητών, κατεβάζοντας τους σε άγονα συλλαλητήρια και αποκλεισμούς δρόμων.
Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε την παραποίηση που επιχειρείται για κάποια κριτήρια.
1.Αλήθεια πως ο Δήμος Άμφισσας ορίζεται ως ορεινός Δήμος όταν έχει έστω και λίγα μέτρα, πρόσοψη στην θάλασσα και μάλιστα με επιχειρηματικά συμφέροντα όπως οι σκάλες φόρτωσης των εταιριών βωξιτών 1. S & B και 2. η σκάλα του πρώην Σκαλιστήρη;
2.Πως ο Δήμος Άμφισσας με υψόμετρο 100μ. από την επιφάνεια της θάλασσας είναι πιο ορεινός από τους Δελφούς που πλησιάζει τα 300μ. περίπου υψόμετρο και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την Δεσφίνα;
3.Πως ζητάτε την συνένωση του Δήμου Ιτέας με το Δήμο Γαλαξιδίου, όταν ούτε καν είναι όμοροι Δήμοι. Δεν παραποιούνται εδώ τα κριτήρια;
4.Επειδή συχνά αναφέρονται αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, θα προτείναμε να αναγνωστεί η ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση του Δήμου Άμφισσας.
5.Δεν είναι αληθές το βασικό κριτήριο του σχεδίου Νόμου ότι οι ευρισκόμενοι Δήμοι σε επαφή με την πρωτεύουσα και σε κοντινές αποστάσεις περίπου 8 χλμ. σε ευθεία ενώνονται με τον Κεντρικό Δήμο;
6.Τέλος σας υπομνήσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Δήμου Γαλαξιδίου με το Δήμο Δελφών δεδομένου ότι ο Δήμος Γαλαξιδίου διεκδικούσε το όνομα νέου Καλλικράτειου Δήμου;
Αυτά όλα προς αποκατάσταση της αλήθειας και της εκδηλωμένης θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτών της Άμφισσας και πολλών πολιτών των όμορων Δήμων, συμπεριλαμβανομένων και πολιτών του Δήμου Ιτέας, οι οποίοι ευελπιστούν σε ένα καλλίτερο μέλλον με αναπτυξιακές προοπτικές μέσω ισχυρών Καλλικράτειων Δήμων.
Ας αφήσουμε λοιπόν την μικροπολιτική και ας ασχοληθούμε επιτέλους με φλέγοντα ζητήματα που πραγματικά θίγουν και ευαισθητοποιούν ολόκληρη την περιοχή.
Ευελπιστούμε ότι η παρούσα επιστολή θα τύχει της πρέπουσας προσοχής.

Ο Δήμαρχος Άμφισσας
Ασημάκης Ασημακόπουλος

Υ.Γ.: Συνημμένα αποστέλλουμε 1. αντίγραφο της πρότασης του Χωροταξικού του ΙΤΑ και 2. ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΤΕΔΚ Ν. Φωκίδας για την χωριστή αποστολή όλων των αποφάσεων των Δ.Σ. στην ΚΕΔΚΕ και χωρίς πλειοψηφική πρόταση.



_______________________________________________________________
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Φωκίδα!

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

Ποιος κατέθεσε την πρόταση στην ΚΕΔΚΕ με την οποία ζητήθηκαν 3 Δήμοι με πρωτεύουσα του Δήμου Δωρίδας το Ευπάλιο;
Μετά την ανακοίνωση, οι αυτοδιοικητικοί μας γιατί σιώπησαν; Γιατί σταμάτησαν τον αγώνα;
Πόσο επηρέασαν την σημερινή κατάσταση οι γνωστές …πάτριες «ομάδες» της Νέας Δημοκρατίας που αλληλοεξοντώνονται;

Πόσο ευθύνεται η εσωστρέφεια για την στάση που κράτησε η πολιτική ηγεσία του Νομού και πως ανταποκρίνεται στην λαϊκή εξέγερση για τον Καλλικράτη;

Είναι διάχυτη η απογοήτευση από όλους προς όλους. Και είναι κοντά η ώρα που η οργή Θεού θα γίνει φωνή Λαού…

Η Δωρίδα δεν θα πεθάνει! Η Φωκίδα δεν θα σβήσει!

Το Λιδωρίκι δεν θα αφανιστεί…
Χαρ. Πέτρου.

1 σχόλιο:

  1. Μονο ο κος Δημαρχος Αμφισσας αντιδρα στην παραπανω προταση ;
    δεν εχει αλλους δημαρχους η Φωκιδα που θελουν κατι διαφορετικο;
    κατι επιτροπες αγωνα..τι γινανε ;

    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή