Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

«Με επιτυχία η επιχείρηση καθαρισμού όρμου Αϊ Μηνά Δεσφίνας»

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η επιχείρηση ανάσυρσης διχτύων από την περιοχή όρμου Μακρύγιαλος θέση Αϊ Μηνά Δήμου Δεσφίνας από μέλη του συλλόγου μας και την συνεργασία του Υπολιμεναρχείου Ιτέας καθώς και των επαγγελματιών Αλιέων της περιοχής Ιτέας.
Παρά την επικινδυνότητα της επιχείρησης λόγω της μεγάλου βάθους που βρίσκονταν τα δίχτυα (από 30- έως 35 μέτρα) τα μέλη μας λειτούργησαν επαγγελματικά και μπόρεσαν να ... αποκολλήσουν από τους βράχους στον πυθμένα περί τα 150 μέτρα διχτύων, τα οποία εμπόδιζαν τα ψάρια να δημιουργούν τις φωλιές τους στην περιοχή αυτή, περιορίζοντας την βιοποικιλότητα και την ανάπτυξη της θαλάσσιας πανίδας. Σημειωτέον είναι ότι στην ομάδα που συμμετείχε για την ανάσυρση ήταν και η κα. Μαρίνα Γεωργούντζου σχεδιάστρια στην εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην περιφέρεια Ναυπάκτου.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας, την Βουλευτή ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ Αφροδίτη, τον Νομάρχη ΦΟΥΣΕΚΗ Νικόλαο, τον Αντ/ρχη ΙΝΤΕΡΝΟ Δημήτριο, τον Δήμαρχο Γαλαξιδίου ΑΓΓΟΥΡΑ Δρόσο, και Δεσφίνας ΜΑΝΤΖΩΡΟ Ευστάθιο για την ηθική τους συμπαράσταση καθώς επίσης τον Λιμενάρχη Ιτέας Υποπλοίαρχο Λ.Σ ΖΕΡΒΑ Ζήσιμο για την διάθεση του πλωτού περιπολικού σκάφους με πλήρωμα τους Κελ/στη Λ.Σ ΜΙΧΑΛΗ Σπυρίδων και Λ/Φ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Κων/νο και τα αδέλφια επαγγελματίες αλιείς ΒΑΛΣΑΜΗ Ευάγγελο και Κων/νο οι οποίοι διέθεσαν το αλιευτικό σκάφος τους καθώς επίσης και τα ψάρια για το γεύμα των συμμετεχόντων μετά το πέρας της επιχείρησης.
Τέλος, παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφερθούμε και να μην ευχαριστήσουμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε τα οποία μας πρόβαλαν μέσω των εντύπων τους εφημερίδες «Εν ΔΕΛΦΟΙΣ» και «Η Φωνή της Δεσφίνας» καθώς και την προβολή των ενεργειών μας από το τοπικό κανάλι LEPANTO.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφικό υλικό καθώς και ρεπορτάζ από την επιχείρηση μπορείτε να δείτε στο blog μας τις επόμενες ημέρες καθώς και σήμερα στο δελτίο ειδήσεων των 21.00 από την τηλεόραση στο τοπικό κανάλι LEPANTO.

Γαλαξίδι 13/5/2010
το Δ.Σ
Από krissaiosdive.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου