Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

Την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου από κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα και ρύπανση, σύμφωνα και με τον Κανονισμό 1967/2006 της Ε.Ε., ζητούν τα τελευταία χρόνια 35 δήμοι, 6 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, όλα τα κόμματα, αλλά και πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο και Πατρών) και όλες ανεξαιρέτως οι οικολογικές οργανώσεις και κινήσεις της περιοχής.
Το αίτημα που είχε τεθεί επανειλημμένα στους υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων επανήλθε πρόσφατα και στην νυν κυβέρνηση από τον Σύνδεσμο Προστασίας ...και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ).
Χθες η υπόθεση της προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου έφτασε και στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, η οποία θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 6 Μαΐου.
Οπως αναφέρει ο βουλευτής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών και μετρήσεων, η κατάσταση του κόλπου είναι τόσο υποβαθμισμένη ώστε κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα των πιο μολυσμένων κόλπων της Ελλάδας και στους πιο μολυσμένους της Μεσογείου.
«Για την αντιστροφή της κατάστασης αυτής, απαιτείται η εκπόνηση σχεδίου για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής για την αειφόρο διαχείριση του υδατικού συστήματος και την υλοποίηση έργων και δράσεων με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης των κόλπων, το οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ» αναφέρει ο κ. Τσούκαλης και ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να χαρακτηρίσουν τον Κορινθιακό Κόλπο ως Προστατευόμενη Περιοχή σύμφωνα με τον Κανονισμό 1967/2006 της Ε.Ε.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου