Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο Γιώργος Γραμματικάκης στη Ναύπακτο

Με γενικό τίτλο “Η Γένεση του Σύμπαντος και το αρχέγονο φως” ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης θα μας ξεναγήσει, την μεθεπόμενο Κυριακή 30 Μαΐου, στο μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου (μας).
Στην ομιλία του ο κ. Γραμματικάκης θα αναφερθεί στις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις για τη γένεση και την εξέλιξη του σύμπαντος, που άλλαξαν την ... εικόνα που έχουμε για τον κόσμο.

Όπως πιστεύει σήμερα η επιστήμη, το σύμπαν γεννήθηκε από μια αδιανόητη μεγάλη έκρηξη, που έγινε πριν από 14 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια. Από τότε το σύμπαν εξακολουθεί να διαστέλλεται με κολοσσιαία ταχύτητα, ενώ η συγκλονιστική ανακάλυψη ενός “αρχέγονου φωτός”, που φθάνει στη Γη από όλες τις κατευθύνσεις του ουρανού, μας δίδει αποκαλυπτικές πληροφορίες για το απώτατό του παρελθόν.

Η ενδιαφέρουσα αυτή “ξενάγηση” στο Σύμπαν θα συνοδεύεται από την προβολή διαφανειών και βίντεο, που θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη την κατανόησή της.

Να σημειώσουμε ότι η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαλαράμπειο αίθουσα (Κυριακή 30 Μαΐου, ώρα 8μμ), τελεί υπό την αιγίδα των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ναυπακτίας, στα πλαίσια των “Παιδευτικών Διαλόγων” που προσδοκούν να καθιερώσουν ως θεσμό.
Από nafpaktia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου