Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Προσκυνηματική εκδρομή σε Κύπρο Ιορδανία Αγ. τόπους

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κατ΄ αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για το έργο σας.
Σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή Υγεία και Ευτυχία.
Να συνεχίσετε το έργο σας με επιτυχία.
Με Χριστιανική Αγάπη.
Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Δερβέναγας.
Υ.Γ
Σας αποστέλλω προς ενημέρωσή σας ένα πρόγραμμα Προσκυνηματικής Εκδρομής που διοργανώνει ο Ιερός μας Ναός.
Σας Ευχαριστώ και πάλι ΧΡΟΝΙΑ σας ΠΟΛΛΑ.
10ήμερη προσκυνηματική εκδρομή ...
Κύπρος – Ιορδανία – Άγ. Τόποι – Κύπρος Τάμα Ζωής

1η ημέρα: 30/9/2010
Αθήνα - Λάρνακα - Λευκωσία - Μονή Μαχαιρά - Αμμάν.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την Λάρνακα. Μετά την άφιξη, αναχώρηση για την ξενάγηση στην πρωτεύουσα Λευκωσία. Η εντός των τειχών όλη είναι περικυκλωμένη με τείχη που έχτισαν οι Βενετσιάνοι τον 16ο αι. διατηρεί την γοητεία της, τα παλιά κτίριά της και μνημεία αξιόλογα με ιστορικό ενδιαφέρον. Θα δούμε την Πύλη της Αμμοχώστου, αυθεντική είσοδο της παλιάς πόλης, την Αρχιεπισκοπή, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με πανέμορφες αγιογραφίες. Συνεχίζουμε για το αξιόλογο Κυπριακό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του με σημαντικές συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων και θησαυρών. Σε κοντινή απόσταση θα δούμε την Πράσινη Γραμμή, που δυστυχώς χωρίζει ακόμα το νησί στις ελεύθερες περιοχές και στην παράνομα κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Επόμενη επίσκεψη είναι τα Φυλακισμένα Μνήματα στον χώρο των κεντρικών Φυλακών. Εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένο όλο το μεγαλείο της θυσίας των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον Αγγλικό ζυγό. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο, όπου βρίσκονται θαμμένοι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι στρατιώτες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο στην πρόσφατη τραγωδία του νησιού. Στον ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε στην Λαϊκή Γειτονιά της Λευκωσίας, στο κέντρο της παλιάς πόλης, μπορούμε να περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια, στους πεζόδρομους με τα παλιά αρχοντικά και τα μπαλκόνια, στους καφενέδες, ή να κάνουμε αγορές από τα πλούσια καταστήματα των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Μαχαιρά, που είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μοναστήρια της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1148 από δύο μοναχούς , μετά την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας σε παρακείμενο σπήλαιο. Σε απόσταση 2 χλμ. από τη μονή, βρίσκεται το κρησφύγετο όπου πολέμησε και θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο μεγαλύτερος ήρωας του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, και πτήση για το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 1/10/2010
Πέτρα – όρος Νεβώ - Αμμάν
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στην Πέτρα, κατά την οποία θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά λαξεμένα μνημεία της αρχαίας πόλης. Θα ανεβούμε στο Εντνέιρ, ένα από τα πιο συγκλονιστικά οικοδομήματα της Πέτρας. Η διαδρομή, αληθινή μαγεία, γίνεται από το μονοπάτι μέσα από τα φαράγγια σεληνιακού κάλλους. Παρατηρούμε την κολοσσιαία πρόσοψη ενός ναού 47 μέτρων πλάτους και 40 μέτρων ύψους.
Πρόκειται για το Εντνέιρ ή μοναστήρι, όπως μετονομάστηκε από πρωτοχριστιανικούς αναχωρητές που προσελκύστηκαν από τη μοναδική εσωτερικότητα του περιβάλλοντος. Η πολιτεία χτίστηκε πριν 2.000 χρόνια από Ναβατταίους Βεδουίνους. Το όνομα Πέτρα το έδωσαν οι Έλληνες της ελληνιστικής περιόδου, που μαγεύτηκαν όταν αντίκρισαν τα σκαλισμένα κτίρια στους βράχους. Η ξενάγησή μας θα γίνει με άλογα ή αμαξάκια και με τα πόδια μέσα σε ένα στενό φαράγγι μήκους 2.500 μέτρων. Η είσοδος στην πόλη γίνεται από ένα στενό φαράγγι το λεγόμενο σικ που εξασφαλίζει την ασφάλεια της πόλης, μιας και ήταν δύσκολο στους εχθρούς να την καταλάβουν. Η περίοδος της παρακμής αλλά και αφάνισής της ξεκίνησε το 106 μ.χ., μετά την κατάληψη της πόλης από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό. Στη ξενάγησή μας θα δούμε το θησαυροφυλάκιο (ΚΑΖΝΕΧ), το ρωμαϊκό θέατρο, το Ναό του Αρν, τους Βασιλικούς Τάφους, τον ανώτατο βωμό των θυσιών, τα προπύλαια, τα θυσιαστήρια, τις αγορές, τους ναούς, τις θέρμες, το ανάκτορο, τα απομεινάρια του φρουρίου της Ρωμαϊκής λεγεώνας και η ξενάγηση τελειώνει με το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται με πολύ παραστατικό τρόπο μέσα σε ένα από τα βραχώδη οικοδομήματα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Αμμάν. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το όρος Νεβώ, πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιορδανίας: Το μνημείο του Προφήτη Μωϋσή, όπου φημολογείται ότι εκεί πέθανε και ετάφη. Από ένα φυσικό εξώστη του μνημείου, προσφέρεται μία καταπληκτική θέα της Ιορδανικής Κοιλάδας και της Νεκράς Θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 2/10/2010
Μαδιβά –Γέρασα
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την Μαδιβά (πόλη των ψηφιδωτών) η οποία κατοικείται συνεχώς για περίπου 3.500 χρόνια. Το σημαντικότερο αξιοθέατο στην πόλη αυτή είναι ένας υπέροχος ζωντανός Βυζαντινός ψηφιδωτός χάρτης 6ου αιώνα που καταγράφει με αρκετές λεπτομέρειες την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους. Το ψηφιδωτό αυτό χάρτη θα τον βρούμε στο δάπεδο του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου της Μαδιβά καθώς επίσης και εκατοντάδες άλλα ψηφιδωτά διάσπαρτα σε όλη τη Μαδιβά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Γέρασα η οποία θεωρείται ως η καλύτερα διατηρημένη και πλήρης πόλη της αρχαίας Δεκάπολης. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε τα εναπομείναντα τείχη των 2500 ετών και θα διασχίσουμε την κεντρική οδική αρτηρία CARDOMAXIMUS (οδός των Στηλών), όπου θα συναντήσουμε το Βόρειο Θέατρο, τις Θέρμες, το Νυμφαίο, το Ναό της Αρτέμιδος (με τη μεγαλοπρεπή πρόσοψη των προπυλαίων). Συνεχίζουμε με τη Βασιλική των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, τα ερείπια του Καθεδρικού Ναού, την εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου και το μουσείο Μωσαϊκών. Στο νότιο τμήμα της αρχαίας πόλης θα δούμε το Τετράπυλο, το FORUM (Ρωμαϊκή αγορά), το νότιο θέατρο με τα εξαίσια ανάγλυφα, το ναό του Δία, την Αψίδα του Θριάμβου του Ανδριανού και τον ιππόδρομο. Το βράδυ θα φάμε σε παραδοσιακό εστιατόριο με μουσική στο Καν Ζαμμάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 3/10/2010
Αμμάν – Ιορδάνης Ποταμός – Alenby – Αγ. Γεράσιμος Ιορδανίτης - Ιεροσόλυμα
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα αξιοθέατα της πόλης του Αμμάν: το Ρωμαϊκό θέατρο, την ακρόπολη, το ναό του Ηρακλή και το αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βαπτιστήριο στον Ιορδάνη Ποταμό, το σημείο όπου ο Ιωάννης βάφτισε τον Ιησού Χριστό και θα αναχωρήσουμε για το Ισραήλ, όπου θα εισέλθουμε μέσω της γέφυρας Alenby στην Ιεριχώ. Κατά τη διαδρομή μας για την Ιερουσαλήμ, θα επισκεφθούμε την ΙΜ του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πνευματικών μορφών του μοναχισμού στους Αγίους Τόπους. Θα επισκεφθούμε επίσης την ΙΜ Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 4/10/2010
Παλαιά Ιερουσαλήμ-Πανάγιος Τάφος-Γολγοθάς-Γεσθημανή
Μετά πρωινό θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στην οποία θα εισέλθουμε από την Πύλη του Δαυίδ. Θα κατηφορίσουμε για να προσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, στο Ναό της Αναστάσεως, στο παρεκκλήσιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης στην Αγία Αποκαθήλωση, στον Γολγοθά και στα άλλα προσκυνήματα και πάνω από δέκα παρεκκλήσια τα οποία ευρίσκονται στον τεράστιο αυτό χώρο, όπως ο τάφος του Ιωσήφ, το Μη μου άπτου, η ταφή του κρανίου του Αδάμ, τα παρεκκλήσια του Λογγίνου και της Αγίας Ελένης, η Κολώνα του Δαρμού κλπ. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου σήκωσε και μετέφερε ο Χριστός τον Σταυρό, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, κατοικία του Ρωμαίου ηγεμόνα Πιλάτου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Προβατική Κολυμβήθρα ή Βηθεσδά, με την εκκλησία της Αγίας Άννης, την φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το σπίτι της Αγίας Άννης και θα καταλήξουμε στην Πύλη του Αγίου Στεφάνου.
Θα συνεχίσουμε για την Γεσθημανή, όπου θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Αγωνίας και θα προσκυνήσουμε στη συνέχεια στον Τάφο της Παναγίας. Εδώ ευρίσκονται επίσης τα παρεκκλήσια με οστά του Μνήστορος Ιωσήφ καθώς επίσης και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Θα επισκεφθούμε επίσης τον τάφο του Δαυίδ και την Οικία του Αγίου Ιωάννη.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας, εφ’ όσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα επισκεφθούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.


6η ημέρα: 5/10/2010
ΙΜ Τιμίου Σταυρού-Βηθλεέμ-Μονή Αγίου Σάββα-Μονή Αγίου Θεοδοσίου-Μονή Προφήτη Ηλία – Καταμόνας.
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την ΙΜ του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι το ωραιότερο και αρχαιότερο μοναστήρι του Ελληνο-Ορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ όπου θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως και θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Νηπίων, καθώς επίσης και το Ιερό Προσκύνημα του Οίκου των Ποιμένων, με το Μοναστηριακό Ναό "Δόξα εν Υψίστοις". Ακολουθεί προσκύνημα στην ΙΜ του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγίου Θεοδοσίου, της Αγίας Ευλογίας, της Αγίας Σοφίας, μητέρας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγίας Θεοδότης μητέρας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγίας Μαρίας, μητέρας των Αγίων Αρκαδίου και Ιωάννου και 35 άλλων μαρτύρων Αγίων τους οποίους και θα προσκυνήσουμε. Ακολουθεί (προαιρετικά) προσκύνημα στην ΙΜ του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας, όπου θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμά του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΙΜ του Αγίου Συμεώνος του Δικαίου και Θεοδόχου στο Καταμόνας, ο οποίος παρακάλεσε τον Θεό να τον αξιώσει να ιδεί τον Χριστό πριν πεθάνει. Η παράκλησή του αυτή εκπληρώθηκε και ήταν αυτός που υποδέχθηκε την Παναγία με το Νήπιο Χριστό στο Ναό λέγοντας το "νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα….". Κατά την επιστροφή μας στην Ιερουσαλήμ, θα δούμε την ΙΜ του Προφήτη Ηλία, η οποία κτίσθηκε τον 12ο αιώνα από τον Επίσκοπο Ηλία από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: 6/10/2010
Γαλιλαία-Όρος Θαβώρ-Ναζαρέτ-Κανά-Τιβεριάδα-Όρος Μακαρισμών-Ιορδάνης.
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Γαλιλαία, για να επισκεφθούμε πρώτα το Όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και το οποίο ευρίσκεται κοντά στη Ναζαρέτ και την Καπερναούμ, περιοχές όπου έζησε και δίδαξε ο Χριστός. Θα προσκυνήσουμε στην ΙΜ της Μεταμορφώσεως και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό όπου πέρασε ο Χριστός τα παιδικά και εφηβικά Του χρόνια, τη Ναζαρέτ όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα δούμε το πηγάδι απ’ όπου έπαιρνε νερό η Παναγία. Στη Ναζαρέτ ευρίσκεται το σπίτι όπου έζησε η Παναγία και το εργαστήριο του Ιωσήφ. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στην Κανά, όπου έκανε το πρώτο Του θαύμα ο Χριστός, τη μετατροπή του νερού σε κρασί και ευλόγησε τον γάμο και στο ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ΙΝ των Αγίων Αποστόλων στη Λίμνη της Τιβεριάδος στην Καπερναούμ, η οποία είναι το μοναδικό φυσικό υδραγωγείο της Παλαιστίνης. Θα επισκεφθούμε επίσης το Όρος των Μακαρισμών και τη πόλη της Τιβεριάδος, όπου θα προσκυνήσουμε στον ΙΝ των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Μαγδαληνής. Θα ακολουθήσει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών στον Ιορδάνη Ποταμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιεριχώ, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: 7/10/2010
Έρημος Ιορδάνη-Άγιος Γεώργιος Χοτζεβίτης-Ιεριχώ-Σαραντάριο Όρος – Νεκρά Θάλασσα - Όρος Ελαιών.
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τα Ορθόδοξα Μοναστήρια στην Έρημο του Ιορδάνη, αρχίζοντας από την ΙΜ του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη* η οποία συνδέθηκε με τη σπηλιά όπου ο προφήτης Ηλίας κρύφθηκε για τρία χρόνια και έξι μήνες τρεφόμενος από τον κόρακα.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στην Ιεριχώ, τον ΙΝ του Αγίου Προφήτη Ελισσαίου, τον οποίο έχτισε ευσεβής Χριστιανός από την Αγιάσο της Λέσβου, όπου και θα δούμε τη συκομωρέα του Ζακχαίου. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, όπου πέρασε τις σαράντα ημέρες νηστείας ο Χριστός και το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Ιεριχούς και όπου υπάρχει το μοναστήρι του Πειρασμού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Νεκρά Θάλασσα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών, όπου προσευχήθηκε ο Χριστός, καθώς επίσης στη Μικρή Γαλιλαία την ΙΜ της Αναλήψεως του Χριστού. Εκεί βρίσκεται και η Ελληνική Εκκλησία Άνδρες Γαλιλαίοι όπου έγινε η πρώτη συνάντηση του Χριστού με τους Αποστόλους μετά την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ιεριχώ, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: 8/10/2010
Τελ Αβίβ - Λάρνακα - Ορεινά Θέρετρα - Μονή του Κύκκου - Λεμεσός.
Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αφού προηγουμένως επισκεφθούμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδδα, και αναχώρησή για την Λάρνακα. Μετά την άφιξή μας, θα αναχωρήσουμε για μια όμορφη εκδρομή για την εντυπωσιακή οροσειρά του όρους Τρόοδος και στην Μονή του Κύκκου. Είναι ψηλότερο βουνό της Κύπρου (1952 μ.). Στη διαδρομή μας θα δούμε γραφικά ορεινά χωριά, γνωστά κρασοχώρια, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές μέσα σε καταπράσινα τοπία. Θα περάσουμε από τον Πεδουλά και τον Πρόδρομο, χωριά φημισμένα και θα φθάσουμε στο Μοναστήρι του Κύκκου, το γνωστότερο και πλουσιότερο Μοναστήρι της Κύπρου. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στη συνέχεια, θα δούμε τον Τάφο του Εθνάρχη Μακάριου, που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το Μοναστήρι στο Θρονί της Παναγίας. Άφιξη στη Λεμεσό το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: 9/10/2010
Λεμεσός - Πάφος – Λάρνακα - Αθήνα.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την πόλη - μουσείο την γραφική και ρομαντική Πάφο. Θα διασχίσουμε το Φασούρι με τους πορτοκαλεώνες και τα αμπέλια και θα φθάσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, ένα μεγάλο βράχο που δεσπόζει στην παραλία. Εδώ κατά την μυθολογία, αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη (σύντομη στάση). Συνεχίζουμε για την Πάφο, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την παγκόσμια κληρονομιά. Θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας χτισμένη το 13ο αιώνα πάνω στα ερείπια της μεγαλύτερης πρωτοχριστιανικής βασιλικής της Κύπρου στον περίβολο της οποίας βρίσκεται η Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, δέθηκε και μαστιγώθηκε ο Απόστολος Παύλος. Θα δούμε επίσης την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής και θα επισκεφθούμε τα περίφημα ψηφιδωτά στην Έπαυλη του Διονύσου, του Θησέα και του Αιώνα που θεωρούνται από τα ωραιότερα της Ανατολικής Μεσογείου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο γραφικό και ατμοσφαιρικό λιμανάκι της Πάφου, που είναι γεμάτο με ψαροκάϊκα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση μας για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα, τέλος εκδρομής.




*Η πρόσβαση στην ΙΜ του Αγ. Γεωργίου Χοζεβίτη είναι δυνατή μόνο από την Ιεριχώ (ιδίοις εξόδοις)


ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ €1.300
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ €300


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λάρνακα - Αμμάν – Τελ Αβίβ - Λάρνακα – Αθήνα, με Cyprus Airways.
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
• Μεταφορά από την Ιτέα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αντίστροφα.
• 3 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν, σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας, με πρωινό και 2 δείπνα.
• 2 διανυκτερεύσεις στην Ιεριχώ, στο ξενοδοχείο 5* Jericho Intercontinental, με ημιδιατροφή.
• 3 διανυκτερεύσεις στα Ιεροσόλυμα, σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας, με ημιδιατροφή.
• 1 διανυκτέρευση στη Λεμεσό, με πρωινό και 1 δείπνο.
• Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ (€6).
• Φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο με μουσική στο Καν Ζαμμάν.
• Visa Ιορδανίας
• Όλες οι μεταφορές, εκδρομές και μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
• Οι αναφερόμενες στο πρόγραμμα ξεναγήσεις με ελληνόφωνες ξεναγούς.
• Έμπειρος αρχηγός του γραφείου.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Η επίσκεψη στη Λαύρα του Αγ. Σάββα (€10)
• Είσοδοι στη Πέτρα/Γέρασα κ.λπ. (€60)
• Είσοδοι σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα.
• Φιλοδωρήματα (€15)
• Οτιδήποτε είναι προαιρετικό ή προτεινόμενο.


Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και
έκδοση από αστυνομικό τμήμα. Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να
τροποποιηθεί για σοβαρούς λόγους και για καλύτερη εξυπηρέτηση των
προσκυνητών.


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Δηλώσεις συμμετοχής στον π. Γεώργιο Δερβέναγα,
τηλ.: 2265032049, 6976889512

- Προκαταβολή: €500, έως 30 Ιουνίου 2010
- Εξόφληση: έως 30 Αυγούστου 2010
http://www.costos-travel.gr

1 σχόλιο: