Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σκληρή επίθεση στον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας

Κόκκινο χούμα(Λούστρες που ποτίζονται τα ζώα στο Κόκκινο χούμα)

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου ενάντια στην καταστροφή της Γκιώνας κάνει σκληρή επίθεση στον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας και αφήνει αιχμές γιατί δεν περιλήφθηκαν ονόματα ατόμων του Συλλόγου τους στην αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα παρόλο που είχαν δοθεί τα στοιχεία τους για να γίνει αυτό.
Απορρίπτει τα παζάρια και τα ορειβατικά καταφύγια 70 ατόμων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει μέχρι την ... αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε εμείς είναι το εξής. Ενώ ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας συνεργάστηκε με τους Λιδορικιώτες και ζήτησε τα ονόματά τους για να καταθέσουν μαζί την προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, γιατί στην συνέχεια δεν μπήκαν τα ονόματά
στην προσφυγή και γιατί δεν τους απεύθυνε τον λόγο. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε μετά την θετική έκβαση της προσφυγής γιατί άρχισε παζάρια μόνος του ο Ορειβατικός Σύλλογος χωρίς τους Λιδορικιώτες για ένα θέμα που αφορά άμμεσα και τους κατοίκους του Λιδορικίου.

Η ανακοίνωση των Ενεργών πολιτών του Λιδορικίου.

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Η απόφαση του ΟΣΑ και η επιστολή του στην εφημερίδα σας στις 14-4-2010, με την οποία ζητεί «αντισταθμιστικά οφέλη» δηλαδή 30 αργύρια για τον εαυτό του και τις Καρούτες, για να άρει την προσφυγή του κατά των επιφανειακών εξορύξεων στα βουνά του Λιδωρικίου είναι κατά τη γνώμη των ενεργών πολιτών του Λιδωρικίου που αγωνίζονται για τη σωτηρία των βουνών μας, μνημείο ανηθικότητας, έλλειψης αρχών, συναλλαγής ανατολίτικου παζαριού και ότι άλλο χειρότερο μπορεί να ειπωθεί για ένα σύλλογο που υποτίθεται ότι αγαπά τη φύση τα βουνά και κόπτεται για την προστασία τους.

Η οργή των ενεργών πολιτών Λιδωρικίου είναι απερίγραπτη γιατί ο κ. Παπαγεωργίου ισχυρίζεται ψευδώς ότι η εξόρυξη αφορά αποκλειστικά τις Καρούτες, ενώ γνώριζε από μας, ότι ο χώρος ανήκει στο Τ.Δ.Λιδωρικίου, με τους πολίτες του οποίου ουδέποτε συζήτησε για ανταλλαγμάτα, πριν πάρει την απόφαση.

Οι ενεργοί πολίτες Λιδωρικίου αρνούνται κάθετα οποιαδήποτε συζήτηση για ανταλλάγματα (αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΑ) και απαιτούν μόνο αποκατάσταση από την εταιρεία S&B των πληγών που προκάλεσε διαχρονικά στον τόπο μας.

Ο κ. Παπαγεωργίου γνωρίζει ότι επιδιώξαμε την συνεργασία με τον ΟΣΑ, από τότε που προέκυψε το θέμα επιφανειακής εξόρυξης στο «κόκκινο χώμα»(ή Βλαχοθανάση Α7 κατά την S&B), επιδιώξαμε κοινή προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και άλλες κινήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι ο πρόεδρος ενός Ορειβατικού Συλλόγου «κρατάει διπλά βιβλία και διπλούς λογαριασμούς».

Επίσης ότι θα προέβαινε ποτέ, σε κινήσεις και διαπραγματεύσεις για «δημόσιο χώρο» χωρίς τον «ξενοδόχο» που είναι όλη η Ελλάδα αλλά και οι πολίτες του Λιδωρικίου.

Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία των βουνών που αγαπάμε, ασχέτως αν ο ΟΣΑ (αλήθεια τι λένε τα μέλη του) συναλλάσσεται με την εταιρεία για να του κατασκευάσει ορειβατικό καταφύγιο!!!! με αντάλλαγμα την κατάθεση των όπλων (απόσυρση της προσφυγής).

Αυτά τα λίγα σαν πρώτη αντίδραση. Θα υπάρξει συνέχεια….

Εκτενές πρόσφατο φωτορεπορτάζ για την καταστροφή των βουνών μας στο www.lidoriki.com

Για την ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γιώργος Φωτόπουλος 6973422263

Κώστας Καψάλης kkapsalis@hotmail.com

Μάκης Κλώσσας

4 σχόλια:

  1. Τετοια χοντραδα απο τον ΟΣΑ ειναι ανηκουστη. Αν ηθελαν να τα κανουν πλακακια με την Σ και Μπι δε θα τα εκαναν στα μουλωχτα?

    Μηπως θελουν να εξασφαλισουν τα νωτα τους απεναντι στους μελλοντες απολυμενους της Εταιρειας? Να μην τους πουνε πως αυτοι ειναι η αιτια που εχασαν τις δουλειες τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εστω και αν ειναι ετσι οι πραγματικοι υπευθυνοι ειναι οι Διοικούντες το Μεταλλειο.

    Αυτοί τα οργανώνουν όλα και μπερδευουν τον κόσμο.

    Σε λίγο θα γινει εμφυλιος στην Αμφισσα για τον Σανούδο και τον Κυριακόπουλο.

    Λίγο σύνεση βρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε και μια άλλη άποψη εδώ :
    http://antiparatheseis1.blogspot.com επειδή τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ορειβατικά καταφύγια γίνονται για να μπορούν οι φυσιολάτρες να βρίσκονται κοντά στη φύση και να απολαμβάνουν ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον, όταν το βουνό θα έχει καταστραφεί απο τις επιφανειακές εξορύξεις τι νόημα θα έχει να υπάρχει ενα καταφύγιο εκεί; να πάνε οι ορειβάτες να δουν τι; Σκοπός είναι να σταματήσει η υποβάθμιση των βουνών μας και τα καταφύγια να γίνονται σε αρμόνια με το περιβάλλον, και όχι ως αντάλλαγμα για τις ορέξεις της κάθε μεταλλευτικής εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή