Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αιτήματα προς τον Δήμο Άμφισσας για ευπρεπισμό του χωριού της Αγίας Ευθυμίας

Ο Σύλλογός μας απέστειλε στο Δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο το παρακάτω έγγραφο που αφορά σε προτάσεις μας για βελτίωση της εικόνας της Αγίας Ευθυμίας:

” Όπως πιθανόν γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας έχει ολοκληρώσει την κατασκευή πετρόκτιστης στάσης με κεραμοσκεπή στην θέση ΠΑΝΩ ΑΛΩΝΙΑ, στην Αγία Ευθυμία. Επειδή η ... προηγούμενη μεταλλική στάση έχει εναποτεθεί σε παραπλεύρως οικόπεδο δημιουργώντας άσχημη εικόνα, θα παρακαλούσαμε να δώσετε εντολή στις υπηρεσίες σας να την απομακρύνουν από εκείνο το σημείο και να την αξιοποιήσουν όπως ο Δήμος κρίνει.

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θέλουμε να σας θίξουμε δυο ακόμη θέματα που η αντιμετώπισή τους δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο ή χρήμα για ένα οργανωμένο Δήμο όπως αυτός της Άμφισσας. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Σε διάφορα σημεία του χωριού υπάρχουν πινακίδες που αναφέρονται σε έργα που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας εδώ και αρκετά χρόνια και κάποιες άλλες που ο λόγος ύπαρξής τους αγνοείται. Επειδή, για το σύνολο αυτών των πινακίδων, αφενός ο λόγος τοποθέτησής τους έχει εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια και αφετέρου δεν συνάδουν με το πνεύμα νοικοκυροσύνης που πρέπει να διακρίνει έναν Δήμο, θα παρακαλούσαμε να απομακρυνθούν, από τις υπηρεσίες σας, διότι αποτελούν παραφωνία και συντελούν στην κακοποίηση του περιβάλλοντος της Αγίας Ευθυμίας.

Ένα άλλο θέμα που θέλουμε να σας επισημάνουμε είναι αυτό της παιδικής χαράς. Ενόψει του καλοκαιριού και του μεγάλου αριθμού των παιδιών που συγκεντρώνονται σ’ αυτή θα σας παρακαλούσαμε να φροντίσετε ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της (συντήρηση παλιών οργάνων και φωτισμού, προσθήκη νέων οργάνων και συχνή καθαριότητα του χώρου).

Αν υποθέσουμε ότι αποτελεί βασική φιλοσοφία του κάθε Δήμου το ότι η εξασφάλιση ασφαλούς και καθαρού περιβάλλοντος είναι πράξη πολιτισμού, θεωρούμε ότι όλες οι παραπάνω προτάσεις μας κινούνται σ’ αυτή την λογική.

Με την βεβαιότητα ότι θα δώσετε άμεση λύση στα όσα επισημάναμε και προτείναμε σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.
Από blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου