Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τα νέα του Διαγωνισμού Διηγήματος στα Καστέλλια

Ο Προοδευτικός Σύλλογος "Τα Καστέλλια" προκήρυξε στην αρχή της χρονιάς τον Α διαγωνισμό διηγήματος "Στέλιος Ξεφλούδας".
Ο διαγωνισμός, απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας χωρίς όριο ηλικίας. Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής με ένα μόνο διήγημα το οποίο έπρεπε να μην έχει δημοσιευθεί. Ως θέμα του Α Διαγωνισμού επιλέχθηκε «Η επιστροφή στο χωριό»
Όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία.
Η προθεσμία υποβολής έληξε στις 31 Μαρτίου του 2010, με συμμετοχή που ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις: Στο διαγωνισμό μετέχουν 94 διηγήματα!

Όπως είχε αποφασιστεί, στους πρώτους 16 διακριθέντες θα απονεμηθεί ειδικό αναμνηστικό ......τιμητικής διάκρισης και 1 CD με το αρχείο της εφημερίδας «Καστελλιώτικα Νέα».
Επίσης:
Στον 1ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και laptop
Στον 2ο διακριθέντα θα απονεμηθεί σειρά βιβλίων
Στον 3ο διακριθέντα θα απονεμηθεί σειρά βιβλίων
Στους επόμενους 3 διακριθέντες ειδικός έπαινος.

Και όσον αφορά στους 10 πρώτους διακριθέντες, τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην Ανθολογία η οποία θα εκδοθεί. Των υπολοίπων 6 θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα «Καστελλιώτικα Νέα».

Αποφασίστηκε τελικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση να γίνουν σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, τον Οκτώβριο του 2010 στην Αθήνα. Αυτό γίνεται λόγω της μεγάλης συμμετοχής από όλη την Ελλάδα, ώστε να δοθεί πιο εύκολα η δυνατότητα σε όσους θα θελήσουν να βρεθούν κοντά μας. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε και τα ψευδώνυμα των συμμετεχόντων, ώστε να διαπιστώσουν ότι πράγματι λάβαμε το διήγημά τους.
Από afigiseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου