Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ, ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ «Δεν δικάζονται οι πολιτικές απόψεις»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, αυτή τη φορά από τρεις μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «οι πολιτικές απόψεις και αντιλήψεις, οι αγωνίες και οι ελπίδες για μια καλύτερη ζωή δεν δικάζονται και δεν τρομοκρατούνται».

Οι αυτόπτες Ζέρβας, Παπαδημητρίου και Λίλας που έχουν ήδη καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας για την «ευθεία βολή» του Επ. Κορκονέα και έχουν δεχθεί την «κριτική» του συνηγόρου υπεράσπισής του, Αλ. Κούγια, μιλούν ... για «παραλήρημα λάσπης και συκοφαντίας» που εκτυλίχθηκε στο δικαστήριο «με όχημα υπερασπιστικούς παράγοντες της δίκης».
Αιτία για τις δηλώσεις τους είναι, όπως αναφέρουν, πως «ενημερωθήκαμε ότι είμαστε... άεργοι, ότι η πολιτική δράση και η συμμετοχή στο μαζικό κίνημα είναι εξώθηση στην... τυφλή βία, ότι συμμετείχαμε στην ίδια πολιτική οργάνωση με άλλους μάρτυρες και το θύμα και άλλα παρόμοια που θα ήταν απλά αστεία αν δεν συνδέονταν με τον θάνατο ενός παιδιού». Παράλληλα, κάνουν λόγο για την ένταξή τους «στην ανοιχτή, μαζική πολιτική πάλη», στο ΝΑΡ και τη «Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση», που βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο του Αλ. Κούγια, καθώς όπως είχε πει ο συνήγορος «στρατολογούν πολλά νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων μάρτυρες της υπόθεσης, αλλά και το ίδιο το θύμα, μετατρέποντάς τους σε ακραίους αντιεξουσιαστές».

Απαντούν, πάντως, ότι «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν. Δηλώνουμε πως από την πρώτη στιγμή τεθήκαμε στη διάθεση του ανακριτή και των δικαστικών αρχών, έτσι και τώρα είμαστε στη διάθεση του δικαστηρίου για ό,τι αφορά τα γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης».


Από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου