Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η τρίτη συνάντησή στην παραλία της Χιλιαδούς, του Ιππικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας

Την τρίτη συνάντησή του ,διοργάνωσε την Κυριακή 11 Απριλίου στις 11 το πρωί, στην παραλία της Χιλιαδούς του Δήμου Ευπαλίου, ο Ιππικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Η παραλία της Χιλιαδούς Ναυπάκτου, πλημμύρισε από χιλιάδες κόσμο που ήρθε να απολαύσει την παρέλαση των αλόγων και την εκδήλωση γνωριμίας του κοινού με τα άλογα.

Στις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η παρέλαση των αλόγων και των αμαξών ,που έκλεψαν το θερμό χειροκρότημα των ... παρευρισκομένων.

Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 50 άλογα ,και αναβάτες από την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, αλλά και από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν , οι σπάνιες ράτσες αλόγων που έκαναν επιδείξεις δεξιοτεχνίας , αλλά και οι άμαξες , εκ των οποίων την μία έσερναν δύο πανέμορφα και σπάνιας ράτσας άλογα, οι οποίες είχαν ελεύθερη πρόσβαση για όσους επιθυμούσαν μια βόλτα.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να αναδείξει το άλογο και την χρησιμότητα του, να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται να μην γνωρίσουν το άλογο μέσα από εικόνες των βιβλίων αλλά να έχουν βιώματα.

Ικανοποιημένοι από την συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ,αλλά και από την συμμετοχή των μελών του συλλόγου ,που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση, δηλώνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου, Αντώνης Μουχτούρης και Γιώργος Πολιτόπουλος.

Σκοπός του νεοσύστατου Συλλόγου είναι , να αναδείξει το άλογο και την χρησιμότητά του, να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά ,έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται ,να μην γνωρίσουν το άλογο μέσα από εικόνες βιβλίων ,αλλά να έχουν βιώματα.

Αρωγός , για ακόμη μια φορά , στάθηκε και ο δήμος Ευπαλίου , ο οποίος ,αρκετές ημέρες πριν την διεξαγωγή της εκδήλωσης ,φρόντισε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος της παρέλασης, να καθαριστεί και να απομακρυνθούν τυχόν εμπόδια. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης ,τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να τονώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση ,αφού, αφενός μεν παράγουν πολιτισμό, αφετέρου δε, διαφημίζουν τον τόπο.



Από lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου