Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – “ΟΣΑ”


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Ο επί μία 25ετία μοναχικός, ανιδιοτελής, κατά μέτωπο αγώνας του ΟΣΑ και οι επιτυχίες του σε δικαστικούς αγώνες κατά των μεταλλευτικών εταιριών, οι οποίες λειτουργώντας με καταστροφικό και ανεύθυνο τρόπο, λεηλατούν και ξεκοιλιάζουν τα σπάνιας ομορφιάς βουνά της Φωκίδας, υποβαθμίζουν τον νομό μας, αποκλείουν την όποια προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας πλην της μεταλλευτικής και κρατούν ομήρους, με τις γνωστές τακτικές τους των χορηγιών, τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς άρχοντες, ... αποτελεί την πλέον κατάλληλη απάντηση σε λιβελογραφήματα νεόκοπων «ενεργών» πολιτών. Αυτών, που στο διάστημα των 70 και πλέον χρόνων της εξόρυξης βωξίτη στην Φωκίδα, η μόνη «κραυγαλέα ενέργεια» που έχουν να επιδείξουν είναι το αγνάντεμα από το καφενείο του χωριού τους της καταστροφής της Γκιώνας και της εξαφάνισης σχεδόν από τον χάρτη του χωριού των Καρουτών, λόγω της εκτεταμένης μεταλλευτικής εκμετάλλευσης.

Ο ΟΣΑ δεν χρειάζεται ούτε να εξηγήσει ούτε να πείσει ότι δεν είναι «πουλημένος». Το αποδεικνύει ο συνεχής και επίμονος αγώνας του για την διάσωση των βουνών της Φωκίδας και την δημιουργία προοπτικής ανάπτυξης στον τόπο μας.



Η παρούσα απάντησή μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και είναι συνέχεια της από 14-04-2010 επιστολής μας, η οποία απευθύνετο προς την «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά» και η οποία δόθηκε από μας τους ίδιους προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο συγχρόνως με την αποστολή της προς την εταιρία: Μετά την Προσωρινή Διαταγή Αναστολής της εξόρυξης βωξίτη στη θέση «Βλαχοθανάση Α7» στις Καρούτες της Γκιώνας, που επιδιώξαμε εμείς μαζί με τον νεοσύστατο Σύλλογο Καρουτιανών «Η Γαρδενίτσα» και τους καρουτιανής καταγωγής Δημήτριο Τσιπούρα και Ιωάννη Φλωρόπουλο και επιτύχαμε τελικά την έκδοσή της από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, ο ΟΣΑ, ο ίδιος που έδωσε και δίνει όλους του αγώνες μέχρι σήμερα, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τις όποιες συνθήκες την διαμόρφωναν , με φρόνηση, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του, έκρινε ότι έπρεπε να λειτουργήσει ακριβώς με αυτόν τον τρόπο που λειτούργησε. Τούτο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η στάση του διαφοροποιήθηκε ως προς τις βασικές του αρχές και την καταξιωμένη του πορεία ή ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.



Όσο αφορά τους ενεργούς πολίτες, που με άποψη και κουράγιο θέλουν να αντιδράσουν στα περιβαλλοντικά εγκλήματα και στον μαρασμό του τόπου μας και να αγωνιστούν για την ανάπτυξη της υποβαθμισμένης αποικιακής Φωκίδας, τους έχουμε προσκαλέσει και επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση για κοινό αγώνα, άλλως είναι προφανές ποιος είναι αυτός που γελάει και ωφελείται τελικά από αυτή την μεταξύ μας αντιπαράθεση (υποσημείωση: η συμμετοχή σε αγώνες και η κριτική αγώνων άλλων δεν γίνεται με e-mail στο διαδύκτιο).



Άμφισσα 20-04-2010

Για τον ΟΣΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΡΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

2 σχόλια:

  1. Ωραια αφου ειναι ετσι εμμεινετε στις θεσεις σας και σταμαρηστε τα παζαρια με την Εταιρεια.

    Και εξηγειστε σ'αυτους που σας φωναζουν στην αμφισσα οτι υπευθυνοι για το ολο χαλι δεν εισαστε εσεις αλλα η εταιρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχει δημιουργηθεί παρεξήγηση τότε καλό είναι να λυθεί τάχιστα.

    Αν αυτό συμβεί τοτε θα κοπεί το γέλιο αυτών που κοροιδεύουν και θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες να υπερασπίσουμε το περιβάλλον του τόπου μας και τις δουλιές στην περιοχή μας.

    Δεν χρειάζεται κανείς να επιμείνει στις οξύνσεις της προηγούμενης περιόδου, πρέπει τόσο ο Ορειβατικός όσο και οι κινήσεις πολιτών της περιοχής να συνεννοηθούν και να μην αφήνουν την ατμόσφαιρα να δηλητηριάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή