Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Απεργιακό διήμερο 21 και 22 Απριλίου με απούσα την ΓΣΕΕ

Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
24ωρη απεργία για τις 21 Απριλίου έχουν εξαγγείλει και οι Γεωτεχνικοί του Δημοσίου
Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι εφοριακοί, το προσωπικό των δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις πολεοδομίες, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ ... μέρους των εφοπλιστών, κάνοντας λόγο για την προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας που έχουν κηρύξει για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Σήμερα συνεδριάζει και ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων με ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης.

Η ΓΣΕΕ ...δεν έχει και μεγάλο άγχος για τα μέτρα και γι αυτό κανόνισε ραντεβού την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενώ ετοιμάζει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ μια γενική 24ωρη απεργία στις αρχές Μαΐου κι ακόμα μία όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό.
«Ούτε να σκεφτούν να τα φέρουν στη Βουλή ακόμη και σαν νομοσχέδιο. Θα ξεσηκώσουν κοινωνική θύελλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στις συστάσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και για περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα μπας και τρομάξει τον Υπουργό και άρχισε να το ξανασκέφτεται. Οι μπλόφες όμως έχουν τελειώσει για όλους, ο πόλεμος ενάντια στο εισόδημα των εργαζομένων έχει κηρυχθεί και οι πράξεις πρέπει να είναι περισσότερες από τα λόγια.
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας έχει καλέσει συγκέντρωση την Πέμπτη 22-4-2010 στις 10:30 στην Πλατεία Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου