Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Προφυλάκιση αθώου για τρομοκράτηση των υπολοίπων

Θυμάστε την περίπτωση που αστυνομικός πήγε να φορτώσει βόμβα μολότοφ σε ένα νεαρό με πυτζάμες και που σώθηκε χάρις στο βίντεο που τραβούσαν την σκηνή;
Έ λοιπόν και τώρα έχουμε παρόμοια περίπτωση με νεαρό που στην τσάντα του είχε πετσέτες και σαμπουάν και τον έχουν προφυλακίσει παρόλες τις μαρτυρίες και τις φωτογραφίες που υπάρχουν για το γεγονός.
Έτσι δουλεύει το σύστημα της κυβέρνησης και της αστυνομίας στην νέα χούντα που θέλουν να ... μας επιβάλουν.
Ξύλο και δακρυγόνα σε άσχετους και συλλήψεις κόσμου στον σορό, για να φοβίζουν τον κόσμο και να μην κατεβαίνει στις διαδηλώσεις ώστε να του επιβάλουν όποια ληστεία θέλουν στην τσέπη του με την δύναμη της βίας και του βαθέως κράτους.
Σας μεταφέρουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για το θέμα μιας και το παιδί που συνελήφθη είναι από την Λιβαδειά
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την ποινική δίωξη του Μάριου Ζ. συλληφθέντος στο απεργιακό συλλαλητήριο της 11/3/2010, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος στις 15/3/2010.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας καταδικάζει την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στη διαδήλωση της 11/3/2010 και την αναίτια σύλληψη διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και του Μάριου Ζ. Ο προαναφερθείς συνελήφθη στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί διαδηλωτές που υφίσταντο βία εκ μέρους των δυνάμεων καταστολής και οι κατηγορίες που του προσάπτονται είναι ψευδείς και εντελώς αβάσιμες. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη.
Ο Μάριος 27 χρονών γεννήθηκε στη Λιβαδειά όπου και έζησε μέχρι 18 χρονών, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και δουλεύει στο ΟΑΚΑ ως δάσκαλος κολύμβησης. Στην διαδήλωση φορούσε κοντομάνικο και βερμούδα, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη σύλληψη του. Στην τσάντα του υπήρχαν τα αντικείμενα της δουλειάς όπως μπουρνούζι, γυαλιά κολύμβησης κτλ. γενικότερα τίποτα που θα τον βοηθούσε στη ρίψη μολότοφ.
Η σκόπιμη και βίαια επίθεση και διάλυση της νόμιμης και ειρηνικής διαδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις, οι τραυματισμοί και οι ποινικές διώξεις διαδηλωτών έχουν σκοπό την κατατρομοκράτηση όλων μας.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον συλληφθέντα και στην οικογένεια του και ζητά απονομή δικαιοσύνης.

Υπογράφουμε για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. εδώ: http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

και υπάρχει σελίδα http://www.facebook.com/group.php?gid=365222243007#!

Σας δείχνουμε τώρα την παρέμβαση των φίλων του Μάριου στο Αλ τσαντίρι



Διαβάστε την καταγγελία της Εθνικής Ομοσπονδίας τυφλών για την επίθεση που δέχθηκαν στην ίδια διαδήλωση.
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλλει τους υφιστάμενους του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας της 11ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με πανό, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των τυφλών της χώρας, μετά την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση για την περικοπή μισθών, δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας, καθώς και το πάγωμα των συντάξεων.
Τα όργανα της τάξης δε δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση, δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι.
Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και κατάντια για την Ελληνική Αστυνομία και για την Κυβέρνηση, την οποία καλούμε να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περικοπής των μισθών, κατάργησης των φοροαπαλλαγών των τυφλών και παγώματος των συντάξεων, που πλήττουν βάναυσα το βιοτικό τους επίπεδο, καταργώντας κεκτημένα που κέρδισαν με δεκαετίες αγώνων, με διαφαινόμενο τον κίνδυνο να τους ρίξει πάλι στο πεζοδρόμιο και την επαιτεία.
Απαιτούμε την τιμωρία του επικεφαλής και των αυτουργών οργάνων της τάξης, οι οποίοι στις 12.30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου προέβησαν στις προαναφερθείσες αχαρακτήριστες ενέργειες.
Δηλώνουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο και μαζικό, προκειμένου να προασπίσει τα κεκτημένα του, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του κάθε τυφλού.
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
Κώστας Νταντινάκης 6979058458
--

1 σχόλιο:

  1. Ε...μπερδευτικαν οι ανθρωποι,που πας
    κυριε με κοντομανικο και βερμουδα,χειμωνα καιρο.Υποπτος σου λεει,και τα γυαλια κολυμβησης ; μηπως ηταν προστασια ....για τα χημικα,τουτος ερχεται προετοιμασμενος,και το ...μπουρνουζι;
    μηπως για να το φορεσει μετα για ...παραλλαγη.
    Μπερδευτικαν σου λεω οι ανθρωποι !!
    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή