Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" Ιτέας και τα ...Κινέζικα

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ποιόν περιµένετε να 'ρθει, ποιον καρτεράτε να σας σώσει; εσείς οι ίδιοι µε τα χέρια σας, µε το µυαλό σας µε τη πράξη! αν δεν αλλάξετε τη µοίρα σας ποτέ της δεν θ' αλλάξει!!
Φ. Αγγουλές

Οι ΚΙΝΕΖΟΙ κάνανε απόβαση στην Ιτιά κι' εµάς µας ακούτε και μας διαβάζετε στα "ΚΙΝΕΖΙΚΑ"
Το καλοκαίρι του 2009, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε νόµο στη Βουλή που παραχωρούσε τα λιµάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στη πολυεθνική εταιρεία COSCO κινέζικων συµφερόντων.
Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης10/2009 το αποτέλεσµα τους έφερε το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία, σαν εναλλαγή και όχι σαν αλλαγή πολιτικής. Η πολιτική ξεπουλήµατος συνεχίζεται, ο νόµος για τα λιµάνια ΔΕΝ καταργήθηκε αν και οι εργαζόµενοι κατέβηκαν σε πολυήµερη απεργία και σήµερα εν µέσω της καπιταλιστικής κρίσης ΖΟΥΜΕ το... «τσουνάµι» των αντιλαϊκών µέτρων που κάνουν τους κεφαλαιοκράτες ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ και µισθωτούς, αγρότες,συνταξιούχους και σας τους αυτοαπασχολούµενους ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ.
Τώρα, είναι γνωστό σε όλους πως για να ανοίξει κάποιος ένα µαγαζί για να βγάλει µεροκάµατο, «κάνει» έναρξη εργασιών στην εφορία. Το ίδιο έκαναν και οι Κινέζοι και το ίδιο κάνουν τα τελευταία χρόνια σ' όλη τη χώρα µας στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήµατος του οποίου όλοι και στην πόλη µας και όχι µόνο βιώνουµε τις καταστροφικές συνέπειες, τις «σαρκοβόρες επιθέσεις των λεγόµενων αγορών, την ανταγωνιστικότητα και επιχειρηµατικότητα, ΔΗΛΑΔΗ τις συνέπειες της συµφωνίας του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.
Εµείς, που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και από τη θέση του Δηµ.Συµβούλου όπου µας αναδείξατε δυο φορές, πρώτα µε 181 ψήφους (περίοδος 2003-2006) και τη τρέχουσα µε 470 ψήφους σας µιλούσαµε, σας µιλάµε και σας γράφουµε σε µια γλώσσα που σας µοιάζει «ΚΙΝΕΖΙΚΗ». Σας λέµε δηλαδή πως η συσπείρωση και η αντικαπιταλιστική πάλη είναι που θα µας βγάλει όλους τους εργαζόµενους από τη δεινή θέση που µας έχει οδηγήσει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ του ΔΝΤ και όλων αυτών των αρπακτικών που έχουν ΟΝΟΜΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ κι' αρπάζουν το πλούτο του Έλληνα εργαζόµενου, συνθλίβοντας τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

Είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκουν στήριγµα στα δεκανίκια του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ για να εφαρµόζουν τις επιταγές της ντοπιας και ξένης πλουτοκρατίας και όχι οι Κινέζοι, οι Αλβανοί και οι άλλοι οικονοµικοί µετανάστες, που παλεύουν κι' αυτοί για το µεροκάµατο. Σας τά'παµε και σας τα ξανάπαµε! Δηλαδή:
ί) Σας είπαµε στις 17 Δεκέµβρη να κλείσετε τα µαγαζιά σας και να ενώστε τη φωνή σας µε τους άλλους εργαζόµενους της περιοχής µας που απέργησαν εκείνη τη µέρα.
iί) Σας το ξανάπαµε στις 10 και στις 24 Φλεβάρη και σας µοιράσαµε και την ανακοίνωση που σας ξαναµοιράζουµε σήµερα για να µην ξεχνάτε ποιοι µας κάνουν τη ΖΩΗ ΜΑΥΡΗ.
ίiί) Σας τα ξανάπαµε στις 5 και 11 του Μάρτη και µας λέγατε πως θα ρωτήστε το Δ.Σ. του Εµπορικού και Εξαγωγικού σας Συλλόγου για να σας πει τι να κάνετε! Τώρα το Δ.Σ. «τα βάζει» µε τους Κινέζους και τους άλλους µετανάστες!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ!!
Είναι ο ΚΑΠΙΤ ΑΛΙΣΜΟΣ, η ΕΕ, οι ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ που εκείνη τη Παρασκευή στις 5 Μάρτη ήταν µέσα στη Βουλή και ψήφιζαν και «ψήφιζαν» το τσουνάµι των µέτρων. Ενώ οι 22 βουλευτές του ΚΚΕ ήταν έξω µε το λαό και διαδήλωναν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά µέτρα. Εµείς εκείνη τη πλατεία Λαού στην Άµφισσα και κλείνοντας το χαιρετισµό µας αυτό µε το Θούριο του Ρήγα που σήµερα και µέχρι την νικηφόρα έκβαση του ταξικού πολέµου, θα διατηρεί την επικαιρότητά του:
... στοχάσου πως σε ψήνουν καθ' ώρα στη φωτιά
βεζύρης, δραγουµάνος, αυθέντης κι' αν σταθής
ο τύραννος αδίκως σε κάµνει να χαθής
δουλεύεις όλη µέρα εις ότι κι' αν σε πει
κι αυτός πασχίζει πάλιν το αίµα να σου πιη ...

.. Βουλγάροι κι Αλβανίται, Αρµένιοι και Ρωµιοί,
αράπηδες και άσπροι µε µιαν κοινή ορµή,
για την ελευθερία να ζώσουµεν σπαθί, ....

Η Γνώση είναι Δύναµη. Έρχονται τα χειρότερα.
Μη σε φοβίζουν, φόβισέ τους ΕΣΥ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν, άλλαξ' εσύ.
Νόµος είναι το δίκιο του εργάτη, του υπάλληλου, του αγρότη,
Του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούµενου.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Αν. Βασιλόπουλος

2 σχόλια:

  1. Ο Σύλλογος και οι μαγαζάτορες γνωρίζουν οτι αν δεν έχει χρήματα στην τσέπη ο κόσμος δεν γίνεται τζίρος στα καταστήματα.

    Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν το πρώτο δώρο Πάσχα μετά την εφαρμογή των μέτρων, και αυτό δεν φτάνει ούτε για το πασχαλινό τραπέζι και τα δώρα στα βαφτιστήρια.

    Η θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ή θα μας στραγγαλίσουν οικονομικά όλους μαζί και μαγαζάτορες και υπαλλήλους και αγρότες.

    Στο σύνθημα του Α. Βασιλόπουλου

    "Όλοι στους δρόμους"

    θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμα λέξη το "μαζί", και να γινόταν

    "Όλοι μαζί στους δρόμους".

    Αν τρέχουμε όλοι στους δρόμους σε διαφορετικές κατευθύνσεις όχι μόνο δεν θα καταφέρουμε τίποτα, αλλά και όσοι μας ακολουθούν θα χαθούν θα απογοητευτούν και θα γυρίσουν σπίτι τους.

    Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στους δρόμους για να μην επιτρέψουμε να πληρώσουμε εμείς την οικονομική κρίση.
    Όσο είμαστε διασπασμένοι τόσο πιο σίγουρο είναι οτι τελικά θα αποτύχουμε και θα μείνουν μόνο μερικοί από μας να λένε υποτιμητικά στον κόσμο, είδατε εμείς σας τα λέγαμε.

    Δεν φτάνει σε κανέναν πλέον να τα λέμε, πρέπει να οργανώνουμε και την κοινή δράση των εργαζομένων. Χωρίς αυτή την δράση, η μάχη που πρέπει να δώσουμε για να υπερασπίσουμε την ζωή μας και την επιβίωσή μας θα είναι κούφια λόγια και θα ηττηθεί.
    Τις επόμενες μέρες έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο και κατόπιν το συνταξιοδοτικό, σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να υπάρξει κοινή δράση γιατί τα μέτρα που έρχονται συνεχίζουν να είναι σκληρά και αν περάσουν θα φέρουν αμέσως μετά την Πασχαλινή ανάσταση, την ...σταύρωση για τους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα.Ενδιαφέρον.
    Νομίζω πως τώρα καταλαβαίνουμε όλοι που οφειλόταν η αήθης επίθεση κατά του Iteanet με συνοδεία ρατσιστικών σχολίων τις προηγούμενες μέρες.Κάποιοι φαίνεται πως ακολουθούν ολισθηρό και κατάμαυρο δρόμο κι ελπίζω να μη συμπαρασύρουν και τους εμπόρους της Ιτιάς σ' αυτόν.
    Θα 'θελα πράγματι να μάθω με αφορμή τι, έγραψε ο Βασιλόπουλος αυτό το κείμενο.
    Περιμένω βέβαια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θέση λοιπών κομμάτων και δημοτικών συμβούλων πάνω στο θέμα.Γιατί μη μου πείτε, κάποιο θέμα και μάλιστα σοβαρό υπάρχει εδώ πέρα.

    ΥΣ:Έρχονται κι εκλογές ρε γαμώτο! Απ' οπού να το στρίψω τώρα το τιμόνι, αριστερά ή δεξιά;
    Ή μήπως να το παίξω 'κινέζος';

    ΑπάντησηΔιαγραφή