Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Χαμός αναμένεται στα συλλαλητήρια!! Ολη η Ελλαδα στους δρόμους!

Ολα τα στοιχεία που μπορώ να μαζέψω από πολλές πηγές λένε οτι η συμμετοχή θα είναι ανεπανάληπτη!Από εργοστάσια και επιχειρήσεις που στις προηγούμενες απεργίες είχαν συμμετοχή από ελάχιστη εως 40% το πολύ, μαθαίνω οτι αυτή τη φορά θα κλείσουν τελείως! Ακόμη στις μικρές επιχειρήσεις σε παρα πολλές συμμετέχουν και οι ίδιοι οι μικροί επιχειρηματίες! Μέσα στο μυαλό όλων η πίστη ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν,δυναμώνει κάθε μέρα που περνάει! Το Ελληνικό "NO PASSARAN" θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατα στους δρόμους, τη στιγμή που στο αεροδρόμιο οι αφίξεις ξένων τηλεοπτικών συνεργείων συνεχίζονται αυτη την ώρα. Ολη η Ευρώπη περιμένει το μυνημα ... της κατασυκοφαντημένης, και ταλαιπωρημένης απο την κερδοσκοπία Ελλάδα.
Αλλά η μεγάλη διαφορά στα αυριανά συλλαλητήρια θα είναι οι φοιτητές. Η μια μετά την άλλη οι Γεν.Συνελεύσεις αποφασίζουν μαχητική συμμετοχή με μεγάλες πλειοψηφίες! Η παρουσία των φοιτητών σίγουρα θα δώσει στους δρόμους άλλο ρεύμα και παλμό, που χρειάζεται όσο τίποτα. Το καλύτερο για μένα θα ήταν, οι φοιτητές να μπουν στην Πατησίων από Πολυτεχνείο μέχρι Ομόνοια και να ενώσουν τις δύο συγκεντρώσεις, καταργώντας στην πράξη τις διαφορές απόψεων ανάμεσα στις αριστερές παρατάξεις και βάζοντας τις κινητοποιήσεις σε άλλη βάση.
Αυτή τη φορά δεν πρέπει να λείψει κανείς. Είτε υπάρχουν συγκοινωνίες, είτε όχι. Ας πάμε με τα πόδια, όπως μπορούμε. Το έκανα εγώ περπατώντας απο Ν.Κόσμο μέχρι κέντρο την προηγούμενη φορά και ήταν υπέροχα.
Ας το καταλάβουμε. Ειναι απλό, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Μας κοροϊδεύουν ότι αν δεν υποταχθούμε στις απαιτήσεις των "συμμάχων" δεν θα μπορούμε να δανειστούμε. Και τώρα δηλαδή μπορούμε; Ειναι δανεισμός το 6,5% επιτόκιο και μας το πουλάνε για επιτυχία; Πάρτε μολύβι και χαρτί και δες τε το.
Το πακέτο που εξάγγειλε η κυβέρνηση, ήταν της τάξης των 4,5 δις. Μόνο για τα 8+5δις των πρόσφατων δανεισμών(με επιτόκια 6,2% και6,4%) θα πληρώσουμε 2δίς (1,1+850εκ.)(!) επί πλέον τόκους από ότι θα πλήρωνε η Ισπανία που δανείζεται με 3%!(Το στοιχείο είναι από την ΝΕΤ, όχι δικό μου) Αν το επιτόκιο αυτό ισχύσει και στον επόμενο δανεισμό των 20-25δις αυτού του μήνα (και θα ισχύσει κι ας λέει ο Κώνστας στο ΑΛΤΕΡ), πάει το πακέτο των 4,5 δις! Δηλαδή τι θα γίνει;. Θα χρειαζόμαστε 2-3 πακέτα ληστρικών μέτρων το χρόνο για να πληρώνουμε το βίτσιο των τοκογλύφων των αγορών; Μέχρι καρκίνο δηλαδή;Γ ια τους κλέφτες των αγορών και τους γελοίους "ηγέτες" της ΕΕ;
Ρε δεν πάνε να ...! Μας πάνε για άγρια εξαθλίωση και δεν μας το λένε καθαρά. Ο καπιταλισμος πεταει όλες τις μάσκες με τα χαμόγελα και ζητάει ζεστό "αίμα".
Ας κάνουμε λοιπόν ότι πρέπει. Βρείτε παρέα και πάμε δρόμο. Ομόνοια,Πολυτεχνείο, Πεδίο του Αρεως, όπου θέλετε.
Η δημοκρατία είναι πολύχρωμη, γι αυτό ειν'ωραία!
Από giorgossarris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου