Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γκρίνιες για τις μονοδρομήσεις και τις πεζοδρομήσεις στην Άμφισσα και η απάντηση του Δημάρχου

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 ξεκίνησε η εφαρμογή, της κατά πλειοψηφίαν, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Άμφισσας που αφορά την νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα στην Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου μας και από τις δύο παρατάξεις που εκπροσωπούνται σ’ αυτήν. Όπως... αναφέρεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα πρακτικά, «υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης νέας κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά για έξι (6) μήνες». Κάτι που γίνεται από αυτήν την στιγμή.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16 Σεπτεμβρίου 2009 με παρουσία 15 Δημοτικών Συμβούλων (απόντες κ. Κάππος και κ. Παύλου) ψηφίστηκε από τους δεκατέσσερις (14) πλην της κας Αρμάου που διατύπωσε κάποιες ενδιαφέρουσες επιφυλάξεις και καταψήφισε την πρόταση.
Βρισκόμαστε τώρα, μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες «ανατροπές απόφασης» στα δρώμενα του Δήμου μας, όπου κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπό το βάρος της πίεσης κάποιων συντεχνιών της πόλης και των επερχόμενων τον Νοέμβρη, δημοτικών εκλογών, προς άγραν εκλογικής πελατείας, ανέκρουσαν πρύμναν. Η αντιπολίτευση, δια στόματος του επικεφαλής της κ. Κάππου, δήλωσε την πρόθεση της παράταξής του να φέρει ξανά το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή «ράβε- ξήλωνε», δηλώσεις χωρίς καμία σοβαρότητα, για μία απόφαση η οποία πάρθηκε λίγους μήνες πριν.
Η πρόταση δια την επ’ αόριστον αναστολή της κυκλοφοριακής μελέτης καταψηφίστηκε πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στον Δήμο της Άμφισσας τιμούμε όλους τους επαγγελματίες της πόλης, δηλώνουμε ότι έγιναν πάρα πολλές συζητήσεις με παραγωγικές τάξεις της πόλης μας και άλλους φορείς, πριν φέρουμε την μελέτη προς ψήφιση. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση παλαιών δημοτικών αρχών για την κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη. Μόνο που εμείς, είχαμε τα «κότσια» να την εφαρμόσουμε.
Είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα έχουμε πλήρη στήριξη από όλους τους συμπολίτες μας για οποιοδήποτε ριζοσπαστικό μέτρο λαμβάνουμε. Είναι βέβαιο και τίθεται στην διάθεση του οποιοδήποτε καλοπροαίρετου συνομιλητή, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, έχει προσυπογράψει την κυκλοφοριακή μελέτη.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής η έναρξη εφαρμογής της μελέτης ήταν να ξεκινήσει παραμονές Χριστουγέννων, και είχαν διανεμηθεί φυλλάδια από τον Δήμο, για τις ενδεικτικές ρυθμίσεις που προέβλεπε η μελέτη (άρα έχει ενημερωθεί ο πολίτης της Άμφισσας και κάθε ενδιαφερόμενος).
Μετά από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου δόθηκε αναστολή ενός μηνός. Η έναρξη εφαρμογής της μελέτης ξεκίνησε επιτέλους πέντε (5) μήνες μετά την ημέρα ψήφισής της και θα εφαρμοστεί πιλοτικά τώρα για έξι (6) μήνες, ώστε τυχόν σφάλματα, να διορθωθούν.
Παράλληλα προχωράμε και την μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης για να βοηθήσουμε την αγορά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της αγοράς και προσπαθούμε να συνδράμουμε τον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο επαγγελματία, αλλά τονίζουμε και πάλι ότι το μέτρο της κυκλοφοριακής μελέτης και η εφαρμογή της, όπως έχει τροποποιηθεί μέσα από διαδικασίες δημοτικού συμβουλίου, αγγίζουν ολόκληρο τον Δήμο, όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο ορισμένους που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί.
Δεν είμαστε από αυτούς που διεκδικούμε το αλάθητο, και δηλώνουμε, ότι αν υπάρξουν περιπτώσεις που θα πρέπει κάτι να διορθωθεί, θα το φέρουμε αμέσως σε Δημαρχιακή Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο.
Εξακολουθούμε να ψάχνουμε για αγορά οικοπέδου για δημιουργία πάρκινγκ στο κέντρο (ήδη έχουμε λειτουργήσει στην θητεία μας πέντε). Τα πάρκινγκ που λειτουργούν είναι: 1. έμπροσθεν του Λυκείου, 2. επί της οδού Νίκου Δεστερλή, 3. επί της οδού Αθανασοπούλου- απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο, 4. επί της Ευριπίδου- πίσω από το κτίριο της φιλαρμονικής στο κτίριο Κορδώνη και 5. μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο.
Τέλος θα αναφέρουμε επιγραμματικά όλους τους φορείς της πόλης που συνυπέγραφαν το κείμενο στήριξης της νέας κυκλοφοριακής μελέτης.
1. Εμπορικός Σύλλογος
2. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
3. Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
4. Σύλλογος «ΕΛΙΑ»
5. Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας
6. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδας
7. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
8. Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας
9. Γ.Α.Σ. Μάκαρος Άμφισσας
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την αντιπολίτευση.

1 σχόλιο:

  1. Ποιος τελικα γκρινιαζει ??
    αφου συναποδεχτηκαν και συνυπεγραψαν
    (φορεις και μελη του δημαρχειακου συμβουλιου )να εφαρμοσθει αυτο που εξυπηρετει το κοινο καλο και οχι ατομικα συμφεροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή