Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σωπάστε! Μιλάει ο δρόμος

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Πλημμύρα απο λαό σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.Μία από τις μεγαλύτερες εργατουπαλληλικές συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης έστειλε παντού το μήνυμα που έπρεπε.Πως τα άδικα μέτρα και η άγρια επίθεση της ελιτ του χρηματος δεν πρόκειται να περάσουν.Ηταν η απάντηση που περίμενε κι όλη η Ευρώπη που ήταν εκει με δεκάδες κάμερες πολλών ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών. Δεν είμαι καταμετρητής για να μπορώ να πω πόσος κόσμος ήταν εκεί.Αλλά όταν άρχισαν οι πορείες πλημμύρισε η Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι.........
το Σύνταγμα μόνο απο τό ΠΑΜΕ που ξεκίνησε κάπου στη 1 παρα τέταρτο πρώτο.Κι όταν έφυγαν οι τελευταίοι απο΄την Ομόνοια μια δεύτερη πλημμύρα ξεκινούσε απο την Πατησίων λιγο μετά (οι 2 συγκεντρώσεις απείχαν το πολύ 200 μέτρα).Και ξαναγεμισε όλη την Σταδίου απο Ομόνοια μέχρι πάνω, όταν η άλλη του ΠΑΜΕ κατέβαινε την Παν/μίου βαδίζοντας προς τα Χαυτεία. Ολα πήγαν τοσο καλά που και οι οργανωτές αλλά και ο κόσμος που συμμετείχε δεν έκρυβε τη χαρά του. Ήταν η πρώτη στιγμή μετά από καιρο που έβλεπες τους ανθρώπους της δουλειάς να ξαναβρίσκουν το κουράγιο , την αυτοπεποίθηση, και την πίστη τους πως τίποτα δεν μπορεί να περάσει αν δεν το αφήσουν εκείνοι να περάσει!Ξεχωριστό κομμάτι η παρουσία των αφρικανών μεταναστών που με κρουστά, χορούς και τραγούδια έδιναν ένα τρομερό χρώμα στην πορεία(φωτο 4).
Το μύνημα ήταν απλό και καθαρό.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.Κι ακόμα πως ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
Εντυπωσιασμένος δίπλα μου ένας κορυφαίος δημοσιογράφος(οχι της ΤV) που μου έλεγε πως αν σκεφτεί κανείς πως ουσιαστικά το μόνο μέτρο που ήδη πληρώνουμε είναι η άνοδος της τιμής της Βενζίνης, είναι βέβαιο οτι η αντίδραση των εργαζόμενων δεν θα έχει προηγούμενο.Οπως είναι βέβαιο πως και η σημερινή κοσμοπλημμύρα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν είχε βρεθεί τρόπος να έχουμε μία και όχι 2 πορείες.Η ενότητα δημιουργεί ηλεκτρισμό και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτουν όλοι καλά.
Σήμερα τα δελτία ειδήσεων θα είναι λόγω απεργίας βουβά.Δεν έχουν άλλωστε κάτι να μας πούν.Αρκετά με το βομβαρδισμο ηττοπάθειας και τις καταιγίδες απογοήτευσης.Σήμερα την είδηση την έστειλαν οι δρόμοι.Και ήταν μια απλή κάθετη και χωρίς ανάγκη μεταφράσεων δήλωση.
"ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου