Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αντιεξουσιαστική κίνηση αγροτών

Τα μπλόκα των αγροτών είναι μπλόκα της κοινωνίας.

Δεκαετίες τώρα η αγροτική πολιτική σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες των εταιρειών προμήθειας αγροεφοδίων, των εταιρειών τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων, με βάση το συμφέρον των μεγαλοκαλλιεργητών. Οι αυθαίρετοι οργανισμοί τροφίμων και εμπορίου δίνουν την κατεύθυνση ενώ κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν τις αγροτικές πολιτικές και είναι αυτοί που προσφέρουν “εγγύηση” στους αγρότες για να τις ακολουθήσουν. Όταν όμως μπροστά στο αδιέξοδο έρχεται η στιγμή να απολογηθούν, τα φορτώνουν όλα στους “προβληματικούς” αγρότες. Αποκρύπτουν ότι στην... ουσία όλα γίνονται για τη διαχείριση του μισού σχεδόν προϋπολογισμού της Ε.Ε., ενός τεράστιου ποσού που αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Μια πολιτική κερδοσκοπισμού με θύματα τους αγρότες, τις τοπικές κοινωνίες και τους καταναλωτές.

Έχουν θέσει σε ομηρεία εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες στην Ελλάδα

Σε οικονομική ομηρεία με την υπερχρέωση στις τράπεζες για την αγορά μηχανημάτων, εξοπλισμού, σπόρων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων για τη στήριξη των καλλιεργειών που οι εταιρείες προμήθειας επιβάλλουν.

Σε κοινωνική ομηρεία με τη συρρίκνωση της αγροτικής κοινωνίας λόγω των οικονομικών αδιεξόδων, της απαξίωσης και τους αποκλεισμού του αγρότη στο χωράφι που οι διακινητές των προϊόντων επιβάλλουν.

Από τη μια χρησιμοποιούν τον αγρότη για να διακινήσουν τεράστια ποσά που θα καταλήξουν στα ταμεία των εταιρειών τους και από την άλλη συγκροτούν πολιτικές “αλληλεγγύης” δίνοντας ψίχουλα στους οικονομικά εξοντωμένους.


Η πολιτική των επιδοτήσεων είναι ο θάνατος του μικρού παραδοσιακού αγρότη

Το μεγάλο κομμάτι των επιδοτήσεων αφορά εταιρείες τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων, μεγαλο-καλλιεργητές χιλιάδων στρεμμάτων, ακόμη και κατασκευαστικές εταιρείες εγκαταστάσεων και υποδομών. Αυτές που εισπράττουν οι αγρότες καταλήγουν πάλι στις προμηθευτικές εταιρείες αγροεφοδίων από τις οποίες εξαρτώνται οι κατευθυνόμενες καλλιέργειες. Το πρότζεκτ μιας ή πολλών τέτοιων εταιρειών έγινε πολλές φορές ο λόγος επιλογής της μιας ή της άλλης καλλιέργειας. Οι μελέτες για την εισαγωγή και ανάπτυξη μιας καλλιέργειας στηρίχτηκαν συνήθως σε αυθαίρετα οικονομικά δεδομένα. Οι αγρότες πάντα σύρονταν πίσω από αυτούς τους κεντρικούς σχεδιασμούς με αποτέλεσμα την υπερχρέωσή τους και το καλλιεργητικό αδιέξοδο.

Η πολιτική των επιδοτήσεων και των κεντρικά σχεδιαζόμενων καλλιεργειών αναπτύσσει τη μεγάλη, εντατική και βιομηχανοποιημένη καλλιέργεια που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο από μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις με τις οποίες θα ασχοληθούν προφανώς κάθε είδους επιχειρηματίες και όχι φυσικά ο μικρός αγρότης.

Η επιβίωση και η αυτονομία των αγροτών είναι το μεγάλο και μακροπρόθεσμο κοινωνικό κέρδος

Η κοινωνία θα πρέπει να αντιληφθεί (οι έμποροι, οι τεχνίτες, οι υπάλληλοι, όλοι) ότι η αυτόνομη παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, η απεξάρτησή της από τα οικονομικά λόμπι είναι απεξάρτηση όλων από αυτά. Είναι απεξάρτηση της ίδιας της κοινωνίας, αφού τα αγαθά που παράγονται θα καταλήξουν σε αυτή.

Έτσι το αγροτικό ζήτημα δεν μπορεί παρά να είναι ζήτημα όλων. Οι κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής, το μητρώο αγροτικών επιχειρήσεων, η οργάνωση της κρατικής παρέμβασης στη λειτουργία της αγοράς, η θέσπιση συνταγολογίου για φυτοφάρμακα είναι μέτρα που το πολιτικό σύστημα προωθεί για τη δική του διάσωση ως διεκπεραιωτή των οικονομικών συμφερόντων που υπηρετεί. Πρόκειται για πολιτικές που αφορούν όλη την κοινωνία επειδή οι αγρότες δεν είναι απλώς μια επαγγελματική τάξη. Αγρότης μπορεί να είναι ο καθένας που το επιθυμεί και όταν το επιθυμεί. Η απόλυτη καταγραφή που επιχειρείται θα θέσει εκτός παραγωγής χιλιάδες αγρότες που κάνουν κι άλλη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, θα θέσει εκτός παραγωγής την κοινωνία οδηγώντας την στην απόλυτη εξάρτηση. Θα πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα γεωργικής ενασχόλησης από μεγαλο-γιατρούς, μεγαλο-δικηγόρους, μεγαλο-επιχειρηματίες που με τα κεφάλαιά τους αγοράζουν γη και αναπτύσσουν καλλιέργειες μειώνοντας το εισόδημα των αγροτών.

Ενάντια στην κεντρική πιστοποίηση

Η αποσύνδεση της διαδικασίας παραγωγής από την καθυπόταξη στους ιδιωτικούς οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης και τις αντίστοιχες υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης (ΟΠΕΓΕΠ) είναι η βάση για να μπορέσει ο αγρότης να βρει τον δικό του δρόμο στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης στην κοινωνία. Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δημιουργία μιας σύγχρονης αγροτικής συνείδησης οργανώνοντας την κοινωνική εμπιστοσύνη ως αντίβαρο και ως εγγύηση της πραγματικής διασφάλισης της ποιότητας και πιστότητας των γεωργικών προϊόντων.

Απεξάρτηση από την κρατική και κομματική κηδεμονία

Οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα λειτούργησαν ως διεκπεραιωτές των κεντρικών σχεδιασμών για τη γεωργία και ως διαχειριστές χρημάτων ρουσφετολογικού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης πρόσκαιρων αναγκών. Μοιραία οδηγήθηκαν στη χρεωκοπία συμπαρασύροντας χιλιάδες αγρότες σε έναν φαύλο κύκλο απελπισμένων κινήσεων. Όταν οι συνεταιρισμοί ξεκινούν από τα πάνω, από το κράτος δηλαδή ή το κόμμα, δεν μπορούν να έχουν άλλη κατάληξη. Όταν το άτομο δεν διασφαλίζει αυτό το ίδιο την απόφαση του συνεταιρισμού αλλά και την εκτέλεση της απόφασης και αναλαμβάνει ο κομματικός επιτετραμμένος ή ο άνθρωπος του βουλευτή, τότε δεν υπάρχει καμιά απολύτως διασφάλιση. Ο αγροτικός συνδικαλισμός, ελεγχόμενος από τα πολιτικά κόμματα, αρκέστηκε στο να διεκδικεί αυτά που η κάθε κυβέρνηση υποσχόταν, οδηγώντας την αγροτιά στη ζητιανιά σε μια αγορά - ρουλέτα με στημένο κρουπιέρη.

Το νέο μοντέλο συνεργατισμού, ο σύγχρονος αυτόνομος συνδικαλισμός

Είναι πολλοί οι αγρότες που ήδη απορρίπτουν τα συνδικαλιστικά όργανα και προκαλούν ανοιχτές συνελεύσεις με άμεση δημοκρατία και χωρίς πάτρωνες. Η λαϊκή συνέλευση στο μπλόκο του Ισθμού πέρσι, η συνάντηση των αγροτών στις Ρίζες της Αρκαδίας, η συνάντηση στην Κατούνα της Αιτ/νίας, οι ανεξάρτητες συνελεύσεις στα περισσότερα από τα φετινά μπλόκα είναι ο καινούργιος αέρας που πνέει στον αγροτικό κόσμο. Ανοιχτές συνελεύσεις χωρίς κομματικούς καθοδηγητές είναι η σύγχρονη πρόταση και φαίνεται να έχει τέτοια δυναμική ώστε να βάλει στη γωνία τα κόμματα και τα διάφορα συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Μπορεί οι συνεταιρισμοί να ταυτίστηκαν με τη ρεμούλα και τη χρεωκοπία, όμως χωρίς συνεργασία δεν μπόρεσε ποτέ καμιά κοινωνική δύναμη να επιβιώσει. Το νέο μοντέλο συνεργατισμού έρχεται και αυτό από την ίδια τη συμπεριφορά αγροτών με συνείδηση, όχι συντεχνιακή αλλά με βάση την κοινωνική αλληλεγγύη σε γνωστικό και οικονομικό επίπεδο. Διεπαγγελματικές ελεύθερες ενώσεις αγροτών, γεωπόνων, ειδικών τεχνολόγων, καταναλωτών, σε τοπικό επίπεδο, με αντικείμενο τον τοπικό γεωργικό σχεδιασμό και την οριζόντια διακίνηση των προϊόντων. Ό,τι ήταν να δώσει το πολιτικό σύστημα το έδωσε και μάλιστα με τον πιο καταστροφικό και αδιέξοδο τρόπο. Καιρός να γνωρίσουμε τις δικές μας δυνάμεις και να αναμετρηθούμε με τους αυθαίρετους οργανισμούς σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Οργανισμοί που διαχειρίζονται το 50% περίπου του προϋπολογισμού της Ε.Ε. με μια ζυγαριά που πάντα γέρνει στην πλευρά των εταιρικών οικονομικών λόμπι και των μεγαλο-καλλιεργητών.

Από το αδιέξοδο στην επανασυγκρότηση

Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει σήμερα έχουμε καθήκον να αναστοχαστούμε: οδηγηθήκαμε σε αυτό επειδή αφήσαμε τις ζωές μας στα χέρια άλλων. Στα χέρια των εκάστοτε κυβερνήσεων, στα χέρια μιας οικονομικής διάρθρωσης που στόχο είχε να γεμίζει ξένα πορτοφόλια. Από αυτούς, δηλαδή από τις εταιρείες, τους συνεταιρισμούς, τα κόμματα, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε τίποτε. Έχουμε ακόμη στα χέρια μας τη γη, την τεχνογνωσία, τη γνώση της παράδοσης. Έχουμε με λίγα λόγια τη δύναμη. Τη δύναμη του ατόμου, τη συλλογική δύναμη της κοινωνίας.

Να συνεχίσουμε να κρατάμε τους δρόμους μέχρι να εξασφαλίσουμε τις αποζημιώσεις (και όχι ενισχύσεις όπως τις λένε) που μας οφείλουν λόγω του αδιεξόδου στο οποίο μας έχουν φέρει.

Να διαγραφούν τα χρέη των μικρομεσαίων αγροτών: πρόκειται για χρήματα που έχουν εισπράξει οι εταιρείες αγροεφοδίων.

Να επιστραφεί ΦΠΑ 15% και όχι τα ψίχουλα που υπόσχονται.

Να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι με την αποπομπή των μεγαλοεπιχειρηματιών - αλεξιπτωτιστών “αγροτών”.

Καμιά εμπιστοσύνη στις «φιλοαγροτικές» προτάσεις της κ. Μπατζελή για “νέου” τύπου συνεταιρισμούς.

Είμαστε με τα μπλόκα της αντίστασης και όχι του κομματικού συμβιβασμού.

Να συνεχίσουμε τη ζωή μας στα χωράφια με νέα πνοή, νέα σχέδια που αυτή τη φορά θα καταστρώσουμε μόνοι μας, μέσα στις κοινότητες που ζούμε, με τις τοπικές κοινωνίες μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αγροτών
Από avgi.gr

8 σχόλια:

  1. "Τα μπλόκα των αγροτών είναι μπλόκα της κοινωνίας" λεει το αρθρο.

    Τα μπλοκα των αγροτων ειναι μπλοκα κακομαθημενης μεριδας πολιτων που τοσα χρονια απομιζουν χρημα απο το κρατος.

    Δεν υπαρχει αγροτικο χωριο στην θεσσαλία που να μην είναι τιγκα στις μερσεντες και τα καγιεν.

    Τοσα χρονια οι αγροτες μολυνουν ανεπανορθωτα την γη και τον υδροφορο οριζοντα με καταχρηση φυτοφαρμακων.

    Τοσα χρονια οι αγροτες μαζευουν την παραγωγη σε αθλιες αποθηκες και περιμενουν με σταυρωμενα χερια να ερθουν σαν απο μηχανης θεοι οι χοντρεμποροι να αγορασουν την παραγωγη. Τους κατηγορουν οτι αισχροκερδουν. Αλλα και οταν δεις παραγωγο στην λαικη, κι αυτος εχει τιμη σαν του χοντρεμπορου και παραπανω.

    Τα εισαγωμενα ειναι τελειας εμφανισης και ποιοτητας, ενω οι δικοι μας δινουν χαλια προιοντα και αν τους πεις κατι για το προιον λενε οτι ειναι δηθεν φυσικο, βιολογικο η δεν ξερω κι εγω τι αλλο, ενω ολοι ξερουν οτι ειναι τιγκα στο φαρμακο.

    Πουθενα στο κοσμο οι αγροτες δεν εχουν ενα πανακριβο τρακτερ ο καθενας. Τα αγοραζουν συνετερικα. Αρα παλι μιλαμε για σπαταλη.

    Επισης πουθενα στον κοσμο δεν κλεινουν τους δρομους καταχρηστικα, δημιουργοντας προβληματα σε αλλους κλαδους.

    Αν η κυβερνηση ενεργοποιησει τον νομο που κρινει παρανομη και καταχρηστικη μια τετοια κινηση, θα φταιει το κακο κρατος.

    Η ελευθερια καποιου (αγροτη) σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου (οι υπολοιποι κλαδοι).

    Και μας εχουν καταπατισει την ελευθερια προ πολλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω τους κατηγορησε η κυβερνηση για αντιπατριωτισμο ενω το να εισαγεις σκορδα λεμονια πατατες κ.τ.λ. απο Κινα Τουρκια ειναι ακρως πατριωτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε "εμποράκο" καλώς ήρθες στην παρέα μας.
    Αναρτήσαμε το παραπάνω κείμενο με κεντρική σκέψη όχι τόσο την συμφωνία μας με τα γραφόμενα, αλλά περισσότερο για την ενημέρωση για την ύπαρξη αυτής της άποψης.

    Από εκεί και πέρα σε αυτά που γράφεις για τους αγρότες θα ήθελα να σου επισημάνω κάποια σημεία.
    Όλοι διεκδικούν χρήματα απο το κράτος με διάφορους τρόπους.
    Δες όμως ποιοι τα παίρνουν, οι τράπεζες και οι οικονομικά ισχυροί.
    Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες μένουν μόνο με την φασαρία γιατί οι κυβερνήσεις τους έχουν μόνιμα αδικημένους.

    Χρησιμοποιείς ένα παράδειγμα για τους αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά δεν το χρησιμοποιείς για τον τόπο μας. Ο λόγος είναι απλός οι τιμές του λαδιού και των κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγουμε είναι απαγορευτικές στο να ζήσει ο αγρότης με αυτές.
    Το μόνο που σώνει την περιοχή είναι οτι είναι κοντά στην πρωτεύουσα και οι αγρότες εκτός απο παραγωγοί είναι και έμποροι των προϊόντων τους αποκομίζοντας υψηλότερες τιμές απο το να τα έδιναν σε κάποιον έμπορα.
    Το ίδιο συμβαίνει και για την υπόλοιπη ελλάδα οι αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια.

    Το πρόβλημα είναι ότι την ελευθερία μας δεν την εμποδίζουν οι αγρότες, αν ήταν αυτό θα λυνόταν γρήγορα. Το πρόβλημά μας είναι οτι μας αναγκάζουν να εφαρμόζουμε μια πολιτική που οδηγεί σε πλεονάσματα τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και την δικιά μας σε ελλείμματα.
    Το πρόβλημα είναι ότι όλους μας έχουν βάλει να δουλεύουμε για τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς και μόλις τους τελειώνουν τα χρήματα στα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους. βάζουν τα κράτος με τα χρήματά μας, να τους χρηματοδοτήσει και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αγροτες φιλε Εμπορακο καλα κανουν και διεκδικουν αυτα που διεκδικουν.Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε.Αν καταλαβα ισως εχεις και εσυ καταστημα οποτε εχεις καταλαβει πλεον τι σημαινει σταυρος του μαρτυριου.Εδω στην Ιτεα τα 9 στα 10 μαγαζια δεν ξερουν που χρωστανε.ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ,κ.τ.λ.Εχω χρονια στο πεζοδρομιο, εχω περασει πολλα και πιστεψε με εχω αρχισει να μην τα βλεπω καλα τα πραγματα.Ολη η ουσια ειναι σε αυτο που εγραψε πριν το ιτεανετ οτι πια εργαζομαστε για τους τοκους των τραπεζων , η θηλεια σφιγγει καθε μερα και εχουμε γινει φοβισμενοι ΔΟΥΛΟΙ.Ολοι φοβουνται και κανεις δεν ελπιζει σε τιποτα.Αυριο θα μπει η εφορια στο μαγαζι σου και θα σε στησει στα 10 μετρα οπως επι τουρκοκρατιας εκαναν πλιατσικο στο κοσμακη.Δεν εχει αλλαξει τιποτα. Ξεροκοματο,φοβος,ελεγχος και σκλαβια στις τραπεζες και στο ΄΄δικαιο΄΄ συστημα πληρωμενων πολιτικων και δημοσιογραφων.Ιτεανετ καλο θα ηταν με καποιο τροπο τα θεματα με αρκετα σχολια να επανερχονται παλι απο την αρχη ωστε να μην ΄΄χανονται΄΄,. avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μην χάνονται τα θέματα που έχουν μεγάλο αριθμό σχολίων, τοποθετήσαμε στα δεξιά μια εφαρμογή που λέγεται "πρόσφατα σχόλια" από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε πιο εύκολα την συζήτηση.
    Αν κάποιο θέμα είναι σημαντικό επενέρχεται ούτως ή άλλως στην επικαιρότητα, αν έχετε να μας προτείνετε κάτι άλλο, γράψτε το για να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άυτο που λεω ειναι οτι οι αγροτες εχουν δικιο, αλλα πολυ πιο μικρο απο οσο θελουν να μας δωσουν να καταλαβουμε.

    Και στο κατω κατω τους ανεχομαστε τοσες εβδομαδες, ως εδω η καταχρηση ελευθεριας!

    Αν μαζευτουμε 100 εμποροι και κλεισουμε τον δρομο ουτε μια μερα δεν θα μεινουμε εκει, θα μας συλλαβουν αμεσως.

    Στους αγροτες γιατι υπαρχει τετοια ανοχη αραγε;

    Ειναι καλυτερα συνδικαλισμενοι;

    Οσο για τους αγροτες της περιοχης μας ελαχιστοι ειναι αποκλειστικα αγροτες και δεν μπορουμε να τους συγκρηνουμε με τους αγροτες αλλων περιοχων που δεν εχουν αλλο εισοδημα.

    Ειμαι στο εμποριο και αντιμετωπιζω προβληματα κι εγω αλλα δεν καταπαταω τα δικαιωματα των αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Iteenet ισως να μπορουσε το καθε θεμα να επανερχεται στην κορυφη μετα το σχολιασμο του ωστε αυτο που κεντριζει το ενδιαφερον πιο πολυ να ειναι πανω πανω αναλογα με τον αριθμο των σχολιων που δεχεται.Παμε τωρα λιγο παρακατω.Διαιρει και βασιλευε λεγανε, το ιδιο κανουν τωρα και οι φωστηρες της εξουσιας.Εχουν καταφερει να στρεψουν ολους εναντιων ολων.Τον ιδιωτικο υπαλληλο εναντι στον δημοσιο γιατι ο ενας παιρνει 700 και ο αλλος 1100,τον καταστηματαρχη εναντι του ελευθερου επαγγελματια γιατι τον πρωτο οποτε θελει μπαινει η εφορια στο μαγαζι του και τον γονατιζει, ενω τον δευτερο αντε να τον βρεις, αγροτες εναντι εμπορων κ.ο.κ.Μας εχουν βαλει στο ιδιο καζανι και μας ανακατευουν μεχρι να λιωσουμε.Επαγγελματιες πολιτικοι και δημοσιογραφοι των 300.000 ευρω προσπαθουν να μας πεισουν οτι πρεπει ολοι εμεις να πληρωσουμε το μαρμαρο και να δεχθουμε μειωση μισθων, συνταξεων και αυξηση της φορολογησης των μικρων μαγαζιων.Λες και νομιζουν οτι μας περισευουν.Αν μας περισευαν δεν θα εκανε η καθηγητρια με 2 παιδια και το μαγαζι του ανδρα της χρεωμενο,
    ιδιαιτερα για να τα φερει βολτα ουτε ο αστυνομικος θα΄'εβαζε' νυχτερια για βγαλει 100 ευρω παραπανω να πληρωσει τα φροντιστηρια του παιδιου του, ουτε μαγαζατορας θα δουλευε το βραδυ σε ταβερνα.ΚΑΝΕΝΑΣ απο εμας δεν πηρε μιζες για τους ολυμπιακους αγωνες,ΚΑΝΕΝΑΣ απο εμας δεν εφαγε τα λεφτα απο προμηθειες οπλων,φαρμακων,δημοσιων εργων,συστηματων ασφαλειας,διοδια κ.τ.λ.π\Περναμε δυσκολες μερες , κλειστε τις τηλεορασεις,βγειτε εξω,στηριξτε ο ενας τον αλλον, ψωνιστε απο τη γειτονια σας, απο το νομο μας η φωκιδα μια πατριδα ειμαστε ,πειτε καλημερα χαμογελαστε κι ας αντισταθουμε ολοι μαζι ενωμενοι σ΄αυτα που θελουν να περασουν.Ο μισθος του υπαλληλου που θελουν να μειωσουν ή τη συνταξη του συνταξιουχου θα λειψει απο ολη την αγορα.Μια αλυσιδα ειμαστε. avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με το ερώτημα του "εμποράκου" για το κλείσιμο των δρόμων, η απάντηση είναι ότι χτυπιούνται όσοι κλείνουν τον δρόμο από τους κυβερνώντες, μόνο όταν πιστεύουν ότι θα κερδίσουν από μια τέτοια ενέργεια.
    Αν φοβούνται οτι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θα λύσει, τότε δεν χτυπάνε ούτε τους αγρότες, ούτε τους εμπόρους ούτε ακόμα και κάποιες περιθωριακές ομάδες σε κάποιες περιπτώσεις.
    Οι αγρότες πληρώνουν την κρίση όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.
    Αυτήν την κρίση την αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής με την επιβολή της απογοήτευσης μέσω των δημοσιευμάτων και των διασπαστικών κινήσεων σε όλη την κοινωνία και όχι με την καταστολή γιατί αυτή προκαλεί οργή και η οργή μπορεί να προκαλέσει ξέσπασμα ανεξέλεγκτο.

    Φίλε "avalon" σε καλωσορίζουμε και σένα στην παρέα και συμφωνούμε απόλυτα με τον σχολιασμό σου.
    Για το τεχνικό θέμα των δημοσιεύσεων, αν επανέρχεται στην κορυφή κάθε δημοσίευση μετά απο κάποιο σχόλιο, τότε πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρχουν πολλά σχόλια σε μία ανάρτηση, με αποτέλεσμα η σελίδα να γίνεται μονοθεματική και οι υπόλοιπες ειδήσεις να περνούν απαρατήρητες.
    Ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον και για τις υποδείξεις. Ψάχνοντας κάτι θα βρίσκουμε κάθε φορά για να διορθώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή