Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ανακάλυψαν την Άμφισσα του Καρναβαλιού

Πληρότητα 100% για την Καθαρά Δευτέρα γνωρίζει η Άμφισσα

Η Άμφισσα τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες, καθώς όσοι βρεθούν εκεί, απολαμβάνουν στιγμές ηρεμίας και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων. Φέτος όμως η δίκη εκεί για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο στην δίκη, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως λένε οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, έκαναν την πόλη πρώτη επιλογή για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της πόλης είναι γεμάτα, ενώ ημέρες δόξας γνωρίζουν και τα ξενοδοχεία των γύρω περιοχών, καθώς οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από τα 50 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 80 ευρώ. Όλοι θέλουν να δουν τη μικρή πόλη που τράβηξε πάνω της τους προβολείς της δημοσιότητας και να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο με τα παραδοσιακά έθιμα των Αποκρεών. Το τελευταίο Σάββατο των Αποκρεών αναβιώνει το έθιμο του «Στοιχειού της ... Χάρμαινας», το οποίο περιδιαβαίνει τα σοκάκια της παλιάς πόλης και προσφέρει την προστασία του στους ταμπάκηδες της περιοχής.

Φυσικά κανείς δε φεύγει από την Άμφισσα, χωρίς να δοκιμάσει κάποιο από τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως είναι η ελιά γλυκό του κουταλιού. Οι κάτοικοι της περιοχής καμαρώνουν, γιατί όπως λένε, βρίσκονται στην καρδιά της Ρούμελης και αυτό σημαίνει, ότι ξέρουν να προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους.
Από alphatv.gr
Μετά απο αυτά τα δημοσιεύματα ελπίζουμε να δούμε να ξεθαρέψει ο ιδιοκτήτης και να επιτρέψει να γεμίσει και το μοναδικό ξενοδοχείο της Άμφισσας, γιατί παραλίγο να γίνει ...έκθεση λαμαρινών και σιδηρικών την προηγούμενη περίοδο.
Καλές απόκριες να χουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου