Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μυτηληναίος απολύει συνδικαλιστές

Κεραυνός εν αιθρία για τους εργαζόμενους στη ΜΕΤΚΑ η απόλυση τριών εργαζομένων στο όνομα της κρίσης αλλά στην πραγματικότητα λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπως καταγγέλλει η επιτροπή αλληλεγγύης. Για συμπαράσταση βρέθηκαν εκεί και μέλη του σωματείου του Αλουμινίου απο την παράταξη Ανεξάρτητοι. (ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που τιμούν την συνδικαλιστική ιδιότητα!)
Σύμφωνα με το ιστολόγιο Ο εργάτης:
"Με πρωινή συγκέντρωση έξω από τη πύλη του εργοστασίου αλληλέγγυων συνδικαλιστών/παρατάξεων/οργανώσεων/συλλογικοτήτων και αντίστοιχα το ... μεσημέρι, αποφασίστηκε απεργία στις 18/2.
Η απόφαση των εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ επικύρωσε την απόφαση για απεργία που είχε πάρει νωρίτερα η διοίκηση του ΕΚΒ για τις 18/2.
Η ψηφοφορία έληξε με ψήφους 6ο υπέρ και 11 κατά ενώ πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν εμφανίστηκαν για εργασία με προτροπή (?) της εργοδοσίας.
Το ΕΚΒ είχε λάβει την απόφασή του πριν τη προγραμματισμένη συγκέντρωση, ενω ακόμα και ο δήμαρχος της Ν. Ιωνίας εμφανίστηκε διαμαρτυρόμενος για τις απολύσεις των εργατών. Ο λόγος προφανής καθώς δήμαρχοι νομάρχες και βουλευτές και το ΕΚΒ έτρεχαν προ μηνών για να αναλάβει δουλειές η ΜΕΤΚΑ και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.
Συνδικαλιστές από την Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) την παράταξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ παρεβρέθηκαν στη συνάντηση με το σωματείο και το ΕΚΒ αν και στην αρχή τους απαγορεύτηκε η είσοδος από τη διοίκηση του ….σωματείου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη ήταν εκεί αλλά δεν κατάφερε να μπει γιατί της απαγορεύτηκε η είσοδος."
Από Βοιωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου