Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

65 χρόνια απο την Συμφωνία της Βάρκιζας

12 Φλεβάρη 1945 υπογράφεται Η συμφωνία της Βάρκιζας



και ένα τραγούδι -κριτική της ιστορίας της Αριστεράς και της σημερινής κατάστασης απο τα ένα νεολαιίστικο χώρο.
Μετά από 65 χρόνια ένας ακόμα Παπανδρέου σε διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Τραπεζίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το έργο αυτό όμως δεν κρίθηκε ακόμα.
Τις διαπραγματεύσεις θα τις κερδίσουν όχι η κυβέρνηση αλλά οι εργαζόμενοι.

6 σχόλια:

  1. Γιατί σπέρνετε το μίσος εξυμνώντας τους κατσαπλιάδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι οτι είναι ένα έντονα φορτισμένο βίντεο φτιαγμένο φτιαγμένο από φοιτητές την εποχή του άρθρου 16 και των κινητοποιήσεων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο.
    Για το θέμα των Δεκεμβριανών λέμε τα εξής: οι Εγγλέζοι με ισχυρότατο στρατό (απο την Ινδία οι περισσότεροι) και με την βοήθεια των παλιών συνεργατών των Γερμανών (αστυνομία, απελευθερωμένοι δοσίλογοι), με τανκ και αεροπορία "ελευθέρωσαν" την Αθήνα από τους Έλληνες.
    Με τον ίδιο τρόπο που "ελευθέρωσαν" το Ιράκ που "ελευθέρωσαν" και το Αφγανιστάν οι δυτικοί στις μέρες μας.
    Οι αναλογίες είναι ο ίδιες, πάντα το κάνουν με τον ίδιο τρόπο, μερικοί πολιτικοί διορίζονται απο τον στρατό κατοχής σαν πρωθυπουργοί, πρόεδροι ή ότι άλλο και κατόπιν χτυπιέται ο κόσμος και όσοι αντιστέκονται.

    Εμείς αυτούς θεωρούμε κατσαπλιάδες και όχι τον λαό που αντιστάθηκε.
    Αυτοί ληστεύουν απο τότε τον πλούτο του τόπου μας, αυτοί είναι που σήμερα ζητάνε να τους ξαναπληρώσουμε.
    Επειδή την ίδια "απελευθέρωση" πρόσφερε και ο Στάλιν στην ανατολική Ευρώπη , αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.
    Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται ενάντια σε αυτούς τους κατσαπλίαδες που ακόμα διαφεντεύουν το πορτοφόλι και την ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε ειναι ωραίος ο Άρης !
    το γεγονός με τον Ψαρρό να μην γινόταν και οι κόντρες με το 5/42 ... αλλά την ιστόρια την γράφουν οι νικητές παντα σωστά?
    και ξεχνάμε του Ράλληδες και βρίζουμε αυτούς που πολέμισαν τους Γερμανους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...αληθεια,υπηρξαν νικητες;εγω μονο
    χαμενους ξερω απο αυτη την κατασταση,
    εμας ολους τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαίως υπήρξαν νικητές:
    Οι μαυραγορίτες κι οι δωσίλογοι που φτιάξαν περιουσίες στην πλάτη των πεινασμένων, οι γερμανοτσολιάδες που γίναν κράτος εν κράτει και κάναν τα αίσχη, τα κοράκια που φάγαν τις βρετανικές λίρες, τα κοράκια που φάγαν την αμερικάνικη βοήθεια, το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που επανήλθε δριμύτερο, το νέο φασιστικό στρατιωτικό κατεστημένο που δημιουργήθηκε σαν συνέχεια της 4ης Αυγούστου και του Εμφυλίου, γενικά όλος ο απόπατος.
    Χαμένοι το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού (δεξιοί,αριστεροί,βασιλικοί, κεντρώοι,βενιζελικοί)που μείναν πάλι με τις ελπίδες για ένα πιο δίκαιο κόσμο που θα μπορούσαν επιτέλους ν' ανασάνουν.
    Ευτυχώς η μέρα αυτή άργησε μόνο 30 χρόνια και με νέες θυσίες και νέους αγώνες απολαμβάνουμε σήμερα εμείς λίγη απ' τη δημοκρατία(την κουτσή έστω) που ονειρευτήκαν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας.
    Προσοχή όμως:
    Η ελευθερία (κοινωνική,πολιτική, οικονομική,εθνική,προσωπική) ποτέ δεν χαρίζεται.
    Κατακτιέται με καθημερινούς αγώνες και τη στάση ζωής του καθενός μας κι όλων μαζί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν έχετε πληροφορίες για τον Ευθύμιο Δεδούση που έχουμε το άγαλμά του στην Ιτέα, θα ήταν καλό να τις στείλετε να κάνουμε και γι αυτόν ένα άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή