Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Όταν βρέχει στάζει νερά το μουσείο των Δελφών


Αυτό αντικρίζει ο επισκέπτης στο μουσείο Δελφών. Όταν βρέχει στάζουν νερά στις αίθουσες και οι τουρίστες το βλέπουν. Μετά βίας προχθές μπορέσαμε και τραβήξαμε το Video για να το δημοσιεύσουμε και όταν μας είδαν μας πέταξαν έξω.

Καμαρώστε

Ενεργοί Πολίτες Φωκίδας

Σύνδεσμος Ενημέρωσης

Δείτε τα βίντεο:...


4 σχόλια:

  1. Και σε αρκετούς σταθμούς του μετρό όταν βρέχει... στάζει! Αν προλάβετε να βγάλετε φωτογραφίες, προλάβατε, αλλιώς οι σεκιουριτάδες σας κυνηγάνε... Δεν το ξέρετε ότι σε κάθε μεγάλο έργο που συγκεντρώνεται πλήθος ατόμων από όλο τον κόσμο, πρέπει να δείχνουμε το ταπεραμέντο μας; Αν δεν στάζει στο μουσείο ή στο μετρό, πώς θα δικαιολογούν επιπλέον αμοιβές οι εταιρείες καθαρισμού και πώς θα επιβιώσουν οι τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες πρέπει να βγάλουν επιπλέον χρήμα από τις προμελέτες και τις μελέτες; Γι' αυτό βουλιάζουμε σαν χώρα, επειδή βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Αν και αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά, σκεφθείτε πόσα αντίστοιχα συμβαίνουν σε όλη τη χώρα και πόσο χρήμα βάζουν στις τσέπες τους μεγαλοκαρχαρίες που δρουν εναντίον όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο μουσείο στους Δελφούς, αποτελούμενο από δύο πτέρυγες, οικοδομήθηκε το 1903 σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Tournaire, με δωρεά του ευεργέτη Α. Συγγρού, για να στεγάσει τα ευρήματα της μεγάλης γαλλικής ανασκαφής, που είχε αρχίσει το 1892.
    Το 1958 αποφασίσθηκε πλήρης ανανέωση και τα έργα άρχισαν το καλοκαίρι του 1958, βασισμένα σε σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού. Δίπλα στο μουσείο οικοδομήθηκαν εργαστήρια αποθήκες και γλυπτών, αγγείων και αρχιτεκτονικών μελών. Η επανέκθεση των αρχαίων διήρκεσε από το 1960 ως το 1963. Το 1975 το μουσείο εμπλουτίστηκε με τα χρυσελεφάντινα αντικείμενα που βρέθηκαν στις ανασκαφές στην Ιερά Οδό.
    Η τελευταία μεγάλη ανακαίνιση του μουσείου πραγματοποιήθηκε το 1997-2001 σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές του αντισεισμικού κανονισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού . Κατά τα έτη 2002-2004 έγινε η ανακαίνιση του Παλαιού Τμήματος του Μουσείου καθώς και η νέα στεγανοποίηση της στέγης και του δώματος του Μουσείου. Προφανώς το περιστατικό που αναφέρεται είναι προγενέστερο του Φθινοπώρου 2009 όταν επισκευάστηκε μικρό τμήμα της στέγης που είχε παρουσιάσει πρόβλημα η κολλητική ουσία της σιλικόνης. Αυτά για ενημέρωση όσων ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Το Μουσείο Δελφών είναι παγκοσμίως γνωστό και τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται είναι αυτά που παρουσιάζονται και στα σπίτια μας και δεν χρήζουν δημοσιότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση φίλε ανώνυμε, αλλά όταν βλέπουμε πλαστικούς κουβάδες να μαζεύουν τις στάλες μέσα στα μουσεία, νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
    Το βίντεο μας το έστειλαν και το δημοσιεύσαμε, γιατί δεν το θεωρήσαμε ασήμαντο.
    Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο της βιντεοσκόπισης, σε αυτό πρέπει να απαντήσουν αυτοί που έκαναν την λήψη , πάντως όποτε και να έγινε η λήψη το θέαμα δεν είναι ωραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι απαραδεκτο 6 χρονια μετα την πληρη ανακαινηση του μουσειου να παρουσιαζονται τετοιες εικονες, αν και απο οσο ξερω απο την αρχη αυτης της ταχα ανακαινισης υπηρξαν τετοιου ειδους προβληματα. το υππο θα επρεπε κατα την γνωμη μου να μηνυσει ολους αυτους τους υποτιθεμενους αρχιτεκτονες, μηχανικους κτλ που τα πηραν χοντρα για να φτιαξουν ψευτικες αηδιες!! οσο για τον κουβα, πραγματι ειναι ότι πιο αντιαισθητικο & θα ηταν προτιμοτερο να εκλειναν την αιθουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή