Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το πρόγραμμα της " Νύχτας των στοιχειών" στην Άμφισσα

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

« Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ»

Παρασκευή 12-02-2010, ώρα 8.00 μ.μ

Οι προετοιμασίες της εκδήλωσης ξεκινούν στον Παραδοσιακό Οικισμό της Χάρμαινας όπου θα γίνει η κατασκευή ενός Στοιχειού με τη συμμετοχή του κόσμου, απολαμβάνοντας Σαλωνίτικους μεζέδες, κρασί και τραγουδώντας αποκριάτικα τραγούδια με ζωντανούς παραδοσιακούς ήχους … ποιος ξέρει, ίσως δούμε το Στοιχειό, να βγαίνει μέσα από τα λιθόστρωτα σοκάκια…

Σάββατο 13-02-2010

ώρα 5.00 -7.45 μ.μ - Στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι όπου ντύνονται και βάφονται για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

ώρα 7.00 μ.μ - Άναμμα φωτιών έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου με μουσικά ακούσματα από κλαρίνο, πίπιζες, νταούλια και ζουρνά.



ώρα 8.00 μ.μ. - Οι Συμμετέχοντες στην εκδήλωση ξεκινούν από το Εικαστικό Εργαστήρι, περνούν από τα στενά της Παλιάς πόλης και φτάνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.



ώρα 8.30 μ.μ. - Γίνεται συσκότιση στην Πλατεία Κεχαγιά και ξεκινά η μεγάλη



«ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ», αναμονή του Στοιχειού της Χάρμαινας που κατεβαίνει από τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου μαζί με τα ξωτικά … και ξεκινά η πάλη των Στοιχειών!



Κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης στα περίπτερα του Δήμου προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά,ελιές κρασί, τσίπουρο και γλυκά. Ακούγονται παραδοσιακοί ήχοι από κλαρίνο, πίπιζα, νταούλι και ζουρνά. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει STREET-TOMARIA MUSIC- PARTY από τους DGs ΜΠΑΚΑΛΑΚΟ-ΤΑΛΑΝΤΗ. Επίσης σε περίπτερο του Εικαστικού Εργαστηρίου θα διατείθονται χειροποίητες κατασκευές, σκίτσα Στοιχειού, μάσκες, καπέλα, κ.α από τους μαθητές του.


Δείτε το άρθρο που γράψαμε πέρυσι για το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου