Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΔΕ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2009, 25 μαθητές και 3 καθηγητές της Δευτερο-βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας (από τα Γεν. Λύκεια Άμφισσας, Ιτέας, Γαλαξειδίου, Ερατεινής και Λιδορικίου και Ευπαλίου) είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, προσκαλεσμένοι του, για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Euroscola 2009.
Στη διάρκεια της ειδικής αυτής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 600 μαθητών από 21 χώρες της Ε.Ε., οι μαθητές του νομού μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα, να περιηγηθούν τους χώρους του Ευρωπαϊκού ναού της Δημοκρατίας, να έλθουν σε επαφή με τους άλλους Ευρωπαίους συνομηλίκους τους και να ανταλλάσσουν απόψεις, να ενημερωθούν από υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, ευρωπαϊκά και παγκόσμια, που ... συζητούνται στις επιτροπές και την ολομέλειά του.
Μάλιστα 2 από τις 12 ερωτήσεις που τέθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης στο ημικύκλιο τέθηκαν από μαθητές του Νομού μας.
Η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο συνοδεύτηκε από περιήγηση στην πόλη του Στρασβούργου (βράδυ και πρωί), και στις κοντινές γερμανικές πόλεις (Φράϊμπουργκ, Χαϊδελβέργη, και Μπάντεν-Μπάντεν) στα πλαίσια μιας άρτια οργανωμένης τριήμερης εκδρομής, που διήρκησε από τις 17-20/12/2009, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να γνωρίσουν μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας αυτών των 2 μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης οι μαθητές μας έζησαν για λίγο το εορταστικό κλίμα της προχριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, που επικρατούσε στις πόλεις που επισκέφτηκαν αλλά και να παίξουν με το χιόνι, που είχε πέσει στην περιοχή.
Επέστρεψαν δε με εμπειρίες αξέχαστες, που πολλοί συμμαθητές τους, στο νομό αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα ήθελαν να έχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου