Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η νέα περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος

Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από Κεφαλονιά.
Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο με άριστα και συνέχισε τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε πρώτο πτυχίο (Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάρκετινγκ). Με υποτροφία από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Έρασμος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza» Οικονομία και Εμπόριο. Συνέχισε αργότερα -παράλληλα με την εργασία- σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (International Master in Business Administration για στελέχη επιχειρήσεων στα αγγλικά) λαμβάνοντας τιμητική διάκριση για εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση.
Γνωρίζει άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες : γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και ... χειρίζεται άνετα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο.
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο των κατασκευών με οικονομικό αντικείμενο.
Ξεκίνησε τη δράση της στα κοινά μέσα από εθελοντικές ομάδες και κινήσεις ενεργών πολιτών της Αθήνας. Εξελέγη σύμβουλος το 2002 στο έκτο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας με το συνδυασμό Όμορφη Πόλη του Χ. Παπουτσή Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2004 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α Αθήνας όπου και κατέλαβε την 9η θέση. Στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη 2007 κατέλαβε την 8η θέση.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με συνεχή και συνεπή συμμετοχή σε κλιμάκια, ομιλίες και δράσεις για την αναδιοργάνωση του κινήματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ μετέχει στον τομέα Περιβάλλοντος. Αρθρογραφεί για τα πολιτικά θέματα αλλά και θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που γνωρίζει σε βάθος. Μετέχει σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις εκπροσωπώντας τις θέσεις του κινήματος.
Από Πελασγία

4 σχόλια:

  1. να και μία ενδιαφέρουσα πρόταση.

    κάτι διαφορετικό από τους ξινισμένους, 45αρηδες-50αρηδες, μπούληδες, χαρτογιακάδες που είχαμε συνηθίσει.

    ας ελπίσουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προοπτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρό μου, τι βιογραφικό είν' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλη η επιλογη της κυριας!!Απο τι βλεπω εχει ολα τα προσοντα!! Τι να πρωτοπεις δλδ!! ;) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στο iteanet για το φωτογραφικό υλικό. Super η κυρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή