Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η τρομοκράτηση του κόσμου είναι σοσιαλιστική πολιτική; (Ο κ. Χρυσοχοϊδης και το «δόγμα Μπους»)

Το παρακάτω άρθρο έχει κάποιες απόψεις στις οποίες συμφωνούμε και το τοποθετούμε σαν απάντηση σε κάποια σχόλια που έχουν αναρτηθεί στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μας.

Πέρα από τις αγιογραφίες και τα… σαλιαρίσματα για τον «επιτυχημένο» κ. Χρυσοχοϊδη υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να θέσει και να αναλύσει. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να ξαναδεί την Αθήνα να παραδίδεται στις φλόγες και τους πολιτικούς να μην ξέρουν τι να κάνουν και να δηλώνουν αδυναμία αντιμετώπισης της αναρχίας. Από την άλλη, όμως, το μέτρο της προληπτικής αστυνόμευσης, της καταπάτησης κάθε έννοιας προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, έστω κι αν τα media συνεχίζουν να ξεσκονίζουν το κοστούμι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης.

Από τα λόγια του κ. Χρυσοχοΐδη και τις υποσχέσεις για σεβασμό του πολίτη, τα έργα της ... Αστυνομίας απέχουν πάρα πολύ και φάνηκε αυτό χθες. Δηλαδή, το να προσαγάγεις πάνω από 600 άτομα, όποιον περνούσε δίπλα από τους αστυνομικούς με λίγα λόγια, είναι «πολιτική»;

Ακολουθούμε το δόγμα Μπους περί προληπτικής αντιμετώπισης της τρομοκρατίας η οποία οδήγησε στον περίφημο Πατριωτικό Νόμο; Ας μας το πει ο κ. Χρυσοχοΐδης να το ξέρουμε.

Επίσης, η τρομοκράτηση του κόσμου ώστε να μην κατέβει στις διαδηλώσεις για τη μνήμη ενός παιδιού είναι σοσιαλιστική πολιτική;

Το γεγονός ότι μια γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη επειδή κάποιος αστυνομικός της ομάδας “Δ” έπεσε πάνω της με μηχανή, είναι νέο μοντέλο αντιμετώπισης των διαδηλωτών; Το περίφημο γραφείο παραπόνων που θα έτρεχαν οι πολίτες να κάνουν καταγγελίες ξεκίνησε να λειτουργεί; Γιατί αν ξεκίνησε θα πρέπει να έχουν σχηματιστεί ουρές.

Επαναλαμβάνουμε, στο όνομα της έννομης τάξης (όπως κι αν αυτή εννοείται) δεν μπορεί να γίνουμε Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών ούτε να στοχοποιούνται ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και περιοχές όπως τα Εξάρχεια.

Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει στόχο να μη χάσει τις ψήφους από τους νοικοκυραίους τότε το πέτυχε. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι κάθε νοικοκύρης έχει στο σπίτι του έναν εν δυνάμει Αλέξη, ένα παιδί που διαμαρτύρεται, αντιδρά, πετά πέτρες, επαναστατεί.
Αλίμονο αν δεν το κάνει στα 15 και τα 17 του. Αν λοιπόν στο όνομα του δόγματος “Τάξις και Ηθική” κάνουμε μια χώρα να φοβάται να κυκλοφορήσει, να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει τρομοκράτης, να οδηγείται σιδηροδέσμιος στη ΓΑΔΑ για… εξακρίβωση στοιχείων, να τρώει ξύλο χωρίς να φταίει, τότε η κυβέρνηση είναι πετυχημένη.

Ας έλθει ο κ. Μπους ή ο Σαρκοζί να απονείμουν παράσημο. Εύγε στη σοσιαλιστική κυβέρνηση…
Αριστερός Ψάλτης

Από lamianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου