Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Κατά λάθος τοποθετήθηκαν οι ταμπέλες στην Μεταμορφώσεως στην Ιτέα

Κολοτούμπες από την Δημοτική Αρχή για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Μεταμορφώσεως.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας που έγινε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος είπε για την οδό, ότι θα είναι οδός ήπιας κυκλοφορίας που θα απαγορεύεται η στάθμευση, αλλά θα επιτρέπεται η στάση για επιβίβαση και εκφόρτωση.
Η Κ. Πιλάλα τον ρώτησε γιατί οι ταμπέλες που τοποθετήθηκαν απαγόρευαν και την στάση και την στάθμευση και ο δήμαρχος το αρνήθηκε ότι συνέβη αυτό.
Παρενέβη ο κ. Μπεχλιβανίδης που έδειξε ... φωτογραφίες από τις ταμπέλες που τοποθετήθηκαν και απαγόρευαν και την στάση και την στάθμευση και τότε ο Δήμαρχος είπε ότι τυχαία τοποθετήθηκαν αυτές που τοποθετήθηκαν και θα άλλαζαν τις κεφαλές των πινακίδων τις επόμενες ημέρες.
Κολοτούμπα στην κολοτούμπα δηλαδή.
Στην αρχή είχαν πει οτι θα φτιάξουν πιο φαρδιά πεζοδρόμια αλλά κατέληξαν να τα αφήσουν ίδια.
Ποια είναι η ουσία, ότι αν υπάρχει ένας μπογιατισμένος δρόμος και δεν υπάρχει πεζόδρομος, καμία πινακίδα δεν θα ισχύσει. Το μόνο που έγινε ήταν μια πρωτοφανής αναστάτωση του κέντρου της πόλης μια ταμπελομαχία που γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν και όλοι θα παρκάρουν πάλι όπου θέλουν.
Αφού δεν σας πηγαίνουν τα έργα τι τα κάνετε , μόνο για την φασαρία και για τα έξοδα;
Σε λιγότερο από ένα χρόνο στις 14 Νοέμβρη 2010 ο Δήμος Ιτέας θα είναι παρελθόν και αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχει τίποτα τα θετικό για να θυμόμαστε από αυτόν.

1 σχόλιο:

  1. Εισήγηση στο Δ.Σ. στις 14/12/2009 για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού μεταμορφώσεως .

    κ Δήμαρχε .
    κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι .

    Είναι αυτονόητο ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μία πόλη γίνονται όταν σε αυτή έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν , δηλαδή έχουν γίνει π.χ. ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ – ΠΛΑΤΕΙΕΣ κ.λ.π.
    Εδώ στην δική μας περίπτωση γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα και μάλιστα όπως πληροφορούμαι το περασμένο Σάββατο εκτυλίχθηκαν και επεισόδια μεταξύ του Δημάρχου και των καταστηματαρχών της οδού μεταμορφώσεως με αφορμή την σήμανση της πόλης .
    κ. Δήμαρχε ,
    Πρώτα απόλα είναι αυτονόητο ότι οι οποιεσδήποτε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προυποθέτουν την εισήγηση της Δημαρχιακής επιτροπής και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου άρθρο 79 και 82 του Ν. 3463/2006
    Εσείς συνεχίζετε τα ίδια όπως και πριν δύο μήνες που πάλι και τότε είχατε προβεί σε αυθαίρετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά παράβαση του ΔΚΚ και τα ερωτήματα που τίθενται είναι θα συνεχίσετε με τους ίδιους ρυθμούς να αγνοείτε τους νόμους ;
    Θα συνεχίζετε να αποφασίζετε ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των κατοίκων αυτής της πόλης ;
    Αφού προυπόθεση για τις όποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι η μέγιστη δυνατή διαβούλευση με τους πολίτες ;
    To έργο που κατασκευάσατε επί της οδού μεταμορφώσεως θεωρείτε ότι είναι έργο που απαιτεί άλλη σήμανση ;
    Τι φτιάξατε ; Χρωματιστά τετράγωνα στην Ασφαλτο ;
    Tόση ταλαιπωρία - Κλείσιμο δρόμων – Διενέξεις με τους περίοικους – Αλλαγή σήμανσης μόνο και μόνο για ένα βάψιμο δρόμου ;
    Aπότι γνωρίζω η αρχική μελέτη του έργου προέβλεπε το μεγάλωμα των πεζοδρομίων , μονοδρόμηση - δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων .
    Υπό την πίεση όμως κάποιων τροποποιήσατε την αρχική αυτή μελέτη με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που προανέφερα «ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ «
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ .
    Εμείς η μείζων Αντιπολίτευση όταν τον Αύγουστο του 2008 φέρατε στο ΔΣ την κυκλοφοριακή μελέτη την υπερψηφίσαμε για να βοηθήσουμε στην αποσυμφόρεση της πόλης μας και στην αισθητική αναβάθμισή της . Η μελέτη αυτή προέβλεπε κυρίως ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΥΤΙΚΑ .
    Εσείς όμως χωρίς καν να κάνετε την οποιαδήποτε διάνοιξη χωρίς καν να προβείτε σε Αναπλάσεις – Πεζοδρομήσεις κ.λ.π. μόνο και μόνο με ένα βάψιμο δρόμου προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την προμήθεια των πινακίδων σήμανσης .
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.
    Αναφέροντας ότι ομόφωνα ψηφίστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη
    Ναι ομόφωνα ψηφίστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη αλλά εσείς δεν την εφαρμόζετε !!!
    Δεν θα γίνουμε μέρος του προβλήματος που εσείς δημιουργήσατε !!!
    Για εμάς το πρόβλημα της Ιτέας δεν είναι αν θα πάνε οι πινακίδες σήμανσης εδώ ή εκεί .
    Η Ιτέα χρειάζεται μία συνολική παρέμβαση με τις προβλεπόμενες από το σχέδιο πόλης ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ και στην συνέχεια ουσιαστικές ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ με πεζοδρόμηση όλου του εμπορικού κέντρου .
    κ. Δήμαρχε οι ενέργειές σας δείχνουν ξεκάθαρα την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίσατε και αυτό το θέμα .
    Αγεστε και φέρεστε ανάλογα με τα μικροσυμφέροντα !!!
    Ασκείτε μία άτολμη πολιτική που δεν αφήνει τον τόπο να πάει μπροστά !!!


    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
    Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή