Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Στην Άμφισσα η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Οριστικά στην Άμφισσα θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια πριν ένα χρόνο.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, έθεσε στο αρχείο την αίτηση της μητέρας του μαθητή, Τζίνας Τσαλικιάν, που ζητούσε η δίκη να μη γίνει στην Άμφισσα, αλλά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ... Αρείου Πάγου, δεν έχουν αρθεί οι λόγοι δημόσιας τάξης για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του τόπου διεξαγωγής της δίκης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας στο ΜΟΔ της Άμφισσας.

Η μητέρα του 15χρονου επικαλείτο στην αίτησή της κυρίως την απόσταση που καθιστά δυσχερέστατη έως και αδύνατη, όπως υποστήριζε, τη μετάβαση της ίδιας, των συνηγόρων της, αλλά και των μαρτύρων, αρκετοί από τους οποίους, μάλιστα, είναι ανήλικοι.

Η μεταφορά, πάντως, της δίκης, αυτή τη στιγμή στην Άμφισσα πιθανότατα θα οδηγήσει στην αναβολή της διαδικασίας, καθώς θα πρέπει να προσδιοριστεί εκ νέου.
Από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου