Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση Πεντεορίων Μηνός Οκτωβρίου

Αγαπητοί φίλοι παραθέτουμε πιο κάτω τα νέα από τις δραστηριότητες του Τοπικού Συμβουλίου που έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο του 2009 .
-Συνεχίσθηκε ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου του Σχολείου
-Καθαρίσαμε και στηρίξαμε όλα τα δένδρα που είναι στον κεντρικό δρόμο από το ΚΟΝΑΝΙ μέχρι την πλατεία καθώς και εκείνων που φυτεύτηκαν με μέριμνα της Μαρίας Ιωάν. Γεροσίδερη
-Λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Αγία Ευθυμία υπήρξε μερικό πρόβλημα στην παροχή νερού που αντιμετωπίστηκε άμεσα από το απόθεμα της άλλης δεξαμενής.
-Άρχισε ο καθαρισμός του δρόμου από τη Λουστρίτσα προς τις Πευκιές που είχε κατασκευαστεί από τον Ηλία Καπράλο . Ο καθαρισμός από ... αυτοφυή φυτά κ.τ.λ. έχει φτάσει μέχρι τη μέση της απόστασης . Η βατότητα του δρόμου ελαφρώς δυσχερής και των αυτοκινήτων δύσκολη έως αδύνατη αφού ο δρόμος έχει να καθαριστεί πάνω από 10 -15 χρόνια .
- Η υπόθεση διαπλάτυνσης και επίστρωσης του δρόμου από Βουνιχώρα μέχρι Πεντεόρια μετά την έγκριση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι γεγονός. Μετά από αυτό θα έρθουμε σε επικοινωνία με τη Νομαρχία για να μας παραχωρήσει τη μπουλντόζα για να αρχίσουμε τις εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου.
- Στις 26 του μηνός ήρθε στο χωριό συνεργείο και ράντισε τις ελιές . Αν και δεν είμαστε καθ ύλιν αρμόδιοι από τότε που μας το γνώρισαν [ αρχές Νοεμβρίου ] επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους για να πάρουμε απάντηση σε ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν την υγεία του κόσμου και συγχρόνως να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον για τον έλεγχο των συνεργείων που έχουν αναλάβει υπεύθυνες δουλειές. Η απάντηση που πήραμε είναι η παρακάτω . α] μετά το ράντισμα η συγκομιδή μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα εκτός αν βρέξει - πράγμα που έγινε την ίδια ημέρα – οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα β] το συμφωνητικό με τον εργολάβο προβλέπει ότι το τελευταίο ράντισμα μπορεί να γίνει μέχρι τις 30/10/2009 επειδή εκδηλώθηκε αργά ο δάκος γ] ότι από τα Πεντεόρια έχουν απευθυνθεί- διαμαρτυρηθεί πολλοί ιδιώτες δ] το ράντισμα για τον πυρηνοτρίτη γίνεται μόνο από τους ιδιώτες αρχές Ιουλίου και ε] ο εργολάβος πριν ραντίσει έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κόσμο επειδή δίνεται το δικαίωμα σε όποιον ήθελε να του δήλωνε ότι δεν ήθελε να ραντιστεί το κτήμα του ή άλλος που το επιθυμούσε αλλά το είχε φραγμένο να του άνοιγε την πόρτα.
- Κατασκευάσαμε άλλο ένα μικρό κηπάκι απέναντι από το σπίτι του Νίκου Κορνέζου
- Αφαιρέσαμε 10-12 ξερά δενδρύλλια 2-8 ετών από τον κεντρικό δρόμο και προετοιμάσαμε τους λάκκους για να φυτέψουμε άλλα που έχουμε φροντίσει από την προηγούμενη χρονιά σε τενεκέδες. Επίσης ανανεώσαμε με χώμα και κοπριά τα εντός του χωριού μικρά κηπάκια αφού πρώτα ξεβοτανίσαμε τους χώρους
- Για μία ακόμη χρονιά κατά την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου στο χωριό – που λαμβάνει χώρα στο Ηρώο που όπως όλοι ξέρετε βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας - παρόντες ήταν μόνο ο Πρόεδρος και ο γεροντικός πληθυσμός αφού έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι Εθνικές επέτειοι είναι σχολικές γιορτές - αν και την παραμονή τα παιδιά γιόρτασαν στο Παρθεναγωγείο - με αποτέλεσμα τα παιδιά του χωριού με τους γονείς τους να κατεβαίνουν στη μητρόπολη στο Γαλαξίδι από τις 8.45 πμ. για να εκκλησιασθούν εκεί . ενώ θα μπορούσε το λεωφορείο να έρθει στις 9.45 πμ. , μετά το εκκλησίασμα ,την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ώστε να παρευρίσκονται όλοι έγκαιρα στην .. <<πανδημοτική >> συγκέντρωση στα Μανουσάκια και μετά στην παρέλαση στην παραλία.
- Υπενθυμίζουμε ότι το τηλέφωνο του γραφείου [ 2265065488 ] λειτουργεί και ως FAX
Σας ευχαριστούμε πολύ και να περάσετε καλά μέχρι την επόμενη ενημέρωσή σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΣΤΑΘ. ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου