Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ωραίο Σαββατοκύριακο;

Ηλιόλουστο φαίνεται να κυλίσει το Σαββατοκύριακο.
Και τώρα τι κάνουμε ;
Αυτό είναι για καλό ή για κακό;
Τι λέτε, να το χρησιμοποιήσουμε σαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια βόλτα με την οικογένεια; Να ξεσκάσουμε βρε αδελφέ για λίγο και να βρεθούμε κοντά στις ομορφιές της φύσης;
Αν θέλουμε πάλι, μπορούμε να ακολουθήσουμε το σύνθημα "εργασία και χαρά" και να ξεχυθούμε στους κάμπους και τα βουνά του τόπου μας, να ασχοληθούμε με την συλλογή του ελαιοκάρπου.
Δύσκολη η απόφαση, αν ήταν βροχερό το Σαββατοκύριακο θα την αράζαμε σπίτι χωρίς ... πρόβλημα, τώρα θα πρέπει να διαλέξουμε.
Κάθε χρόνο αυτή η απόφαση έχει την δυσκολία της, για τους περισσότερους που πια δεν ζούμε απο το αγροτικό επάγγελμα. Κάνουμε πλέον άλλες εργασίες και πρέπει στα Σαββατοκύριακα να ασχοληθούμε και με το κοπιαστικό μεροκάματο της συλλογής του καρπού.
Επειδή όμως ο μήνας έφτασε στις 28 και το μηνιάτικο κοντεύει να τελειώσει, μην το σκέφτεστε η απόφαση λήφθηκε, καλύτερα να αφήσουμε τις εκδρομές και τις βόλτες και να πάμε με όλη την οικογένεια να δούμε την φύση ...στα χωράφια με τις ελιές. Μαζί με την εκδρομή αυτή θα κάνουμε και την γυμναστικούλα μας, έτσι θα είμαστε διπλά κερδισμένοι.

1 σχόλιο:

  1. αγαθά κόποις κτώνται...
    Έχουμε την ευλογία να μπορούμε να παράγουμε αυτό το ωραίο αγαθό το ελαιόλαδο και κανείς, νέος τουλάχιστον, δεν ασχολείται. Ας είναι καλά ο μπαμπάς και οι εργάτες του για να πηγαίνουμε εμείς για εκδρομές και καφέδες:)
    Έτσι δεν μεγαλώσαμε άλλωστε;; όλα στο πιάτο..ή το ροΐ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή