Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Μια πρωτοβουλία στην μνήμη του Νίκου Καραπάνου

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ε.ΣΚ.Α. ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 817 / 757453-34 και με δικαιούχους τους 1. Ελπίδα Καραπάνου του Παναγιώτη, 2. Ευστράτιο Γρίβα του Γεωργίου 3. Αντώνιο Βραγοτέρη του Ευαγγέλου. Ο σκοπός για τον οποίο ανοίχθηκε ο λογαριασμός αυτός, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την έκδοση ενός βιβλίου, που θα περιέχει τις καλύτερες παρτίδες του αείμνηστου Νίκου Καραπάνου, αναλυμένες. Την ευθύνη για τη διαδικασία αυτή έχει αναλάβει ο Ευστράτιος Γρίβας.

Πιστεύουμε ότι με την έκδοση αυτού του βιβλίου και μέσα από τις σελίδες του, ο Νίκος Καραπάνος θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων των σκακιστών της χώρας και κατ’ αυτό τον ... τρόπο, τιμούμε τον σκακιστή και άνθρωπο Νίκο, που τίμησε και υπηρέτησε τη μεγάλη του αγάπη, το σκάκι, επί σειρά ετών.

Θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό τιμούμε τη μνήμη του Νίκου Καραπάνου και έχοντας ως αρωγό στην προσπάθεια αυτή την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σας γνωστοποιούμε αυτή μας την πρωτοβουλία, έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του για το σκοπό αυτό.

Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση όλων μας θα είναι η δέουσα έτσι ώστε όλη η σκακιστική οικογένεια της χώρας να τιμήσει έναν υπέροχο άνθρωπο και μεγάλο σκακιστή, το Νίκο Καραπάνο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΕΓΑΛΙΟΥ


Στα πλαίσια του “ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ”, που διοργανώθηκε από τον Α. Σ. Ο. Π. «ΔΙΑΣ», την Ε.Σ.Ο. και το Δήμο Πετρούπολης στις 14 Οκτωβρίου η GM Alexandra Kosteniuk έδωσε αγώνα σιμουλτανέ με 35 άτομα που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, από τους προκριματικούς αγώνες που είχαν διεξαχθεί ανάμεσα σε πολλούς σκακιστές.

Ανάμεσά τους και ο Κωστής Μεγαλιός ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα συμμετείχε στα τελικά του σιμουλτανέ. Μετά από μία εντυπωσιακή παρτίδα ο Κωστής κατάφερε να κερδίσει και να αποσπάσει το διακριτικό χαμόγελο της Alexandra Kosteniuk!

Ο Κωστής απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας αθλητής με πείσμα και πάθος για το σκάκι. Του ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του αυτή και ελπίζουμε και σε άλλες μεγαλύτερες στο μέλλον!!!
Από www.eskachess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου